Matbloggstoppen


Lördagsmat

image112

I fredags var det premiär.
Först in på ICA och trängas med halva Salas befolkning. Sen ut mot Jugansbo. Då mina föräldrar är på en något försenad bröllopsresa ( sisådär 20 år..) hade vi lovat att vara lite hus och hundvakt.
När vi kommer ut så kastade Sebastian sig över grill och grillkol medans jag och lillasyster satte igång med potatisen. Vi hade alltså grillpremiär i fredagskväll! Oj så gott det var! Vi åt så magen stog i minst fyra hörn!

Men trotts att vi konsumerade så stora mängder mat blev det lite över. Så i lördags åkte smörgåsgrillen fram.
I vanliga fall brukar mina smörgåsar endast innehålla ost och skinka, men då vi ej hade någon skinka tog vi resterna från fredagen. Underbart gott blev det.

Två varianter utav smörgåsar fick vi till:

2 skivor bröd
smör
stekt strimmlad kyckling
marinerad paprika
ost
ev ketchup

Bred smör på båda brödskivorna, (ha ev på lite ketchup), hyvla några skivor ost. Lägg på kycklingen och paprikan. Lägg ihop smörgåsen och värm i smörgåsgrill (eller våffeljärn) tills osten smällt.


Variant nr 2:
2 skivor bröd
smör
stark grillad korv
marinerad paprika
ost
ev ketchup


Bred smör på båda brödskivorna, (ha ev på lite ketchup), hyvla några skivor ost. Slanta korven och lägg den och paprikan på smörgåsen. Värm tills osten smällt.



(eget collage med bild från google)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback