Matbloggstoppen


Potatissallad

image146
Här kommer då receptet på potatissalladen vi gjorde till morfars kalas. Den blir absolut godast om den får stå till sig mins ett dygn innen den skall serveras!

Till 8 personer:

15 medelstora kalla potatisar ( ca 2 kg)
3 msk vinäger
1 tsk salt
1 msk torkad basilika
1 tsk senapspulver
1 tsk svartpeppar
1 dl matolja

6 ägg
2 dl grön paprika
2 dl röd paprika
2 dl gräddfil
2 dl majonäs
1 rödlök

Gör så här:

Skala och skär potatisen i bitar, koka tills de är klara. Låt svalna helt innan de används.
Blanda vinäger, salt, basilika, senapspulver, svartpeppar och olja i en stor bunke. Hacka paprikorna och skär rödlöken fint. Blanda i dem tillsammans med gräddfil och majonäsen. Skär äggen i lagom stora bitar. Blanda i potatisen i smeten och blanda ordentligt. Ha sist i äggen och rör försiktigt om.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback