Brownies

Igår gjorde jag dessa blåbär-cheesecake-brownies. När man tillsätter färskost till brownierecept tycker jag att det lätt kan bli lite mäktigt, därför tillsatte jag en knapp tesked bakpulver för att få kakan att resa sig aningens och bli lite luftigare. Men är man ute efter den där riktigt tunga, klassiska brownie-känslan är det bara att hoppa över bakpulvret.
De blir perfekta att stoppa i frysen och ta fram om man får oväntat fikabesök, servera som dom är eller med en klick grädde eller glass till.
Ca 20 bitar:
200 g 50% choklad
100 g smör
4 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
1 dl kakao
nästan 1 tsk bakpulver
saft från 1/2 citron
3 msk creme fraiche
200 g philadelphiaost
2 äggulor
1/2 dl socker
1 msk mjöl
100 g blåbär
Smält choklad och smör i en skål över ett vattenbad, rör tills allt blir en glansig och len smet. Tillsätt äggen, ett i taget och rör sedan i sockret.
Blanda de torra ingredienserna med varandra och rör försiktigt i chokladsmeten. Ha sist i creme fraiche och citronsaft. Rör om väl och ha upp i en form klädd med bakplåtspapper.
Rör samman philadelphiaost, äggulor, socker och mjöl. Ha ut detta över chokladsmeten och dra med en kniv för att få ett marmorerat mönster. Strö blåbären över och grädda sedan kakan i 180 grader i ca 20 minuter eller tills provstickan fortfarande är något fuktig men inte kletig.
Bild: Mr S
Satan i gatan, vad gott det där ser ut! Måste prova! :)
Smarrigt!
Mums! Blir nog mycket bak till helgen. Detta måste absolut prövas!
Detta ska jag nog baka och bjuda på när jag fyller år :) Tack!
Titta gärna in på min blogg. Skriver mest om mat men lite bak också.
Mvh/ Annemie
Ja, du ska köpa en Philips, vi har en sådan och gillar den skarpt. Vi gör massor av härliga juicer och det är så gott! Visst är det en del att diska, men gör man det direkt så räcker det att man sköljer under vatten. Själva rivjärnet är väl det som kräver mer diskning. Vi gör juice som räcker i tre dagar och det är värt det!!
Till och med svärmor har en och hon använder sin varje dag och har inte tröttnat än.
Snygga kakan!!
Men gud, denna sidan kan man ju inte vara inne på. Man blir ju dunder sugen på massa gott gott! Fin hemsida, fortsätt! :D
Åhh vad gott :)
Vad gott! :)
Åh va smarrigt! :)
wow va gott! Kan man använda kesella istället för färskost i form av philladelfia tror du? :)
Ha det bra!
Oj, herregud vilket recept! Det här MÅSTE jag bara pröva. Känns riktigt onyttigt och precis som jag vill ha mina bakverk ;-). MuMS! Tack Linnea!
Kram M
Mums vad gott det ser ut!!
Mmmmm... ser fantastiskt gott och mäktigt ut!!
Kommer testa detta hemma snart :)
Men guuuud, gör inte så här mot mig!! Nu blev jag ju supersugen på brownies...och jag ska försöka vara lite nyttig nu efter San Francisco-resan som innehöll massa onyttigt!
Ser sjukt goda ut! =)
gott det ser ut!!
Oj, den här kakan blir spiken i kistan efter påskgodiset;)
Glad Påsk
Becky