Tonfisksallad
![image142](https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/173971/images/2007/sallad_1176904504_2236431.jpg)
Här kommer som utlovat ett bulgursallad recept. Jag använde bulguren när den var varm så salladen blev ljum. Det passar perfekt så här på våren!
Sallad:
bulgur
1 fiskbuljongtärning
1 burk tonfisk i vatten
1 cgarlottenlök
hericoverts
1 paprika
2 färska champinjoner
Gör så här:
Koka bulguren enlig anvisningen på paketet, lägg i buljongtärningen så den går koka med.
Öppna burken med tonfisk och låt den rinna av. Hacka paprikan, skiva champinjonerna och finhacka löken.
Koka hericovertsen i mickron. Läs på påsen för instruktioner.
Blanda grönsakerna med bönorna och den varma bulguren.
Är man ingen tonfiskälskare går det utmärkt att byta ut den mot 2 strimmlade kycklingfilér. Koka då en hönsbuljongtärning med bulgguren istället!
Vitlök & Citrondressing:
saften från en citron
1 vitlöksklyfta
2 dl turkisk youghurt
salt & peppar
Gör så här:
Blanda youghurten med saften från en citron. Pressa i en vitlöksklyfta, salta och peppra.
(eget collage med bild från google)
Sallad:
bulgur
1 fiskbuljongtärning
1 burk tonfisk i vatten
1 cgarlottenlök
hericoverts
1 paprika
2 färska champinjoner
Gör så här:
Koka bulguren enlig anvisningen på paketet, lägg i buljongtärningen så den går koka med.
Öppna burken med tonfisk och låt den rinna av. Hacka paprikan, skiva champinjonerna och finhacka löken.
Koka hericovertsen i mickron. Läs på påsen för instruktioner.
Blanda grönsakerna med bönorna och den varma bulguren.
Är man ingen tonfiskälskare går det utmärkt att byta ut den mot 2 strimmlade kycklingfilér. Koka då en hönsbuljongtärning med bulgguren istället!
Vitlök & Citrondressing:
saften från en citron
1 vitlöksklyfta
2 dl turkisk youghurt
salt & peppar
Gör så här:
Blanda youghurten med saften från en citron. Pressa i en vitlöksklyfta, salta och peppra.
(eget collage med bild från google)
Kommentarer
Postat av: mammsen
Åter igen nått jag måste prova....handla lite först förstås! Undrar just vart i butiken man finner bulgur? Kram
Postat av: Anonym
Det kan jag upplysa dig om, vid riset!
Trackback