Vin

image515

En av fördelarna med att ha en blogg, är att har man riktig tur kan det dimpa ned saker i brevlådan som företag tycker att man skall testa.  Igår kom det en flaska vitt vin (sämre saker kan man ju testa!), självklart kunde vi inte hålla oss utan öppnade flaskan till middagen igår.
  På systembolagets hemsida står det att detta vin passar bra till fisk, skaldjur eller getost. Och jag kan mycket väl tänka mig att dricka ett glas till grillad lax i sommar.
Vid första klunken kändes vinet aningens surt för min smak, men efterhand kom sötman fram och det blev riktigt gott!

Vinet heter
Stoneleigh Sauvignon Blanc (nr 6311) och kostar 99 kr flaskan på systembolaget.



Tårtdags!

image514

Nåja, sommaren är inte riktigt här än. Även om kan tro det när man tittar på termometern ute som visar 21 grader!! Månne vi få en varm sista aprill i år?
Vare sig vi vill det eller ej, så går denna tid hiskeligt fort och rätt som det är står skolbarnen där uppradade utanför kyrkan, finklädda och redo för sommarlovet. Min lillasyster upplös mig för någon dag sedan att de bara har drygt 5 veckor kvar innan de slutar. Lite avis blir jag allt. För hur skönt vore det inte med ett långt lov att se fram emot. För visst kändes sommaren ändlös när man var liten?

Under maj och juni är det mycket vi skall hinna fira, konfirmation, morsdag, student, skolavslutning och midsommar. Som om det inte vore nog så har vi en hel drös födelsedagar att fira också! Här hemma skall vi ha kalas på lördag så idag bakar jag tårtbottnar för fullt! Är man duktig så gör man dem långt i förväg och fryser in, själv brukar jag tänka att den här gången skall jag förbereda i god tid. Hur gick det den här gången? Ja, en botten gjorde jag för någon vecka sedan. Resten skall bakas idag och i morgon...

Här kommer ett bra recept som ger lätta och luftiga bottnar. Nu har jag gjort dem i en form med måtten 20x30.

5 ägg
4 dl socker
3 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk hett vatten

smör & ströbröd till formen

Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda de båda mjölsorterna med vaniljsocker och bakpulver i en skål på sidan om. Rör försiktigt ned mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt vattnet. Smöra och bröa en form. Häll i smeten och grädda i 175 grader under 40 minuter.

Passar perfekt till tårtor till student och konfirmation.

Bilder på hur min tårta blev får ni se efter helgen!

(eget collage med bild från coop.se)


Grillat

image513



"Det skall grillas! Hon stressar i köket. Skär upp grönsaker, mixar en sallad, blandar till dressing, rör ihop dippar, marinader och grillsåser, ordnar med bröd, smör och andra tillbehör - och dukar snyggt i rasande fart... Han står med ölen i handen och väntar lojt på att glöden skall ta sig. När det är dags, vänder han sedan med stor inlevelse köttbitarna ett par gånger. När gästerna är mätta, är det grillmästaren som får allt beröm! Känns det igen?"



Ja nog känns det igen allt, det hackas, pickas, rörs och marineras inne i köket. Ute sitter grillkungarna med varsin öl i handen och vänder lite slött köttbitarna. Men upp till kamp, ta över grillandet och skicka in de lata karlarna i köket. Vi lever väl ändå på 2000-talet? Skämt och sido, jag trivs faktiskt allra bäst i köket med allt hackande, grillröken förföljer mig vart jag än står och jag är världelös på att få fart på grillen.
Men ibland känner jag att viss kunskap i att grilla inte skulle sitta fel, för visst har det hänt att jag varit helt ensam hemma och villrådig stått där med min tändvätska.

Nu har Scan kommit med en ny
grillbok, för tjejer. Den ska vara lite kvinnligare, både dukning, desserter och bra recept tas upp. Kanske den perfekta pressenten att ge bort nästa gång man blir bjuden på grillat hos någon?

Vem står för grillandet hemma hos dig?

Pastasallad

image511


Ibland villl man att maten skall gå riktigt snabbt att göra, det skall smaka bra och inte vara så invecklat att göra. Då passar det riktigt bra att göra en pastasallad. Oftast har man allt vad som behövs i hemma så förberedelserna är minimala.
Till denna sallad (jag tog vad grönsaker som fanns hemma, tomat, gurka, sallad, avokado, paprika) valde jag att ha kryddig korv, men självklart kan man ha kyckling, lax, makrill, tonfisk eller annat gott i.
För att lyfta upp salladen och få lite mer smak på det hela gjorde jag snabbt i ordning en vitlöksvinegrette som jag smaksatte pastan med, jag gjorde även några vitlökskrustader medans pastan kokade.

Vitlöksvinegrette:

3 msk olivolja
1 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta
1 tsk honung
salt & peppar

Skala och pressa vitlöken, blannda samman med övriga ingredienser.

Krustader:

Tärna några skivor vitt bröd. Rosta dem i en torr panna tills de fått en gyllene färg. När de är klara, ringla över lite utav vitlöksvinegretten.



Husmorstips nr 3

image510



Nu var det länge sedan jag publicerade dagens husmorstips, så det är verkligen hög tid att dela med sig av diverse små knep som finns!

Alla som har katt eller hund vet att ett par gånger om året skall all denna päls bytas ut mot ny skrud. Förtillfället hårar mina små änglar som aldrig förr  vilket kan ta knäcken på vem som helst. Dammsugaren går varm här hemma och den ständiga kampen mot katthåren är hård och jag kommer förmodligen inte vinna! Men jag gör ändå ett tappert försök!
Ett smidigt sätt att bli av med håren från kläder och annat är att använda en roller, men vad gör man när den är slut och man självklart har glömt att köpa hem ny? Eller om man är lite miljömedveten av sig och tyker att det är hiskeligt onödigt med alla dessa pappersremsor som kastas i sopen.
Ja då tar man fram sin diskhandske, trär den på handen och efter ett par svep på byxorna, tygsoffan eller fotöljen är håren borta. Mycket effektivt och enkelt. Sammla antingen ihop tussarna med hår som blir och släng dem eller ta fram dammsugare.

Har du ett superbra tips som du vill dela med dig av? Maila mig isåfall på [email protected].

Chokladsmörkräm

173971-509


Många av Er undrade efter receptet på chokladsmörkrämen jag hade på mina cupcakes i veckan (förståeligt, den var faktiskt farligt god!!!) och självklart delar jag med mig! 

Ett stort plus med denna variant av smörkräm är att den är ägg och glutenfri, en annan fördel är att den går hiskeligt snabbt att göra. Inget sjudande, inget trixande. Bara att blanda samman allt till en smaskig kräm.
Hur många cupcakes krämen räcker till är svårt att svara på, då det varierar från gång till gång hur jag spritsar. Men blir det något över så går det jättebra att förvara det i kylen några dagar. Låt den bara stå framme en stund innan du skall använda den.


100 g mjukt smör
3/4- 1 pkt florsocker
3 msk mjölk
1½ msk kakao

Vispa smöret mjukt och klumpfritt med elvispen, tillsätt florsockret. lite i taget medans du vispar på låg fart. Rör sedan i mjölken och kakaon. Fortsett sedan att vispa på medelfart i några minuter så krämen tjoknar till sig ordentligt. Den skall vara riktigt fast i konsistensen.
Klart att spritsa på dina cupcakes!

Walk

image507

Äntligen har jag gjort det! Som jag har försökt komma ihåg och påminna mig själv, men alltid har det fallit i glömska. I höstas lånade jag hem mammas stavar från henne med fick inte med plupparna att sätta nedtill, så det har låtit något fruktansvärt de få gånger jag försökt mig på att stavgå. Men så igår tänkte jag på det hela dagen, och jag kom faktiskt ihåg att ta med dem. Så igår kväll blev det en runda och det var riktigt skönt!

För det är faktiskt så att jag gör annat än att laga mat och baka cupcakes! Gymmet har de senaste 1 ½ året varit min räddning, efter många års skuttande på arobeicpass och liknande. Ibland tröttnar man bara. Tröttna har jag återigen gjort och känner att det är dags för något nytt, för tillfället längtar jag inte alls till gymmet. Däremot lockar långa prommenader betydligt mer nu när kvällarna är så långa och ljusa! Jag försöker se till att vi äter skapligt nyttigt och motionerar, då kan man med gott samvete ta en smaskig fika då och då. Lagom av allt, det är nog bästa metoden!

Nu är det dags för mig att knata iväg till arbetet.

Jag hoppas ni får en härlig torsdag med mycket sol!!

Chokladfrossa

image505


Idag svängde jag ihop en omgång riktigt mumsiga cupcakes. Choklad x2, först en härlig chokladmuffin, sedan en smörkräm smaksatt med kakao och jag kan lova att smaken på denna smörkäm är oemotståndlig. Bland det godaste jag ätit i cupcakeväg.
Dessa fick mina kära kollegor smaska i sig till fikat idag och det var myckt uppskattat. Det är alltid roligt när man kan pigga upp eftermiddagskaffet lite!


100 g margarin
2 dl socker
2 ägg
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 msk kakao
½ - 1 dl mjölk
100 g 70% choklad

Rör smöret mjukt med elvisp, tillsätt sockret och rör det poröst. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda samman mjöl, bakpulver och kakao. Ha i det i äggsmeten tillsammans med mjölken. Hacka chokladen och blanda i den.
Ha upp i formar och grädda ca 20 minuter på 175 grader.

(privat bild)

Tomatsås

image504


Hemgjord tomatsås. Enkelt, billigt, snabblagat, gott och inte speciellt onyttigt. Hur låter det?
Denna enkla rätt har alltid varit en favorit då man för det mesta har alla ingredienser hemma och den går att äta som den är till en portion pasta, eller för att göra det mera matigt, steka på ett gäng köttbullar att servera till. Det är enkelt att göra dubbel sats så det räcker till många eller för att frysa in.

I förmiddags gjorde jag ett kok tomatsås åt Sebastian att ha till middag, jag tror den var uppskattad då han hade ett antal orangeröda fläckar runt munnen när han hämtade mig efter kvällens arbete...


1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
olja att steka i
1 fp krossade tomater
2 msk balsamvinäger
3 msk fryst, hackad basilika
2 tsk torkad oregano
1 grönsaksbuljongtärning
salt & peppar

Finhacka lök och vitlök. Stek dem mjuka i lite olja i en kastrull. Slå över de krossade tomaterna (tag kastrullen åt sidan så det inte stänker tomat överallt!).
Smaksätt med balsamvinäger, basilika, oregano, buljong, salt och peppar. Låt det hela koka ihop under ca 10 minuter. Klart att servera!





Starta bra

image503



Måndag, ny vecka, ny start. Solen skiner och redan kl 8 var det över 10 grader varmt i skuggan. Som jag har längtat efter vår, sol och lite värme!
Idag började jag dagen med yoghurt och blåbär. Det är perfekt att ha några paket med frusna bär och frukter i frysen, då finns ett gott mellanmål (eller frukost) alltid när till hands!

Idag valde jag att  tina ca 2 msk bär under 1 minut i micron och sedan slog jag på 2 dl vaniljyoghurt och rörde runt. Vips hade jag trollat fram en riktigt god blåbärsyoghurt utan massa socker och annat som ofta tillsätts i fruktyoghurtar. Vilken härlig färg det blev, först bröt lilablå strimmor igenom allt vitt, för att sedan ta över helt och färga allt riktigt blått, Vackert!
 Vill man göra det lite roligare går det ju utmärkt att göra en smoothie av det hela. Blanda bara din favoritfrukt med yoghurt i en mixer!

(eget collage med bild från arla.se)


Strul..

Ack så arg man blir när saker och ting inte fungerar som man vill. Har setat och försökt göra ett collage i photoshop men något strular och är förtvivlat fel! Så jag ger upp för stunden.

Även idag lyser solen på oss,  jag är hemma några timmar från arbetet och är helt slut. Så en liten middagslur skall jag försöka mig på strax tänkte jag.

Jag märker att det är många nya besökare här och jag hälsar Er alla varmt vällkomna! Det är så roligt att Ni tittar in.


Nu vill jag önska alla en härlig helg med massor av sol och mysiga stunder!

Premiär!

image502


Ikväll har vi haft lite premiär här hemma. Efter en lååång dag på arbetet och en sväng in på ICA för storhandling så var det bästa taget på både mig och Sebastian. Lusten att laga mat var lika långt borta som julen är, det måste erkännas.
Så då åkte elgrillen fram (eftersom vi bor i lägenhet kan vi inte gärna köra igång en vanlig grill, tror inte grannarna hade blivit så glada på oss..). Det tar iochförsig en stund eller två för  hamburgarna att bli klara, men Sebastian klagade inte speciellt högt där han satt i solen på balkongen och läste en tidning medans han då och då slängde ett öga på grillen.  Riktigt smaskigt blev det vill jag lova!
Mätta och belåtna tog vi sedan en promenad runt dammarna precis innan solen gick ned och nu mår jag riktigt gott! Det känns verkligen som om vintern har släpt sitt grepp och vi går mot ljusare tider!

Njut nu de soliga vårdagar vi har framför oss!



Kafferep

image501

Idag bjuder jag på kaffe med dopp!

Nu har jag bakat mig 50 vinbärsgrottor som ligger nedplockade i min fina kakburk och bara väntar på att bli uppätna! Burken fick jag av mina föräldrar förra året när de varit i Paris på en något försenad bröllopsresa. Visst är den söt!

Efter att ha läst och bläddrat i nya boken igår kväll bestämde jag mig för att baka någon form av småkakor. Som vanligt kunde jag inte följa receptet i boken, utan gjorde efter mitt egna.
 För någon vecka sedan fick jag påfyllning av mammas moster i mitt svartvinbärssyltsföråd, så blev det vinbärsgrottor jag bakade! Dessa är löjligt enkla att göra men smakar underbart gott! Den mörka sylten gör sig så fint mot den ljusa, ljusa kakan. Vackert.
Självklart kan man fylla grottorna med den sylt man tycker bäst om, eller en dumlegodis, eller smält choklad, eller.. Ja med vad som helt enkelt!

Så baka lite småkakor och bjud in till kafferep!

ca 50 st vinbärsgrottor:

1½ dl potatismjöl
5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
250 g smör


50 pappersformar
sylt

Mät upp potatismjöl, mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en stor bunke. Rör samman allt med en balongvisp. Dela smöret i kuber och ha i det tillsammans med vattnet i mjölblandningen. Arbeta ihop till en deg.
Låt degen vila minst 1 timme i kylen.

Dela degen i två bitar, rulla till avlonga längder och dela varje längd i 25 lika stora bitar. Rulla bitarna till kulor och lägg i dem i pappersformarna. Gör en gjop med pekfingret och fyll sedan varje grotta med ca ½ tsk sylt.

Grädda i ca 10- 15 minuter





Glädje!

image500



Jag vet inte riktigt hur min chef har tänkt sig att detta skall gå till. Om en timme är det dags för mig att åka till arbetet och bredvid mig ligger den aldelens pinfärska boken
A piece of cake av allas våran kära Leila. Hur kan chefen tro, att man med lätta steg pallrar sig till jobbet när man vet att man istället kunnat sitta nedbäddad i soffan och mumsa praliner samtidigt som boken lusläses!? Tror ni man kan ringa och begära ledigt?

Antagligen inte..

Men jag har hunnit smygkolla lite och vid första anblick så verkar den alldeles, alldeles underbar! Underbara bilder och trevlliga recept på allt från sockerkaka till flädersaft.
  Idag har jag varit baksugen hela långa dagen men inte kommit mig för att göra något åt det, men i morgon mina vänner. Då blir det baka av på förmiddagen!

Nehej, arbeta var det ja.


(eget collage med bilder från adlibris.se)

Baby

image499




Igår fick vi dessa underbart söta morötter till maten när vi hälsade på mor och far. Jag är i vanliga fall inte så mycket för kokta morötter. Ni vet, överkokt, blaskigt och osmakligt,  men det här är en helt anna femma! Enkla att tillreda är de då man bara behöver öppna påsen och koka dem, ingen skalning inget hackande. Påsen är därtill försedd med ett ziplås (ja jag vet, jag är lite frälst i dessa smarta förpackningar!)!
Perfekt att ha i frysen och ta till när kylskåpet ekar tomt på grönt och skönt!

Av mig får dessa raringar 5 skafferier av 5 möjliga.

Hos
Findus hittar ni även en hel del annat att stoppa i frysboxen!

(eget collage med bild från findus.se)



Favorit

image498


Så länge jag kan minnas har detta varit min favorit. Enkelt att göra, snabbt går det och man har för det mesta allt hemma. Ja det kan inte bli mycket bättre än så.  En förneklad version av varma smörgåsar då de görs i micron och är klara på 1 minut!

rostbröd, skinka, ost, oregano och grönsaker.
1 minut i micron. Klart!


När jag har lediga dagar så här mitt i veckan blir ätandet lite konstigt då jag ofta unnar mig en liten sovmorgon (det är ju såå skönt att sova på morgonen!!!), vilket gör att det blir lite si och så med ätandet under dagen. Som nu tillexempel. Jag var inte tillräckligt hungrig för att äta mat men en frukt mättade inte nog.  Då passar det perfekt att göra dessa snabba smörgåsar.

Nu sitter jag här mätt i magen och funderar på att ge mig ut i det typisak aprilvädret. Ena stunden strålande sol för att snabbt som attans regna två sekunder senare..

Ris & ros på bloggen

Jag har funderat länga på när den skall komma, jag ser att andra bloggar får dem men jag ha klarat mig utan. Kanske är det för att min blogg handlar om något så enkelt och oprovcerande som mat så här finns ingen anledning att känna avund. För nog är det ur avund dessa kommer? Jag pratar om de elaka kommentarerna.
Är man inte ett dugg intresserad utav matlagning och bakning kan man göra det enkelt för sig och inte läsa min blogg!
Turligt nog är de flesta av Er läsare mycket trevliga och skriver så rara kommentarer som alltid värmer och det tackar jag innerligt för!



Sedan har jag fått ett par förfrågningar om sockerblommor, självklart kan jag visa steg för steg hur jag gör dem! Jag har en tårta som skall göras till första helgen i maj så innom kort skall det tillverkas blommor här hemma och jag lovar att ni skall få se hur det går till!

Maränger

image497

Denna söta bild på maränger hittade jag hos Martha idag. Maränger är något jag väldigt sällan gör, vilket är synd för hemgjorda maränger är ju himmelskt goda! Krispiga på utsidan och sega på insidan, mmmm.
Riktigt fina blir de om man försiktigt vänder ned smält choklad så de blir så där läckert marmorerade.

Nu skall jag strax bege mig till arbetet och göra mitt sista pass för helgen, jag önskar er alla en härlig söndag!


(eget collage med bild från marthastewart.com)

Asia

image496




Igår upptäckte jag att Loka har producerat en ny serie vatten,
Loka likes Asia. Självklart var jag tvungen att prova en flaska. Den som fick följa med mig hem hade smak av någon slags apelsin tror jag.  Tankarna for till en dryck som fanns för några år sedan. Shio, minns ni den? Lite sötare smaksatt vatten.
Själv är jag väldig frälst i mineralvatten och har aningens svårt för söta drycker, men absolut måste jag testa de övriga två smakerna!

Vad är din favorit i bubbelvattensvärlden?


(eget collage med produktbilder från Spendrups mediabank)

Vardag

image495



Köttbullar och stuvade makaroner, vilken perfekt vardagsmat! Enkelt att göra och de allra flesta utav oss tycker om det. Bättre kan det inte bli!
Visste du att just makaroner var den första typ av pastan som fanns i Sverige. På 1950-talet åt svensken ca 0.8 kg per person och år, medans år 2004 smaskade vi i oss 8.2 kg per person och år! En liten, liten ökning..

Stuvade makaroner 4 port


1 L + 1 dl mjölk
6 dl fullkornsmakaroner
1 nypa socker
1 msk mjöl
salt & peppar

Mät upp makaroner och 1 L mjölk i en kastrull ( använd en non stick eller en vanlig aluminiumkastrull så det inte bräns vid)
Koka makaronerna tills de nästan är klara, ca 7 minuter, kom i håg att röra om då och då. Red av med mjöl och mjölk. Låt det hela koka ihop och bli till en krämig stuvning. Smaka av med salt, peppar och lite socker. Klart!


(privat bild)




Smaskigt

image494



Sist vi var och handlade åkte en påse med pistage och chasewnötter med hem. I en söt skål (som jag fyndat för ynka 10 kronor) står de nu på vardagsrumsbordet och pryder sin plats. Ja, eller det som är kvar i skålen kanske jag ska säga. Syster var här i går och länsade lite lagom..

Själv har jag alltid inbillat mig att pistagenötter inte är något för mig, helt ärligt vet jag inte ens om jag smakat förut. Men hemma hos mina föräldrar stod det en stor påse i skafferiet så jag smakade på en och blev fast! Perfekt att sitta och knapra på framför tv:n på kvällarna!

Vad smaskar du allra helst på framför tv:n?

Nu är det städning som gäller innan det är lunchdags med kära Sebastian!


(eget collage med privat bild)

Smakrikt

image493


Idag stälde jag klockan tidigt för att ge mig ut på en promenad, men mina planer ändrades ganska så drastiskt när jag tittade ut. Där snöade det för fullt och eftersom min förkylning inte riktigt givit med sig så bestämde jag mig för att stanna inne en stund till.

Något avundsjuk är jag på Sebastian som får äta mumsegod matlåda till lunch. Igår gjorde jag i ordning en riktigt smaskig köttkryta och jag kan bara tänka mig hur gott den smakar idag när den fått stå till sig lite.. Får köttet bara koka riktigt länge så kan de tråkigaste grytbitar smaka ljuvligt! Trots att det tar lite tid att göra i ordning så är det absolut värt det.

Härlig köttgryta 4 pers:


500 g  nötkött
1 stor gul lök
3 vitlöklslyftor
7 dl vatten
1 buljongtärning
3 lagerblad
2 msk soya
2 msk oxfond
1 msk mjöl
sallt & peppar

Gör så här:

Bryn köttet i en het gryta. Skala och krovhacka löken, vitlöken finhackas. Sänk värmen och fräs löken tillsammans med köttet i några minuter. Häll över vatten, buljongtärning och lagerblad. Låt detta koka i ca 1 timme (köttet skall gå lätt att dela, då är det riktigt mört).
Smaksätt med soya, fond, salt och peppar. Red av med lite mjöl.

Sververa fullkornsris och grönsaker till.


(eget collage med privat bild)


Rosa, helt enkelt!

image492


De flesta som känner mig vet att jag är en ganska rosa person. Har en sak färgen rosa så dras jag automatiskt dit. Det spelar ingen roll om det är ett pennfodral, tidning eller en plastburk. Jag dras till rosa helt enkelt! Under helgens skidsemester shoppades ett par mycket snygga termobyxor med matchande huvudbonad, självklart gick allt i ljuvligt rosa toner!

Strax skall vi gå över till våra nyinflyttade grannar på lite fika och självklart har jag bakat lite. Och idag passade jag på att sväva ut lite i min rosa passion, riktigt klyschigt vill jag lova! Jag var under dagen ut och hälsadde på mormor och morfar, då passade jag även på att titta till stugan lite och tog då med mitt kakfat hem. Visst passar de riktigt bra i hop med dagens skörd av cupcakes!?

Nu, fikadags!


(eget collage med privat bild)


GB

image490


Fler än jag har nog märkt det. Att GB´s glassboxar sakta men säkert åter igen fylls på med denna säsongs glassar. I helgen blev det premiärätning av årets skörd. Själv är jag lite konservativ av mig och vågar allt som oftast inte smaka på nyheterna utan håller mig till 99% av gångerna till säkra kort (Daimstrut, 88:an och Nogger).
Men min oäkta svägerska, hon vågade sig på inte mindre än två nyheter i helgen. Ja, om man nu kan kalla Lakrits pucken för nyhet, den har ju funnits med förut. Men av henne fick den ett svalt omdömme då den inte smakade tillräckligt med lakrits..
Den andra nyheten som avnjöts var Cornettos Frutti Disk som skulle smaka cheesecake. Men så mycket cheesecake smakade den faktiskt inte (jag fick ta ett litet smakprov). Men trotts det var glassen helt ok och kanske, kanske kan jag tänka mig att köpa en i sommar.

Vi andra valde Daimstrut, vilken låg högts upp på topplistan 1987, det året då jag föddes. Alla kom vi överens om att de måste ha krympt den glassen ordentligt sen den låg på toppen, för som vi alla mindes den som barn så var den nästan helt omöjlig att orka äta upp. Eller så är det kanske så, att vi är större och likaså våra magsäckar? Hur som så kändes det inte som ett större företag att få i sig glassen längre..

Vill du spana in vilka glassar som låg på toppen när du föddes? Kika isåfall in
här och klicka sedan på fliken "nostalgi". Resterande nyheter i sommar från BG hittar du här!

Vilken är din favoritglass?



(eget collage med bilder från GB.se)

I skåp & lådor

image489



Åter igen har förkylningen slagit sina klor i mig och jag ligger här nedbäddad med båda katterna som sällskap i sängen.  Den här gången har jag fått en riktigt trevlig hosta, men man får se det positivt, magmusklerna får sig en omgång iallafall!
Medans jag ligger här och hostar lungorna ur mig har jag insett att jag behöver verkligen fylla på skåpen med lite nya burkar och dyligt (fast först måste jag kanske rensa ur alla repiga, trasiga och ickefungerande burkar som redan står där!!). För även om jag må vara sängliggandes så går min mat & bakhjärna på högvarv.

När jag i förra veckan skulle göra i ordning en beställning på cupcakes som jag fått var ena delen till slickepotten spårlöst försvunnen! Jag har letat överallt men inte sett spår av den någonstans.. Så det är verkligen något som måste inhandlas så snabbt som möjligt!

Nu skall jag fundera vidare på saker som behöver inhandlas och nya recept som skall provas.  Perfekt sysselsätning en dag som denna!


(eget collage med bilder från macy´s)

Tillbaka

image488


Ni har kanske undrat vart jag tagit vägen, eftersom det inte uppdaterats här på några dagar. Men det skall jag tala om, vi har varit på lite skidsemester så här innan våren sätter fart på riktigt. Så sedan i onsdags har vi andats härlig fjälluft, svishat oss ned för backen och haft riktigt, riktigt trevligt! Vädret har inte varit perfekt hela tiden, men några fräknar har allt trängt fram på näsryggen. När det snöade för ihärdigt var det bara att åka ned till hotellet och beställa in varsin härlig kopp med varm choklad och vila de stackars fötterna lite.
  Så nu kan jag helt och fullt lämna vintern bakom mig och möta den härliga våren!

Fast allra först måste vi åka och hämta hem
kissekatterna som även de haft semseter ute på landet!


Coconut

image487


Ni har väl inte missat att det är
cupcake week hos Martha denna vecka? Även om vi i Sverige inte kan se programmen på tv går det utmärkt att kika på dem på hemsidan! Hur man gör dessa underbara coconut cupcakes kan ni se där. Jag blev väldigt nyfiken på frostingen hon gjorde till dessa. Den måste absolut testas någon gång, snart!

Jag skall strax dra igång dagens cupcakebak då jag har fått en beställning på dessa till en födelsledag, riktigt roligt! Jag har fortfarande inte löst hur man enklast förvarar och transporterar dem, så för tillfället får pizzakartongerna fungera som både och. Nej nu är det bäst att sätta fart, jag har mycket som måste donas med idag!


(eget collage med bild från martha stewart)



När du får oväntat besök..

image486

Eller var det kanske morgonstund? Nej, jag uppskattar då mycket hellre en trevlig fikastund än en tidig morgon, det måste erkännas!
Jag är inget fan av helfabrikat och köper det ytters, ytterst sällan. Men jag måste medge,
daimtårtan från Almondy är faktiskt  en riktig favorit och perfekt att ha i frysen om man får oväntat besök då det går på ett litet kick för den att tina! Att den sedan smakar bättre än ok är ju bara underbart!  Vill man lyxa till det lite smakar det utmärkt med en klick vaniljvisp och lite bär till, men självklart går det lika bra att avnjuta den som den är!

Största nackdelen är att det är helt omöjligt att sluta äta utav den!



(eget collage med bild från almondy.com & inreda.com)



Nya tag!


På grund av att blogg.se inte fungerat de senaste dagarna har jag inte kunnat uppdatera blggen som jag velat, så det har blivit en ofrivillig bloggpause för mig. Men nu så verkar allt fungera som det ska!

Nu är det snart dags att bege sig till arbetet och jag önskar er alla en härlig tisdag!