Matbloggstoppen


Hamburgare


Jag har helt snöat in på det här med färskost tror jag. Det är mycket användbart till det mesta, makalöst gott att servera en lördagskväll med lite kex och vindruvor. Perfekt sås till
lövbiffen, fläskkotletten och mitt senaste, i hamburgaren!
Idag fanns det två alternativ, antingen pannbiffar eller hamburgare. Men då ingen och då menar jag ingen gör lika goda pannbiffar som min mormor så strök jag det alternativet ganska fort.
Vilket lämnade hamburgarna kvar som enda alternativ.

Jag vet, någon annan hade säkert inte ens funderat på att ställa sig och steka hamburgare en tisdagskväll efter en hård arbetsdag, men nu är jag inte riktigt som alla andra.
Och föresten var detta inte jobbigare än att slänga ihop en snabb köttfärssås. Det enda hackandet som blev var när tomaterna skulle skäras och det är ju ytterst frivilligt att ha tomatbitar på hamburgarna...

Fram med matberedaren så har du en perfekt färsröra på ett litet kick. Av ren och skär lathet blev mina burgare av storleken större.
Istället för vanliga hamburgerbröd stekte jag ett par skivor grovt bröd i lite olja. Betydligt godare än det vanliga, torra brödet man brukar ha till.

6 halvstora burgare:

ca 500 g nötfärs
1 gul lök
1 ägg
100 g Creme Bonjour vitlök
salt & vitpeppar
ev ett par skivor ost

Skala löken och dela den i två bitar, kör den i matberedaren tills all lök är finhackad. Knäck i ägget, ha i färskosten, salt och peppar, mixa ihop. Ha sist i köttfärsen och pulsera tills allt blir en slät massa.
Färsen är ganska lös, men det gör inget, vänd dom inte för tidigt i stekpannan bara. Forma till halvstora burgare och stek i het panna. När de nästan är klara lägg eventuellt på en skiva ost som får smälta.


Snabbaste dressingen:

1 dl creme fraiche
sambal oelek efter smak
salt & peppar

Rör i sambal oeleken (smaka dig fram så det inte blir för starkt, kan bytas ut mot ketchup) i fraichen. Salta och peppra.

Bild: Linnéas Skafferi






Kommentarer
Postat av: cia

Vilken fin blogg du har.

Jag är så imponerad,21år och redan så här duktig. Du kommer att gå långt.

Från och med nu kommer jag att följa din blogg,trots att jag ska gå ned i vikt.

Många av dina recept verkar passa mig som kör GI. Jag får passa mig för de andra recepten, ex semlor.

Sitter nästa och dregglar sönder mitt tangent bord.

MVH Jojocia.

Postat av: Carina

Vilka ljuvliga recept! Gillar verkligen din sida. Du kommer få mig som prenumerant!



Ska snart ha 25års fest. Du har inga annorlunda och smarriga recept på snittar? (passar på att fråga när jag ändå kommenterar, brukar annars inte vara min starka sidan ;P)

2009-02-03 @ 21:53:48
URL: http://carinan.blogg.se/
Postat av: Carina

Vilka ljuvliga recept! Gillar verkligen din sida. Du kommer få mig som prenumerant!



Ska snart ha 25års fest. Du har inga annorlunda och smarriga recept på snittar? (passar på att fråga när jag ändå kommenterar, brukar annars inte vara min starka sida ;P)

2009-02-03 @ 21:54:14
URL: http://carinan.blogg.se/
Postat av: Duracellmamman

Hej!!

Tack för visat intresse för vår forskning! Vi tänkte bara meddela Dig om att just Din blogg tillhör en skara på 13 bloggar som har gått vidare till den sista gallringen.



Under de närmaste dagarna kommer vi att granska just de här 13 bloggarna närmare, innan vi slutligen väljer ut de fem bloggar som vi tar med oss i vår forskning.



Vid ev frågor eller funderingar, tveka inte med att ta kontakt! [email protected]



Vi önskar Dig en fortsatt trevlig kväll!!



Med Vänlig Hälsning



Annika & Camilla

2009-02-03 @ 21:57:18
URL: http://duracellmamman.se
Postat av: Anonym

å gud så gott!!

2009-02-03 @ 22:04:21
URL: http://KarinOlofsson.se
Postat av: Herr E

Din blogg är verkligen superfin!

2009-02-03 @ 22:36:51
URL: http://www.ejrevi.com
Postat av: Maja

det där såg riktigt lyxigt ut. Vilken smart blogg. Man har ju ofta problem med att komma på vad man vill laga för något :)

2009-02-03 @ 22:55:10
URL: http://maajis.blogg.se/
Postat av: Linda

Helt underbar blogg! Här kommer jag att titta in fler gånger. Fina bilder, läsvänlig text och snygg design!



Kram Linda

2009-02-03 @ 23:11:23
URL: http://lindsa.blogg.se/
Postat av: nadja luong

mums..den ser god ut

2009-02-03 @ 23:40:55
URL: http://pluttennadii.blogg.se/
Postat av: Anneli

Såg att du blivit veckans blogg. Grattis! Di blogg verkar verkligen jättefin. Jag ska nog följa den och få några goda råd i köket :D

2009-02-04 @ 02:25:54
URL: http://annelili.blogg.se/
Postat av: Linnea Malivéz

Måste säga att din blogg är grymt bra! :)



Men det är en sak jag undrar över.. På din header så har du ju som ett 'papper' som bakgrund och jag har undrat så himlans länge hur man gör det, är det en pensel till photoshop man använder sig av eller? :)



Tacksamma för svar



Kram

/LM

2009-02-04 @ 07:14:25
URL: http://twistandshine.blogg.se/
Postat av: Sandra

Mmm ja det ser jätte gott ut. Men jag undrar vad det är för en sallad du har till bugaren på bilden? //Sandra

2009-02-04 @ 08:42:09
URL: http://sandrasglutenfria.blogg.se/
Postat av: Pillemaran

Tack för tipset om spritstyllarna! :) Lisa

2009-02-04 @ 09:16:23
URL: http://pillemaran.blogspot.com
Postat av: karolina

åh det såg riktigt gott ut. Hur är det med dig förresten?

2009-02-04 @ 09:36:01
URL: http://finehair.blogg.se/
Postat av: AnnaaHonDen

Åh vad gott. Vad är det för bröd du använder? Var det gott med coleslaw till?

2009-02-04 @ 09:36:56
URL: http://annamupp.blogg.se/
Postat av: Anna-Carin

Jätte fin blogg...verkligen! =) Vad gott det såg ut med hamburgare...tror jag ska följa din blogg...många läsare??

2009-02-04 @ 09:54:19
URL: http://annacarinpetersson.blogg.se/
Postat av: Bekki

Det blev inga maränger av den smeten =( Hade kanske i för mycket vätska? Dessutom har jag en gammal gasugn där lägsta värme är ca 120 grader, så jag var tvungen att ha ugnsluckan öppen när ja gjorde dem och då sjönk de så klart ihop... Får försöka mig på något annat bakverk istället, fick Leilas bakbok i julklapp =)

2009-02-04 @ 10:10:56
URL: http://bekkis.blogg.se/
Postat av: Jennie

Hemmagjorda hamburgare är bara för gott! Får jag hembakta bröd till är lyckan gjord! :-)

2009-02-04 @ 11:42:34
URL: http://kalasgott.blogg.se/
Postat av: sandra

Jag bara måste veta salladen du har bredvid vad det är i den? Har sökt receptet på sån där sallas länge men hittar den inte pga ja inte vet vad den heter :) Om du kanske bara vill berätta hur du gör och vad de är :)

2009-02-04 @ 16:25:54
URL: http://beggan.blogg.se/
Postat av: Sussi

OJ, den burgaren såg god ut. Tror jag har kvällsmiddagen klar till ikväll =)



Superfin blogg du har!

2009-02-05 @ 14:50:58
URL: http://sussisdreamzone.blogspot.com
Postat av: Anna-Sara

sitter här med kurrande mage och det blir inte bättre när jag kollar in din blogg direkt :) mycket smaskiga saker :)

2009-02-05 @ 15:02:50
URL: http://annasarajacobsson.blogg.se/
Postat av: Vaa

oh, nu vet jag vad jag ska laga till middag i morgon! tack :)

2009-02-05 @ 20:36:29
URL: http://vaa.blogg.se/
Postat av: Helena

Mumsig bild! Kan jag få recept på coleslawen (eller vad det är) som du serverar till hamburgaren?

2009-02-06 @ 16:58:02
URL: http://minplats.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback