Rabarber

Puh! Vilken värme som plötsligt slog till. Men till morgondagen skvallras det om regn och betydligt lägre temperaturer så vi får vara glada för de fina dagar som varit.
Jag antar att jag inte är den enda med en frodigt växande rabarber i trädgården. Rabarberpaj i all ära, men till slut tröttnar man nästan lite på det. Eller vad tycker ni?
Därför har jag nu gått och funderat på lite alternativ man kan använde denna grönsak till (ja, det är faktiskt en grönsak!). Ett av recepten ser ni bild på ovan.
Härlig rabarber/jordgubbskompott varvad med grädde som fått lite syra av creme fraiche och sötma av vanilj. En riktig höjdare om jag får säga det själv!
4 glas:
ca 3 dl rabarber
1 1/2 dl jordgubbar
ca 1 dl socker
2 msk vatten
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 tsk vaniljsocker
Skiva rabarbern i ca 1/2 cm stora bitar. Lägg rabarber, jordgubbar, socker (är rabarbern väldigt sur kan du behöva tillsätta mer socker) och vatten i en kastrull. Låt detta koka upp och puttra tills rabarbern blivit mjuk och nästan kokat sönder.
Låt svalna helt.
Vispa under tiden grädden, tillsätt fraichen och vanilj. Fortsätt vispa tills grädden är tjock och fluffig.
Varva den svala kompotten med grädden i fina glas.
Vad är ditt bästa rabarbrecept?
Bild:Linnéas Skafferi
Rabarber och jordgubbar passar jättebra tillsammans. Min mamma gjorde rabarber- och jordgubbssaft förr, underbart i sommarvärmen! Rabarberkräm är också en klassiker.
Älskar rabarberkräm, men det där lät också grymt gott. Ska pröva det :) Annars läste jag ett recept på rabarber i ugn som man toppade med mashmallows, lät väldigt spännande! :P
rabarber och jordgubsbpaj är ju alltid en klassiker som går att variera :)
mmm det såg ju super gott ut! Måste testa om jag får tag på rabarber:)
Det där ska jag göra
rabarbersaft är bland det godaste man kan göra :)
Mmmm ser riktigt läskande ut en varm sommardag =)
Oh så gott det såg ut det där..
Jag brukar göra en marmelad på rabarber och jordgubbar som är försvinnande god...
Även mina tonåringar tycker om den..
Mums! :)
Gud vad gott det ser ut att vara :O :D
Jag tycker inte alls om rabarber. Men jag fick en hel massa av min farmor och provade på rabarberkräm till min dotter, kokade något kortare tid än rekomenderat för att få lite bitar och kryddade med kanel och mild chili, dottern uppskattade det verkligen och jag tyckte faktiskt också att det var ganska gott. :-)
Jag brukar göra en rabarberchutney som är grym till grillat! Men jag är svag för klassisk smulpaj med rabarber också. Mmmmm.....
Det där såg riktigt gott ut! Synd att jag har så dåligt med rabarber... Får åka till nån bekant och tjuva lite... ;)
Vad gott det såg ut. Ska nog testa och bjuda mor på, hon älskar rabarber. :)
Måste bara tillägga att jag älskar din blogg, den är helt underbar och du ger massor av underbara tips och recept. Tittar in varje dag för att inte riskera att missa något smaskigt. Du är en fantastisk inspirationskälla och jag hoppas att du aldrig tröttnar på bloggandet och att dela med dig av så mycket. :D
Hoppas jag blir lika duktig som du när jag gått ut HR-skolan och sedan bagar-/konditorutbildningen. :)
Vilken fantastiskt fin blogg du har! Och det här ser fantastiskt gott ut! Ha det jättebra, hit kommer jag definitivt o kikar in igen! /Anna
Den desserten ser oerhört god ut!! :-)
Mitt bästa rabarberrecept är min rabarbermarmelad.
Den är sagolik.
Recept finns på min blogg!
Kram, Jennie.
Toppen-tips!! Tusen tack! Jag har grubblat lite en festligare variant på rabarber än bara kräm och pajer! Det här såg himla gott!
det lät verkligen jättegott! jag gillar en rabarber och jordgubbssoppa med vit chokladgrädde bäst tror jag. eller paj!
åh guuuud vad gott! Måste provas. har precis hittat hit till din blogg :) vilken underbar blogg, och vilken inspiration man får av alla goda recept och fina bilder :) keep it up!
Helt underbar blogg!lätt min nya favorit!