Potatissallad

Här kommer då receptet på potatissalladen vi gjorde till morfars kalas. Den blir absolut godast om den får stå till sig mins ett dygn innen den skall serveras!
Till 8 personer:
15 medelstora kalla potatisar ( ca 2 kg)
3 msk vinäger
1 tsk salt
1 msk torkad basilika
1 tsk senapspulver
1 tsk svartpeppar
1 dl matolja
6 ägg
2 dl grön paprika
2 dl röd paprika
2 dl gräddfil
2 dl majonäs
1 rödlök
Gör så här:
Skala och skär potatisen i bitar, koka tills de är klara. Låt svalna helt innan de används.
Blanda vinäger, salt, basilika, senapspulver, svartpeppar och olja i en stor bunke. Hacka paprikorna och skär rödlöken fint. Blanda i dem tillsammans med gräddfil och majonäsen. Skär äggen i lagom stora bitar. Blanda i potatisen i smeten och blanda ordentligt. Ha sist i äggen och rör försiktigt om.


Till 8 personer:
15 medelstora kalla potatisar ( ca 2 kg)

3 msk vinäger
1 tsk salt
1 msk torkad basilika
1 tsk senapspulver
1 tsk svartpeppar
1 dl matolja
6 ägg
2 dl grön paprika
2 dl röd paprika
2 dl gräddfil
2 dl majonäs
1 rödlök
Gör så här:
Skala och skär potatisen i bitar, koka tills de är klara. Låt svalna helt innan de används.
Blanda vinäger, salt, basilika, senapspulver, svartpeppar och olja i en stor bunke. Hacka paprikorna och skär rödlöken fint. Blanda i dem tillsammans med gräddfil och majonäsen. Skär äggen i lagom stora bitar. Blanda i potatisen i smeten och blanda ordentligt. Ha sist i äggen och rör försiktigt om.


Kommentarer
Trackback