Matbloggstoppen


Jordgubbar med mjölk

Finns det något som andas mera sommar än att äta jordgubbar med härlig gräddmjölk till frukost ute i det fria? Idag skiner solen för första gången på ett par dagar och det firade vi med en härlig jordgubbsfrukost.

Att äta bär i mjölk eller allra helst grädde är riktig barndom för mig, för att få det hela lite mera matigt bröt vi ofta i en skiva hårt bröd. Vi kallar det för att "betta i", jag tror att det är ett ganska lokalt uttryck, kallar ni det för något annat där ni bor?
Det allra bästa med att äta bär på det här viset är mjölken/grädden som blir kvar i skålen efter att man fyllt på med bär ett antal gånger. Den är söt, ljummen och full av smak från bären!


 

Mjölk går bra, grädde är godast men en blandning av mjölk och grädde går också bra. En tredjedel grädde och två tredjedelar mjölk, det blir så gott att slå över de solvarma jordgubbarna eller bären!

Bär med gräddmjölk är perfekt till frukost, mellanmål, som lättare lunch eller kvällsmål en varm sommardag. Snart börjar blåbären bli klara här i skogarna och jag hoppas kunna plocka några liter att fylla upp frysen och självklart äta till frukost precis som med jordgubbarna!


Vad använder du helst jordgubbar till, i bakverk, sylt, saft eller äter du dem helst rakt upp och ner?Bilder: Sebastian Niemi-Carlsson

Kommentarer
Postat av: Sara

Jag tycker jordgubbar blir supergott till keso. Gott som det är men vill man ha något mer till så passar det bra med pannkakor! Men testa vettja: Jordgubbar (eller hallon, blåbär etc) med keso! Mmmmm!

Postat av: Sara

Jag tycker jordgubbar blir supergott till keso. Gott som det är men vill man ha något mer till så passar det bra med pannkakor! Men testa vettja: Jordgubbar (eller hallon, blåbär etc) med keso! Mmmmm!

2010-08-05 @ 12:58:42
URL: http://fokuserad.net
Postat av: Linda

Gott med jordgubbar och mjölk, men lika gott med färska blåbär och mjölk, där mjölken blir så härligt blå :-)

2010-08-05 @ 18:50:22
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: Darksess

Helst äter jag jordgubbar som de är :) Din jordgubb- och rabarberkaka har däremot blivit en stor favorit.

2010-08-05 @ 19:30:10
URL: http://www.darksess.com
Postat av: AnnaWK

Det bästa sättet att äta jordgubbar är som du beskriver det, som de är med sockre och grädde/mjölk! Fast min mamma gör riktigt god jordgubbssylt.

2010-08-05 @ 22:09:04
URL: http://annawk.blogg.se/
Postat av: Kristina

Gärna bara skölja av och stoppa i munnen! Mums! :) Annars är de inte dumma att äta tillsammans med grädde också :)

2010-08-06 @ 18:03:30
Postat av: Ida-www.lippstick.se

Åhh jordgubbar som är så gott jag äter dem helst som de är!

/ Kram Ida

2010-08-08 @ 08:23:21
URL: http://www.lippstick.se
Postat av: Moa ♥ - FUCKINGPOSERS

Mums :)

2010-08-10 @ 09:43:56
URL: http://fuckingposers.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback