Tomatsås

Åtskilliga gånger har jag nog publicerat recept på tomatsås här på bloggen. Men det är ju bara så att det är en sådan fantastiskt bra maträtt! För det första så behövs väldigt få ingredienser, för det andra är det billig mat och för det tredje är det plättlätt att variera från gång till gång. Att den även går väldigt fort att göra är ju ett plus i kanten!
I början när jag och Sebastian var tillsammans och jag pratade om att äta pasta med tomatsås så rynkades det något förskräckligt på näsan från hans håll.
Men precis som med småbarn tog jag det lite itaget. Första gången serverade jag det på sidan om när vi åt köttbullar och pasta. Och nog åt han av det alltid, han tog till och med om. Efter det har jag då och då smygit in det på menyn och nu tycker han att det är riktigt gott.
Man skall aldrig underskatta en kvinnas list!
Denna gång knaperstekte jag lite bacon som vi strösslade över. Gott, gott. Annat som passar fint att ha till är köttbullar, falukorv eller cashewnötter, allt efter tycke och smak.
3 port tomatsås:
1 fp krossade tomater
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
färsk basilika och oregano
1 köttbuljongstärning
balsamvinäger
peppar
bacon
parmesan
Skala och finhacka lök och vitlök, fräs de mjukt i en kastrull. Slå sedan på tomaterna. Smaksätt med buljongtärning, peppar och balsamvinäger. Låt detta koka ihop några minuter. Knaperstek undertiden baconet. Tillsätt de färska kryddorna i såsen innan servering. Koka pasta till och toppa allt med lite riven parmesanost.
Middagen är klar på under 15 minuter!
Foto: Linnéas Skafferi
I början när jag och Sebastian var tillsammans och jag pratade om att äta pasta med tomatsås så rynkades det något förskräckligt på näsan från hans håll.
Men precis som med småbarn tog jag det lite itaget. Första gången serverade jag det på sidan om när vi åt köttbullar och pasta. Och nog åt han av det alltid, han tog till och med om. Efter det har jag då och då smygit in det på menyn och nu tycker han att det är riktigt gott.
Man skall aldrig underskatta en kvinnas list!
Denna gång knaperstekte jag lite bacon som vi strösslade över. Gott, gott. Annat som passar fint att ha till är köttbullar, falukorv eller cashewnötter, allt efter tycke och smak.
3 port tomatsås:
1 fp krossade tomater
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
färsk basilika och oregano
1 köttbuljongstärning
balsamvinäger
peppar
bacon
parmesan
Skala och finhacka lök och vitlök, fräs de mjukt i en kastrull. Slå sedan på tomaterna. Smaksätt med buljongtärning, peppar och balsamvinäger. Låt detta koka ihop några minuter. Knaperstek undertiden baconet. Tillsätt de färska kryddorna i såsen innan servering. Koka pasta till och toppa allt med lite riven parmesanost.
Middagen är klar på under 15 minuter!
Foto: Linnéas Skafferi
Kommentarer
Postat av: carolina
ser jättegott ut! och helt perfekt vardagsmat :)
Postat av: lina
Sådan typ av tomatsås är underbar och passar från allt till pasta, pizza och som bas i grytor. Gott med balsamvinäger i, det måste jag testa!
Postat av: Kryddburken
Sån tomatsås passar till mycket, så gott ju!!
Postat av: Maja
Härlig blogg. Jag har ett tips som du borde prova. Det är jättegott att ha i torkade plommon i tomatsås. Testa det!
Trackback