Kycklinggryta
Tisdagens middag är vitlök och citronkyckling. Den här grytan är riktigt mumsig. Det tar ett tag inan den blir klar, men undertiden hinner man både med att damsuga och plocka undan den värsta röran som har hunnit infinna sig sen helgens storstädning!
1 kg kycklingdelar ( finns att köpa kycklingklubbor el lår kilovis)
1 lök
2 vitlöksklyftor
citronsaft från 1 citron
balsamvinäger
½ l vatten
2 msk rödvinsfond
1 paprika
maizena
mjölk
ev matlagningsgrädde
Skär löken fint och pressa vitlöken, fräs detta snabbt i en stor gryta. Lägg i kycklingen och slå över vattnet. Pressa ur saften ur citronen och ha i den. Stänk över någon matsked balsamvinäger. Låt sedan detta puttra på låg värme tills kycklingen är klar ( ca 50 minuter)
När kycklingen känns klar skär då paprikan i strimlor och ha i den. Red av med maizena utrört i lite mjölk, vill du få upp fetthalten något kan du tillsätta lite matlagningsgrädde.
Smaka av med rödvinsfonden, salt och peppar.
Servera med ris!
(eget collage med bild från google)
Kommentarer
Trackback