Äppelkaka

Denna kaka blev resultatet av en ren chansning i köket idag. Man måste ju prova för att se om det funkar. ( har gått och funderat ut det här receptet ett tag nu och det blev gott!!)
Linnéas fyllda äppelkaka
Mördeg:
150 g smör
4 dl vetemjöl
2 msk vatten
Gör så här:
Dela smöret och lägg det i en matberedare. Häll över mjölet och vattnet. Kör tills degen klumpar ihop sig. Låt stå svalt i ca 30 minuter. Kavla sedan ut degen och klä en form med löstagbara kanter.
Fyllning:
150 g smör
2 dl socker
3 ägg
4 msk mjölk
3 msk mjöl
200 g philadelphiaost
1 tsk vaniljessens
½ tsk salt
2 äpplen
Gör så här:
Vispa socker och smör poröst med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget. Sikta över mjölet och ha i mjölken och saltet. Vispa tills du fått en slät kräm. Blanda philadelphiaosten med vaniljessensen och ha sedan i det i krämen.
Häll hälften utav fyllningen i den klädda pajformen.
Skiva äpplena tunt och lägg hälften i pajskalet. Häll sedan över resten utav krämen. Avsluta med resterande äppelskivor.
Grädda i nedersta delen utav ugnen på 160 grader i ca 1 timme. Låt kakan svalna.
Servera med en klick vaniljvisp!
(eget collage med bilder från google)
Kommentarer
Postat av: Helena
Men så gott det där låter, jag älskar mördeg så detta måste testas!
Man tackar!
Postat av: Linnéa
Helena: Ja den här var riktigt, riktigt god måste jag säga!!
Postat av: ljuvligt hemma
Vad mumsig den lät... måste provas inom en snar framtid :)
Trackback