Matbloggstoppen


Vegetarisk sallad

image421


Visst är den fin, skålen från Cult Designs serie
More of Scandinavia? Ni har väl inte missat att de precis öppnat upp deras nya riktigt fina hemsida och att de har en blogg där de visar otroligt fina idéer om hur man kan använda deras produkter?

I veckan gjorde jag en supergod sallad som fungerar precis lika bra som huvudrätt, tillbehör, vegetarisk eller med en bit kyckling i. Allra bäst är ju om man har en sån där tjusig skål att lägga upp det i!
Vi är nu inne i en av årets tråkigaste månader, förutom att lite nära och kära fyller år så är det ju för det mesta allmänt grått och trist. Att vi håller på att bli förkylda här hemma  gör ju inte situationen bättre! Därför är det nu extra nödvändigt att få i sig vitaminer och mineraler så kroppen orkar kämpa på. För mår vi bra inne i kroppen, ja då syns det ju även på utsidan.
Min senaste favorit i frukt/grönt väg är avokado. De är ju så goda och fina nu. Ikväll hottade jag upp min köpta kycklingsallad från igår kväll med ½  avokado, jättesmarrigt!

Härlig vintersallad  till 2:

4 st champinjoner
smör
timjan
citronpeppar
salt

1 avokado
8 körsbärstomater
½ gurka
1 röd paprika
1 påse bladspenat
1 dl valnötter
½ citron



Skiva svampen och stek den i smör. Krydda med timjan, citronpeppar och salt.
Lägg bladspenaten i botten av en skål eller ett stort fat. Skär gurka och paprika i mindre bitar och lägg på dem.
Dela avokadon, gröp ur innehållet och dela det i mindre bitar, halvera körsbärstomaterna. Lägg upp även dem på fatet. Skär citronen i klyftor och grovhacka valnötterna. Lägg på den ljumma svampen och strö över nötterna. Lägg dit citronhalvorna och servera salladen med ett gott bröd till.

(eget collage med bild från cult design)





Kommentarer
Postat av: Mia

Den salladen lät väldigt god, den får man prova :-) Hoppas att ni slipper förkylning, men de är ju som det är dessa månader. Usch. Nu vill vi har vår. Trevlig söndag. /Mia.

Postat av: Thomas Öberg

Tack för detta härliga recept. Coolt med valnötter i för den som tål det. Riktigt nyttigt om man tål det. krispigt och gott. Pumpafrön är också nyttigt och är grönba om man vill bevara färgen.

2008-09-02 @ 12:14:19
URL: http://respekteraalladjur.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback