Matbloggstoppen


Hemglass

image158

Förra veckan handlade Sebastian av glassbilen när den stannade till här utanför oss. Då blev det en påse Glassiga  drömmar Men de glassar som jag främst förknippar med Glassbilen är Sunborn Punsch, Sunborn Vanilj, Glassbåt och Sandvwch. Men en glasssort jag saknar är en på pinne med vanilj innuti och olika sorters chokladöverdrag. Jag hoppades alltid att det inte var en med mörkchoklad som man lyckades fiska upp ur påsen!

Vilka glassar minns du främst och varför?

Lite glassbilsfakta:

"Vi levererar glassen direkt från vår fabrik till kundens dörr!" Det var Hemglass enkla men geniala idé. I september 1968 rullade den första Hemglassbilen ut på sin säljtur, i Täby utanför Stockholm. Mycket snart var den snabba expansionen ett faktum. Att Sverige blev pionjärland är ganska naturligt, eftersom frysboxen fått en så snabb utbredning här.                                       

Under 70-talet genomgick glassföretaget en närmast dramatisk expansion. I runda tal ökade omsättningen från 2 till 200 miljoner. Framgångarna krävde investeringar av stora mått. 1973 etablerade sig Hemglass i Strängnäs, under de närmsta åren övertogs företaget etappvis av utvecklingsbolaget Hexagon. 1992 till 1997 var förvaltningsbolaget Industri Kapital ägare till Hemglass. 1997 blev tyska Schöller ägare, och sedan 2002 ingår Hemglass i det världsomspännande livsmedelsföretaget Nestlé.

                                      

Hemglass har en rikstäckande distribution som är uppbyggd kring ett 40-tal försäljningsfilialer där drygt hälften drivs av egna företagare medan de övriga drivs i eget dotterbolag. Totalt på filialerna finns över 300 anställda och den samlade vagnparken omfattar över 240 säljbilar som regelbundet besöker merparten av landets hushåll på fastställda tider. Det finns ungefär 150.000 fasta försäljningsställen, vilket innebär att Hemglassbilarna varje kväll stannar på 15.000 platser i Sverige för att sälja glass. Säljbilarna ser lika ut över hela landet och tillhandahåller samma sortiment av prisvärd glass i flerförpackning som tillfredsställer breda smakbehov. Genom direkt leverans till hushållen tillhandahålls överlägsen kundservice och den höga produktkvalitén säkras.


 

Så, när kommer då glassbilen till Er? Titta in här så får du reda på det!


 


 

(eget collage med bilder och fakta från hemglass.se)


Kommentarer
Postat av: Moster Cissi

Glass är gott!! - var på utvsamtal i skolan för nån vecka sen - gissa om vi hade tur när glassbilen kom förbi skolan när vi kom ut! Disa köpte en påse "kul på hjul" Sitter och lyssnar på Sahara Hotnights nya skiva och jobbar - fattas bara en glass...
Kram!!

2007-05-08 @ 20:47:04
Postat av: Linnéa

Vilken tur ni hade! Ni får väl kolla när glassbilen stannar till i Jugge, tror att det är på tisdagarna i 3 tiden. Vi kommer ut till skogen på onsdag och blir kvar någon natt! Ses då!
Nu ska jag jobba vidare!
Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback