Äppelpaj
En ljuvlig doft börjar sprida sig genom lägenheten. Kanel, en svag doft av ingefära och varma äpplen.
Det står en ny variant av äppelpaj i ugnen!
Det absolut bästa med äppelpaj är att det går att variera i oändligheter. Bara att anpassa efter skafferiets innehåll.
Om det smakar hälften så gott som det doftar har jag nog lyckats än en gång..
Det står en ny variant av äppelpaj i ugnen!
Det absolut bästa med äppelpaj är att det går att variera i oändligheter. Bara att anpassa efter skafferiets innehåll.
Om det smakar hälften så gott som det doftar har jag nog lyckats än en gång..
Använd detta:
3-4 äpplen
150 g margarin
1½ dl socker
½ dl brun farin
1½ dl havregryn
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
malen kanel
malen ingefära
Gör på detta viset:
Skala och skiva äpplena. Lägg dem i en form.
Smält margarin i en kastrull på spisen. När smöret är smält, blanda i socker och farin. Rör om. Blanda i havregryn, vetemjöl och bakpulver. Dofta över lite ingefära och kanel.
Smula pajdegen över äpplena. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
Det är lilte svårt att se när pajen får färg på grund av farinen men är du rädd för att bränna vid så lägg lite ugnsfolié över efter halva tiden!
Servera med en klick vaniljvisp eller glass!
Kommentarer
Postat av: annette
hej!
mmmm,det lät gott,måste jag prova någon gång.
Postat av: Agnes
låter jätte gott!! :D
Postat av: Juliana
Vad gott det lät. Jag som funderat på äppelkaka ett tag blev riktigt sugen. Tack för inspirationen :)
Trackback