Pilaffris

Till kycklingen gjorde jag ett superenkelt och fantastiskt gott ris. Jag gjorde för omväxlingsskull pilaffris, vilket jag gör alldelns för sällan. Det är ju varken svårt eller tar lång tid och det smakar ju så gott! Eftersom jag smaksatt kycklingen med både chili och vitlök fick även riset smak av detta.
När du gör pilaffris, använd ett långkornigt vitt ris gärna basmatiris. Det ger bäst resultat.
Pilaffris med chili och vitlök
4 port basmatiris
1 klick smör
1/2 färsk chili
2 vitlökslyftor
1 gul lök
grönsaksbuljong
Finhacka chili, vitlök och gul lök. Klicka i smöret i en kastrull och låt det smälta. Blanda i ris, chili, vitlök och vitlök. Låt det fräsa tills riset börjar bli genomskinligt, rör hela tiden om så det inte bränns vid. Slå över buljongen och koka riset som vanligt.
Bild:Linneas Skafferi skål från www.casualliving.se
Låter mycket gott. Ris kan ju annars tendera att bli lite tråkigt ibland kan jag tycka.
Hej! Jag älskar din blogg, och jag hatar att laga mat men din blogg får mig att vilja kunna laga mat, så jag skulle bli jätte glad om du kunde lägga ut mer recept på olika såser vilket jag är urusel på!
MVH/Emma
Har aldrig testat pilaffris, men blev väldigt inspirerad nu :)
helt underbar blogg du har!!!
Så himla fina bilder.
Åh vilken härlig skåål :) casual living?
Följ gärna min blogg, 17år127kg, som handlar just om vägen från 127kg och att leva som överviktig tonåring.
Vilken fin blogg du har, jag hittade av en ren slump hit då jag sökte på julstök på google:) Så många härliga recept.
/ Josefine- At home
Jättefin och mysig blogg! Och vad fint allt som du gör är.
Åh va gott det ser ut. Riktigt riktigt fina bilder du har på din blogg.
/Nina
Åh va gott det ser ut. Riktigt riktigt fina bilder du har på din blogg.
/Nina
Vilken fantastiskt fin och inspirerande blogg du har! Man blir lika glad varje gång :-)
/Charlotta