Lasagne
I går fick vi lasagne till middag. Eller fick och fick, jag lagade det till middag. Tyvärr var vi så hungriga att det inte fanns tid eller ork till någon fotografering av den delikata måltiden. Men den såg ungefär ut som på bilden ovan, krämig, full av smak och massa ost. Jag provade att ha en av Knorrs nya buljonger och det blev riktigt bra! Så tummen upp för den. Gör du lasagne på färska plattor är maten klar på ett litet kick då den inte behöver vara i ugnen mer än 20 minuter. Perfekt mat en grå tisdag med andra ord!
Lite rivna morötter rill och saken är biff, eller i det här fallet lasagne:)
Lasagne 4 port:
1 fp färska lasagneplattor
600 g köttfärs
1 gul lök
3 klyftor vitlök
1/2 medelstark chili
salt & peppar
torkade italienska örter
1 burk krossade tomater
2 dl rött vin
Ostsås:
50 g smör
2 msk mjöl
4 dl mjölk
2 dl riven ost + 1 dl
Skala och finhacka lök och vitlök, bryn de tillsammans med köttfärsen. Finhacka chilin och låt den steka med. Slå över de krossade tomaterna, rött vin och kryddorna. Låt buljongen smälta med i. Det här får nu koka ihop medan du gör ostsåsen.
Smält smöret i en kastrull rör i mjölet, slå i mjölken och rör det klumpfritt. Låt koka tills det börjar tjockna. Ha i den rivna osten. Varva sedan köttfärs, ostsås och lasagneplattor i en gratängform. Toppa med lite riven ost.
Gratinera i ca 20 minuter i 225 grader.
Bild: marthastewart.com
Mums!
Vilken lyxig lasagne du gör, med röd vin och allt! Jag brukar alltid riva morot i köttfärsåsen, tycker den blir mycket saftigare då.
Jättefina bilder och en trevlig blogg! / Karin
De lät som ett härligt recept faktiskt =)Jag brukar alltid ha i tacokrydda i köttfärsen, blir supergott :)
fär ut som på bilden ovan, krämig, full av smak och massa ost. Jag provade att ha en av Knorrs nya buljonger och det blev riktigt bra! Så tummen upp för den. Gör du lasagne på färska
ev riktigt bra! Så tummen upp för den. Gör du lasagne på färska
Vad god lasagnen ser ut. Jag är ett stort fan av lasagne. ;-)
Fin blogg!