Biskvier

Mandelbotten:
200 g mandelmassa
½ dl socker
1 äggvita
Riv mandelmassan fint, blanda i hop alla ingredienser till en smet och spritsa ut på bakplåtspapper. Grädda i175 grader i ca 10-20 minuter. Håll koll undertiden, de skall fortfarande vara lilte sega i mitten. Låt svalna innan de tas loss från pappret.
Fyllning:
½ dl socker
1 ½ msk vatten
2 äggulor
150 g smör
1 tsk vanilj
3 msk kakao
Koka samman vatten och socker till en lag, häll det över äggulorna och vispa kraftigt. Låt det hela svalna, tillsätt sedan det rumsvarma smöret i klickar. Rör tills du fått en jämn och fin smet. Smaksätt med vanilj och kakao.
Bred krämen över mandelbottnarna och doppa dem sedan i smält choklad. För att få ett tjockare lager med choklad, doppa dem bara två gånger!
Perfekt påskfika!
(eget collage med bild från marthastewart.com)
ser riktigt gott ut=) Men säkert himla farligt att ha hemma=)
Nu vattnas det i munnen =)
svar: åh jobbigt att vänta enda till hösten! förhoppningsvis kommer jag iväg på semester i sommar :)
Hejsan!
Ja biskvier är verkligen superskoj och enkelt att baka, lite tidskrävande dock med lite frysning innan man doppar dem i choklad men då kan man ju pyssla med andra saker så vad gör väl det... :-) Så himla bra att de går att ha i frysen också. Det gör att de räcker lite längre, tills man upptäcker att de tinar snabbt och därför springer man där och små äter lite ändå ;-)
Ett tips är att baka riktigt små biskvier och fylla dem med chokladganache istället för smörkräm. :-) Det blir supergott. Som små praliner nästan. :-)
Hursomhelst så undrar jag om du har lite tips på smaskiga små cupcakes (eller annat gott) som passar på ett kombinerat pirat och
prinsesskalas? Alla tips och recept välkomnas varmt. :-)
Ha det bra!
Nu ska jag ta och testa ditt recept på pestopasta. :-)
Kram Emy - Dreams in white
Åh vad fin blogg :D
Mums....vad det ser gott ut! Vad söt du är på bilden nedan.
Ha en Glad Påsk //madelene
Hej hopp vad kul med biskvier vi gjorde det på jobbet i dag fast pytte små ska ha dom som mignardiser. Fin blogg har du också må så gott mvh Daniel
Hejsan, måste först säga att jag gillar din blogg, brukar läsa här å få lite inspiration... nu undrar jag om man ska använda blockchocklad eller vanlig chocklad när man doppar biskvierna??
kram
Gjorde själv biskvier till en inflyttningsfika för nån helg sen, riktigt gott blev det.
Jag gjorde med chokladkräm och mörk choklad men har nu införskaffat grand marnier citruslikör så jag kan göra med smörkräm till både mörk och vit chokladtopping.
Mina såg dock inte riktigt likadana ut som martha stewarts, men hon är ju också i en klass för sig! :)
Hej, jag har en fråga. Jag har gjort chokladbiskvier tidigare och tycker att det själva smörkrämen är lite för "smörig". Men så var jag på ett café och där hade de någon slags vit kräm som var supergod. Jag har ingen aning om
vad det var i den men den var vit (såg nästan ut som grädde, men det var det ju inte) och jag undrar om du vet vad för kräm det är jag är ute efter och hur man i sådana fall gör en sådan kräm? Tack för en bra blogg förresten.