Smörgåstårta

Så, nu är jag äntligen tillbaka! Nu är flytten avklarad och det är bara all upppackning som kvarstår. Internet beställde vi hem till 1/4 men tydligen tar det ca 2 veckor innan de kan installera det. Väldigt irriterande och otroligt dålig service kan jag tycka!
Mitt i all flytt hade jag en beställning på smörgåstårta till 40 personer så det var bara att installera sig i mor och fars kök och sätta igång.
Hemgjord smörgåstårta slår helt klart den köpta tycker jag!
När jag surfade runt för att leta lite inspiration snubblade jag över detta helt fantastiska tips:
Dagen före den skall serveras, lägg ihop smörgåstårtorna, täck dom sedan med blöta, urvridna handdukar och låt stå över natten.
Detta gör att tårtorna blir otroligt saftiga och inte alls torra! Jag mins tyvärr inte vart jag läste detta men det fungerade superbra!
Smörgåstårta 20 pers:
2 limpor formfranska
7 dl creme fraiche
7 dl grädde
1 dl majonäs
250 g leverpastej
250 g rökt skinka
1 röd lök
2 dl bostongurka
örtsalt
peppar
ost, skinka, grönsaker och frukt att dekorera med
Dag ett:
Blanda grädde och creme fraiche. Vispa detta med elvispen, det tar ett tag men så småningom tjocknar det. Krydda med örtsalt och peppar.
Spar ca 1 1/2 dl av både grädde och creme fraiche, detta skall användas att täcka tårtan med, innan den dekoreras.
Dela upp den vispade gräddblanding i två skålar. Mixa leverpastej och bostongurka slätt, blanda detta med grädde/creme fraiche. Finhacka skinka och rödlök, rör ihop detta med den sista gräddblandingen.
Skär av alla kanter på brödskivorna och lägg ut ett lager på en bricka. Bred ut skinkröran, lägg på ett nytt lager bröd och bred leverpastejsröran på detta, lägg sedan på ett sista lager brödskivor. Täck med fuktade handdukar och låt stå svalt över natten.
Dag två:
Vispa samman grädde, majonäs och creme fraiche, krydda med örtsalt och peppar. Bred detta över smörgåstårtan. Dekorera med tex ost, skinka, sallad, vindruvor och tomater.
Bild: Linnéas Skafferi
Åh, gott! :)
den ser jättesnygg ut! jag såg nyligen på tv just om det här att man kan vira in brödet i blöta handdukar för att undvika att det blir torrt. har aldrig testat det själv med vad kul att du fick bra resultat!
Ser väldigt fin ut. Har lärt mig att äta smörgåstårta som vuxen och nu tycker jag det är riktigt gott, men har aldrig gjort nån själv nån gång. Måsta prova till nåt kalas.
Hej! Äntligen ett nytt inlägg! ;) Ser jättefin ut, men tyvärr kan jag bara inte med leverpastej... Annars ÄLSKAR jag smörgåstårta, så min man får alltid ta först när vi blir bjudna och undersöka innehållet.... ;) (om det inte passar sig att fråga!)
Går det bra på Mercato?! Vi hann ju träffas en liten stund första dagen du var där!
Misstänker du har ADSL? Då går det nämligen inte att installera på nya adressen förrän telefonen är inkopplad och så har underleverantören 10 arbetsdagar på sig att utföra jobbet... =)
Smörgåstårtan ser väldigt fin och smaskig ut, det var länge sen jag gjorde egen smörgåstårta, det är ju lite bök men ack så gott!.. =)
Den ser underbar ut, och god! Helt klart är bättre än köpta!
Kram
Ser ju riktigt proffsit ut! Vad du kan du! Kul att du är tillbaka...det har ju varit lite tyst ett bra tag nu =)
vill bara önska en toppen dag nu i det härliga vårvädret :)
själv njuter vi här för fulla muggar :)
kram
Va gott de såg ut! Smörgåstårtor är riktigt goda, sålänge det inte blir för mycket skinka!
Så god den såg ut och jättefint dekorerad.
Må så gott. Kram
Gud så gott det lät! Skriver genast ut receptet! =)
kul att du är tillbaka! :)
Köpta kan aldrig någonsin slå hembakta enligt mina smaklökar. Men hembakta, mmm, kan bli hur goda som helst! :D Får prova denna en dag, låter jättegot!!
Tror du att det skulle bli bra om man gjorde mindre smörgåstårtor typ portions tårtor? Tänker att det kan vara festligt och enklare att beräkna antal om man gjorde en liten till varje, annars går det så himmla mkt ingredienser samt att alla blir för mätta så de inte kan röra sig. Skall nog testa nästa gång, återkommer.
Så gott med smörgåstårta & snygg blev den ju desssutom : ) Man blir ju så sugen hihi!
Ha en underbar helg! : )
vad läckert att ha kiwi på
Hej!
Är du intresserad av att upptäcka bra musik från mindre band/soloartister? Vi är två tjejer som skriver om just detta, check it out!
http://souldiermusic.blogg.se
var har ni flyttat nånstans?! till hus?
Wow, ser jättegod ut! Jag önskar att jag också kunde göra smörgåstårta, men jag är nog för feg för att testa på det!
Ett annat tips för att hålla sm tårtan fräsch och saftig till dagen efter är att lägga över blötta, urkramade bakplåtspapper och sen plast :D
Tänkte bara säga att när jag fyller år om en vecka eller så kommer jag använda ditt recept som en grund och göra en egen smörgåstårta :D För första ggn i mitt liv. Har aldrig gjort egen innan :D
vad kostar allt detta? för den ser jätte god ut
Mvh sabina
Hej o tack för receptet, ser smarrigt ut! Ska förbereda idag inför fars dag imorgon :)
Mvh Anna Liljeros
Smörgåstårtan var väldigt god. Stort tack för receptet.. jag gjorde den hög istället för bred, jag lade 2 rader med fyra samt fem varv =40 skivor rasker (och fördelade fyllningen över fyra lager istället för två -så den blev dubbelt så hög för att passa i min Tupperwaretårtlåda :o)
Väldigt saftig och god. Den kommer jag absolut att göra igen! som du skrev -varför ändra ett vinnande koncept.. åter igen tack för recept o trevlig blogg!
Ser mycket god ut!
Mvh
Smörgåsbaren i Stockholm