Matbloggstoppen


Hang ups..







Solanum lycopersicum-ja så heter tomat på latin och tomat råkar vara en av mina senaste hang ups. Det är ju så underbart att tomaterna äntligen börjar smaka tomat därför konsumerar jag nu stora mängder av denna frukt, som det egentligen är. Den får gärna vara odlad här i Sala där jag bor, då blir den nästan ännu godare! Den gör sig perfekt som del i en
smaskig sallad, i maten, bara som den är eller som här, i en hyllningssallad till denna fantastiska grönsak (jaja, jag vet att jag nyss skrev att det är en frukt, men det låter bättre med grönsak eller hur?).

Jag lyckades faktiskt få med fyra av mina senaste hang ups på denna bild, först ut är såklart tomaten, sen är det den underbara bladpersiljan som nu också finns svenskodlad i affärerna, perfekt som smaksättning i allt. Det går åt otroliga mängder här hemma!


På min köksbänk står det en flaska vit balsamvinäger som jag skvätter över det mesta nu för tiden, perfekt att ha i en salladsdressing eller skvätta över några jordgubbar.

Fjärde och sista grejen jag inte riktigt kan vara utan just nu är dessa underbara skålar och fat som faktiskt kommer från ICA. Vackert mönster i en härligt blå nyans för nästan ingen peng alls! Tummen upp för det!


Till tomatsalladen:


tomater i olika färg och form

2 delar god olivolja
1 del vit balsamvinäger
en knippe färsk bladpersilja
salt & peppar

Skölj tomaterna och skär dem i tunna skivor. Hacka persiljan och blanda den med olja och den vita balsamvinägern. Smaka av med salt och peppar. Häll över tomaterna och servera.


Vad är du lite smått beroende i ditt kök?


Bild: Linnéas Skafferi








Kommentarer
Postat av: Madde

Mumms:D



Jag måste även passa på att tipsa dig om min nya tävling, där du kan vinna ett förekläde helavägen från Carolyn´s Kitchen i LA, du har bla kunnat se dessa i "Svenska Hollywood Fruar"



http://maddesmumms.blogg.se/2010/june/tavling-i-sammarbete-med-carolyn-s-kitchen.html

2010-06-22 @ 22:55:06
URL: http://maddesmumms.blogg.se/
Postat av: Frida

åh, tomater som smakar tomat är ju något av det bästa. Själv överkonsumerar jag paprikapulver (Ger en exrta piff till allt), kinesisk soya (istället för salt) och citron, som passar helt fantastiskt till allt!

2010-06-22 @ 23:02:03
URL: http://trevligheter.blogspot.com
Postat av: Anna

just nu är min hang-up, tomater med antingen mozarella och rödlök eller fetaost och rödlök. blir minst en tallrik/ett fat till varje måltid nu.



innan var de avokado med citron och örtsalt :)

2010-06-22 @ 23:44:37
URL: http://liillan.blogg.se/
Postat av: Martina

Ja, nu börjar tomaterna få smak igen, väntar på att mina egna ska mogna men det tar ett tag. Jag har alltid en hang-up på avocado, tycker det är sååå gott. Köpte dessutom ekologiska för första gången häromdagen, jisses, dom var goda!!

2010-06-23 @ 07:34:49
URL: http://www.matochodla.blogspot.com
Postat av: Åsa

ser riktigt smaskigt ut..o tomater är underbart goda när de smakar tomater

kram Åsa

2010-06-23 @ 07:48:13
URL: http://livetsvackrating.blogg.se/
Postat av: Cherie Mårtensson - En blogg om mitt liv

Åh, det där ska jag testa att göra, tomater är ju så underbart goda :) NÅgot jag är beroende av i köket är ost (gärna i tärningar som man kan ha i en god sallad eller fetaost) och mjölk är också viktigt. Utan mjölk blir mitt humör fruktansvärt ;)

2010-06-23 @ 10:01:15
URL: http://cheriemartensson.webblogg.se/
Postat av: Anki

Citroner, citroner och åter citroner! Kan inte leva utan dessa gula sura. För tillfället känns det som att vi förbrukar en hel del basilika och tomater oxå, härliga smaker både tillsammans och var för sig.

2010-06-24 @ 20:19:06
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Loulas Kök

Spiskummin tror jag. Skulle nog kunna äta denna krydda 7 dar i veckan utan att tröttna!

2010-06-24 @ 22:43:31
URL: http://loulaskok.se
Postat av: links of london jewellery

ag lyckades faktiskt få med fyra av mina senaste hang ups på denna bild, först ut är såklart tomaten, sen är det den underbara bladpersiljan som nu också finns svenskodlad i affärerna, perfekt som smaksättning i allt. Det går åt otroliga mängder här hemma!

2010-06-25 @ 09:26:11
URL: http://www.elinkslondonsale.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback