Frukostkorv med stuvad potatis
Här kommer måndagens middagsrecept!

ca 10 potatisar
1 gul lök
6 dl mjölk
4 msk maizenamjöl
persilja
salt, peppar
4 frukostkorvar
Skala och skiva potatisen, koka upp den i mjölken. Fräs löken och ha i den potatiskastrullen. Salta och peppra. Låt koka tills potatisen nästan är genomkokt. Tillsätt då maizenamjölet utrört i lite vatten. Blanda i lite hackad persilja. Koka tills du fått önskad konsistens på stuvningen och potatisen är klar. Stek frukostkorven medans potatisen kokar.
Servera med lite kokt brocoli och snabbinlagd gurka.
Mormors snabbinlagda gurka:
½ gurka
ättika
socker
Skiva gurkan tunt, slå över lite ättika och sockra sedan efter smak.
1 gul lök
6 dl mjölk
4 msk maizenamjöl
persilja
salt, peppar
4 frukostkorvar
Skala och skiva potatisen, koka upp den i mjölken. Fräs löken och ha i den potatiskastrullen. Salta och peppra. Låt koka tills potatisen nästan är genomkokt. Tillsätt då maizenamjölet utrört i lite vatten. Blanda i lite hackad persilja. Koka tills du fått önskad konsistens på stuvningen och potatisen är klar. Stek frukostkorven medans potatisen kokar.
Servera med lite kokt brocoli och snabbinlagd gurka.
Mormors snabbinlagda gurka:
½ gurka
ättika
socker
Skiva gurkan tunt, slå över lite ättika och sockra sedan efter smak.
(bilden har jag lånat från google)
Kommentarer
Postat av: Moster Cissi
Det här kommer att bli gott!! - Det känns i smaklökarna! Vi brukar äta isterband och inlagda rödbetor till den stuvade potatisen - också mycket gott...
Kram Cissi
Trackback