matsedel v 36




Snart har även denna vecka gått, så då passar det bra med lite mattips inför de närmaste dagarna! När jag sitter här och går igenom alla recept blir man ju riktigt hungrig. Tänk så mycket god mat det finns! Tur att vi ska åka till  mor och far för lite intag av tacos senare idag!


Måndag:
Pasta med räkor

Tisdag:  Korv i ugn

Onsdag: Våfflor

Torsdag: Kycklingsallad

Fredag: Pestokyckling

Bakning på g

Anledningen till att det varit lite tyst här idag stavas t å r t b a k.
Äntligen är alla tre tårtor klädda i sokerpasta och står nu i kylen och väntar på att bli dekorerade, men det tar jag i morgon. På lördag skall de iväg på dubbeldop då en arbetskamrats två små barnbarn skall döpas. Bilder på kreationerna kommer under morgondagen eller kanske på lördag. Ibland räcker inte tiden till bara!

Enligt önskemål är den ena tårtan fylld med hallon & blåbär, den andra jordgubb & vanilj, den tredje fick jag fria händer vad det gällde smaken men den skulle vara laktosfri. Denne fick smakerna citron & mango. Recept kommer också under helgen.
Nu lär jag strax krypa i säng då klockan står på ringning tidigt, tidigt i morgon bitti.

Så nu säger jag tack och god natt, på återseende under morgondagen.

Linnéa

Tomatsås





Åtskilliga gånger har jag nog publicerat recept på tomatsås här på bloggen. Men det är ju bara så att det är en sådan fantastiskt bra maträtt! För det första så behövs väldigt få ingredienser, för det andra är det billig mat och för det tredje är det plättlätt att variera från gång till gång. Att den även går väldigt fort att göra är ju ett plus i kanten!
 I början när jag och Sebastian var tillsammans och jag pratade om att äta pasta med tomatsås så rynkades det något förskräckligt på näsan från hans håll.
Men precis som med småbarn tog jag det lite itaget. Första gången serverade jag det på sidan om när vi åt köttbullar och pasta. Och nog åt han av det alltid, han tog till och med om. Efter det har jag då och då smygit in det på menyn och nu tycker han att det är riktigt gott.
Man skall aldrig underskatta en kvinnas list!

Denna gång knaperstekte jag lite bacon som vi strösslade över. Gott, gott. Annat som passar fint att ha till är köttbullar, falukorv eller cashewnötter, allt efter tycke och smak.

3 port tomatsås:

1 fp krossade tomater
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
färsk basilika och oregano
1 köttbuljongstärning
balsamvinäger
peppar

bacon
parmesan

Skala och finhacka lök och vitlök, fräs de mjukt i en kastrull. Slå sedan på tomaterna. Smaksätt med buljongtärning, peppar och balsamvinäger. Låt detta koka ihop några minuter. Knaperstek undertiden baconet. Tillsätt de färska kryddorna i såsen innan servering. Koka pasta till och toppa allt med lite riven parmesanost.
Middagen är klar på under 15 minuter!


Foto: Linnéas Skafferi


Smörgåslunch




Hela förmiddagen har jag förberett för veckans tårtbak. På lördag skall tre doptårtor stå redo för avhämtning. Helt plötsligt insåg jag att jag glömt bort att äta frukost och klockan var redan 12! Så jag rotade fram lite smått och gott, detta blev resultatet. En smörgås kan faktiskt fungera som lunch, bara man har rätt saker på.

Jag rostade två skivor fullkornsbröd, lade på en stor klick keso och makrill i tomatsås. Sedan toppade jag med några ringar paprika och torkad oregano.
Svårare än så behöver det inte vara!


Har du något bra tips på goda och enkla smörgåsar? Dela isåfall gärna med dig!

Foto: Linnéas Skafferi

Tack!



Söta Lina har givit mig utmärkelsen "I love your blog" och det tackar jag så hemskt mycket för! Hon har själv en matblogg som verkligen är värd att kika in på!

Jag vet att det är meningen att jag också skall ge vidare utmärkelsen, men jag tycker att alla ni där ute som har en blogg är värda ett "I love your blog!" Så det är bara att ta åt sig!


Nutella cupcakes



Igår gjorde jag äntligen lite cupcakes, det var alldelens för längesedan nu! Dessa fyllde jag med smaskig nutellakräm och toppade med fluffig vaniljfrosting. Tyvärr så klumpade nutellan ihop sig lite, trotts det var de riktigt goda. Men nästa gång skall jag försöka röra ut nötkrämen lite mer.

Ser ni guldformarna jag ställt dem i, 39 kr för 100 stycken på Lagerhaus. Man behöver inte alltid köpa dyra grejer från tårtbutiker, det finns mycket att fynda i vanliga butiker!

ca 12 medelstora cupcakes:

100 g smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1½ dl turkisk yughurt
nutella

Vispa smör och socker mjukt med elvispen, ha i äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, rör ned det i äggsmeten. Tillsätt youghurten. Klicka ut smeten i formar, blanda ut ca 1 tsk nutella i verje muffin. Grädda i 200 grader i 15-20 minuter.

Receptet på frosting hittar du
här, byt bara ut kakaon mot vaniljsocker.

Foto: Linnéas Skafferi

Härliga biffar!



Detta var fantastiskt gott vill jag lova! Biffar med massa gott i, kall sås med soltorkade tomater, glacerade morötter och grönt.  Lite mycket hackande och pickande för att stå och göra en vardag kanske, men perfekt till lördagsmyset. Om man nu inte gör i ordning biffarna i förväg, då är middagen klar på några röda!

Att glacera morötter läste jag om i någon kokbok för ett tag sedan och var nu tvungen att prova. Smaskens! Ett bra alternativ till att ugnsbaka morötter, vilket är gott det med men det tar sin lilla tid. Dessa var klara på mindre än 10 minuter!

Köttfärsbiffar 4 pers:

400 g nötfärs
1 ägg
1 dl ströbröd
½ dl mjölk
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 dl finhackade oliver
salt & peppar
örtkryddor (tex oregano, timjan, basilika)

Finhacka lök och vitlök.
Mosa sönder färsen i en bunke,  ha i löken, knäck i ett ägg, rör i ströbrödet och mjöken.  Blanda samman allt. Smaksätt med oliver, salt, peppar och massor med örtkryddor.
Gör biffar utav färsen och stek på medelhög värme tills de fått fin färg på båda sidor.

Kall sås med soltorkade tomater:

3 dl turkisk youghurt
½ gurka
5 st soltorkade tomater + olja
salt & peppar

Grovriv gurkan och pressa bort all vätska. Hacka de soltorkade tomaterna och rör ner dem tillsammans med gurkan i youghurten. Tillsätt lite utav oljan från tomaterna, salta och peppra. Låt stå en stund i kylen innan servering.

Glacerade morötter:

4 st morötter
1 dl vatten
½ dl olja
2 msk smör
salt

Skala och skär morötterna i stavar. Hetta upp en panna, lägg i morötterna. slå över vatten, olja och klicka i smöret. Låt allt koka tills vätska kokat bort, ca 6 minuter. Tossa runt morötterna då och då. Salta de färdiga morötterna.

Middagen är serverad!

Foto: Linnéas Skafferi

Havremjölk



Det verkar som om jag har snöat in mig en smula på frukostar. Vilket i och för sig inte är helt tokigt då det är dagens viktigaste måltid. Själv är jag faktiskt lite halvdålig på att äta det, måste jag erkänna. Ibland glömmer jag liksom bort det. Men jag tar gärna en skål med något mumsigt i och sätter mig här framför datorn och kollar vad som hänt under natten.

Dagens frukosttips måste ändå gå till havremjölken, något jag upptäckte för ett par år sedan då jag blev överkänslig mot laktos. Något jag då fastnade för var havremjölken.  Sedan dess har det ploppat upp mängder utav bra alternativ för den som av någon anledning inte vill använda sig utav vanliga mejeriprodukter.
 Det finns inget godare än havregrynsgröt med havremjölk! Har man sedan en klick hemgjord svartvinbärssylt till, ja då är lyckan gjord för mig! Jag har inte kommit mig för att använda den i bakning eller matlagning. Men jag tror nog man skulle kunna få till en omgång riktigt smaskiga pannkakor gjorda på denna mjölk, eller vad tror ni?

Har du erfarenhet av laktosfria produkter? Hör gärna av  dig via mejl eller lämna em kommentar!

(eget collage med bild lånad från ica.se)


Följ min blogg med bloggkoll

Ljuvligt god pasta




Detta blev dagens middag. Färskpasta med svamp, rödlök, vitlök, tomater, paprika, vitvinssås och riven parmesan. Tack vare att den färska pastan inte behöver koka så länge, så var maten klar på mindre än 15 minuter!  Nästa gång jag gör detta skall jag nog knapersteka lite bacon till, det kan bli riktigt  gott. Har man vegeterianer vid bordet kan ju baconet serveras i en skål på sidan om och strösslas över maten.

Pasta 2 port:

1 fp färsk pasta (jag använde ravioli)
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 burk champinjoner (har du färsk svamp, använd det!)
ca 1 dl vitt vin
3 dl matlagningsgrädde
½ grönsaksbuljongtärning
1 paprika
1 burk körsbärstomater
basilika
oregano
salt & peppar
riven parmesan

ev bacon

Stek svampen i en panna, finhacka undertiden rödlök och vitlök. Låt löken fräsa med de sista minuterna så att den blir mjuk. Slå över vin, grädde och buljongtärningen. Detta får koka ihop någon minut, skär paprikan i halvstora bitar.
Smaksätt med basilika, oregano salt och peppar. Rör i den kokta pastan och paprikan. Lägg upp på tallrikar och toppa med halverade körsbärstomater och riven parmesan. Klart!
Enkel torsdagsmat på 15 snabba minuter!

Foto: privat

Matsedel V 35




I dagarna drar skolan igång, semestern är slut och allt återgår till det normala igen. Vardag med andra ord. Ganska skönt tycker en del, vissa längtar redan tills nästa ledighet. Vad man än tycker så är det bara att gilla läget, som min kloka mor skulle ha sagt.
En fråga man ofta ställer sig är; Vad ska vi äta ikväll!?
Jag tänkte plocka ihop en veckomatsedel med hjälp av recept här på bloggen, förhoppningsvis hittar ni något som faller er i smaken. Först hade jag tänkt vänta till måndag med att publicera detta inlägg, men då är ju redan veckan igång. Därför får ni nästa veckas matsedel redan nu.

Måndag:
Lasagne på färska plattor
Tisdag: Pytt i panna
Onsdag:Räkpasta
Torsdag:Rårakor
Fredag:Fyllda färsspett



Korvstroganoff




Korvstroganoff är perfekt att göra när tiden är knapp och hungern är stor. Denna gång smaksatte jag stroganoffen med en klick senap och det blev jättesmaskigt. Ibland har man varken tid eller lust att stå i köket och laborera med smaker, då är genvägar underbara!
Jag vill passa på att tipsa om den färska vitkålen som nu finns att köpa i butik. Den är riktigt mild och god!

Korvstroganoff 4 pers:

5 st Hot Dog
grillkrydda
½ lök
3 msk tomatpuré
1 dl mjölk
2-3 dl cream frech
1 msk senap
ketchup

Slanta korven, skala och finhacka löken. Stek detta i en het stekpanna. Krydda med grillkrydda.
Blanda tomatpurén med mjölken och slå detta över den stekta korven. Rör i frechen, senap och ketchup. Smaka av med lite salt och peppar.  Servera ris och goda grönsaker till.

Foto:privat



Fras



Havrefras, det var något som en av mina bästa kompisar för det mesta hade hemma när vi var barn. Jag mins att om man blev godissugen (och glassen från glassbilen var slut) kunde vi ta en näve fluffiga kuddar att knapra på. Ja, jag vet. Jag är uppvuxen på landet. Hade det varit i stan, skulle vi nog sprungit till närmaste kiosk. Men nu var det så att vi var på landet och då dög havrefras gott åt oss. Det åts nog fras hemma hos oss också till frukost, men de har liksom fallit lite i glömska densenaste åren då jag mest ätit flingor eller müsli.

Men här om veckan gick jag och strosade lite i flingavdelningen på ICA och såg att märket ICA gott liv gjort sina egna havrekuddar. Jag snappade snabt åt mig ett paket och det var riktigt mumsigt att äta till frukost tillsammans med lite youghurt nästa morgon! Men tydligen så duger inte det gamla vanliga sättet att stänga ett flingpaket. Både jag och Sebastian satt länge och väl och klurade på hur det skulle gå till. Tillslut knäckte vi nöten, men efter att ha öppnat och stängt några gånger så gick den ej att sluta helt.
Nej, det var bättre förr!
Fast ett stort plus med förpackningen var att den bara var hälften så stor som vanliga flingpaket, trotts att de båda innehåller 375 g...

Så, ut och köp er ett paket havrefras, youghurt/mjölk och lite god frukt. Frukosten är serverad!

Glass i stora lass!



Hela helgen har jag arbetat och då måste man ju unna sig lite för att orka jobba, eller hur! När lördagens pass var slut kröp jag upp i soffan iklädd pyjamas och bjöd mig själv på lite gott att äta. När jag tidigare under dagen var på ICA stod jag och tummade på frysdisken där
Ben & Jerry´s glassburkar låg. Men 50 kronor för en liten butt med glass, det tycker jag är lite i dyraste laget. Även om den är bra god! Men jag är ju inte den som är den, så jag gick runt frysen, tog mig en förpackning helt vanlig vaniljglass och begav mig sedan till godisavdelningen för att botanisera lite.

 Med mig hem följde en snickers. Väl hemma skopade jag upp en lagom stor portion vaniljglass och lät den stå framme någon minut att tina. Undertiden hackade jag snickersen. Sedan blandade jag ihop allt och ställde in det i fryssen en stund för att stelna lite. Det smakade utsökt om jag får säga det själv. Till och med lite bättre än glassen från Ben & Jerry´s..

Så detta är dagens tips jag vill dela med mig utav till er. Bra att bjuda på till efterätt om du har lite kinkiga matgäster då det bara är att skära/krossa godis, nötter, choklad, ha upp det i skålar och så får var och en blanda i ordning sin favoritglass!
Perfekt att ha till barnkalaset!


Bloggkoll

Ni vet väl att ni på ett mycket enkelt vis kan hålla koll på när jag skriver nya inlägg här på bloggen? Ja, vill ni ha koll på fler bloggar än min så går det ju givetvis bra det med. När du har loggat in, klicka bara på krysset bredvid önskad blogg, vips kan du se varje gång denna har uppdaterat! Enkelt och fruktansvärt funktionellt. Perfekt då man inte alltid har tid att kolla igenom alla sina favvobloggar om dom har skrivit något nytt!

Så klicka på ikonen nedan och frossa sedan i alla underbara bloggar som finns att läsa!
Trevlig helg!



Pasta



Så, nu har jag hittat bilden! Härlig pasta med tomatsås, körsbärstomater, oliver och kyckling. Dundergott!
Om man vill göra det hela lite enklare (och framförallt snabbare), så köp en färdiggrillad kyckling istället för att ugnsbaka filéer. Det går precis lika bra.


Pasta med tomatsås 4 pers:

1 fp körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
balsamvinäger
basilika
1 nypa socker
1 fp krossade tomater
salt och peppar
pasta

Koka pasta till 4 personer.
Skala och finhacka vitlöken. Dela körsbärstomaterna i halvor. Lägg tomaterna med snittytan ned i en het panna. Låt dom steka några minuter. Slå över balsmanvinäger (den ska nästan täcka tomaterna), vitlök, socker och finhackad basilika. Rör inte om (tomaterna går så lätt sönder) utan låt det koka en stund.

Denna röra är perfekt att servera till grillat kött! Men nu skulle vi ju ha det till pasta, därför fortsätter vi.

När tomaterna och balsamvinägern fått koka några minuter, ha då i de krossade tomaterna och rör försiktigt i den färdigkokta pastan. Salta och peppra. Servera goda grönsaker, oliver, ett gott bröd och kyckling till!


Bild: Linnéas Skafferi




..

Jag som hade tänkt att visa er vad vi åt till middag igår. Gott som attan var det! Men jag har inte den blekaste om vart Mr S sparat bilderna någostans på hans dator. Som uppslukade är de (med all säkerhet ligger de på något über enkelt ställe, men jag hittar dom verkligen inte!!)

Men ha tålamod mina vänner, under kvällen skall jag förhoppningsvis lyckas leta på bilden!

Har ni någon sekund över så kan ni ju alltid tjuvkika lite i nya
IKEA-katalogen!

Ärtsoppa



Idag bjöd jag lillasyster på en mycket lättlagad och framförallt god lunch. Efter att ha kikat runt lite och kollat av vad som  fanns hemma så blev det grön ärtsoppa. Turligt nog bor vi precis bredvid ett bageri så syster sprang ned och köpte en  surdegslimpa som vi åt till. Mums!

Hade jag haft lite grädde hemma hade jag absolut haft i  det. Men nu hade jag inte det så jag tog mjölk istället.

Grön ärtsoppa 2 port:

2 dl gröna ärtor
½ lök
1 msk smör
2 msk mjöl
3 dl grönsaksbuljong (3 dl vatten +½ buljongtärning)
3 msk mjölk/grädde
timjan
salt & peppar

Tina ärtorna. Finhacka löken och fräs den mjuk i lite smör. Blanda löken i ärtorna och mixa med en mixerstav.
Smält smöret i kastrullen, ha i mjöl och rör om. Slå på buljongen och ha i ärtpuren. Låt allt kokaihop och slå i mjölken/grädden. Smaksätt med timjan, salt och peppar.

 

Efter maten..



Trotts att det mer känns som höst ute, så är det faktiskt bara den 11 augusti. Enligt kalendern är sommarmånaderna inte över än. Så genom att posta denna sommarefterrätt kanske värmen kommer tillbaka, eller vad tror ni?
Detta är iallafall en mycket enkel och mumsig dessert, perfekt att bjuda på efter maten! Självklart går det bra att ta vilken frukt/bär man gillar bäst!

4 glas:

4 dl vaniljyoughurt (använd inte lättvarianten, då blir det för rinnigt!)
3 dl grädde
6 chokladkakor (typ maryland cookies)
blåbär
hallon

Vispa samman youghurt och grädde till en tjock kräm. Låt stå svalt. Grovkrossa kakorna och fördela hälften utav smulorna i glasen. Varva sedan krämen och bären. Avsluta med bär och resterande kaksmulor. Servera genast!


(bild lånad från expressen.se)


Gryta



I helgen har vi ätit denna mycket goda och väldigt enkla gryta. Hos oss heter den nyårsgryta, eftersom vi en gång för många år sedan åt den ett nyår. Så i mammas kokbok fick receptet heta just nyårsgryta och i min lika så. Är det någon som vet vad den egentligen heter får ni gärna skicka mig ett mail eller lämna en kommentar!
Det fina med denna maträtt är att den enkelt går att förbereda och bara värma på när det är dags att äta. När jag var barn åt jag mest bara köttet, det andra pillade jag bort. Men oavsett om man gillar syltlök eller ej, så måste alla ingredienser vara i. Annars blir det inte den rätta smaken!

Nyårsgryta ca 4 pers:

ca 500 g fläskfilé
2  ölkorvar
1 burk syltlök + spadet
1 burk cornichons
1 burk oliver
1  röd paprika
5 dl grädde
ett par msk mjöl
smör
soya
mejram
salt & peppar

Skiva fläskfilén och stek den i smör. Skär sedan ölkorven i småbitar och bryn även den. Lägg korv och fläskfilé åtsidan. Ha i en klick smör i grytan och låt det smälta, ha i mjölet, vispa runt och slå på grädden. Slå i all syltlök med sitt spad. Slå i cornichons och oliver. Smaksätt med salt, peppar, soya och mejram.  Låt allt koka ihop under några minuter. Skiva paprikan och lägg i den precis innan servering.
Koka ris och gör en god sallad att ha till.

Filmmys



Idag har det varit riktigt ruskväder hela dagen, det har regnat mest hela tiden. Så vad kan passa bättre än att bädda ner sig i soffan och kolla på film?
Jag har länge velat se
The Jane Austen Book Club, men inte haft tillfälle. För ens idag.  Det var en alldelens lagom film att spendera eftermidagen framför måste jag säga. Kärlek, vänskap, relationer och en massa bokprat ihopkokat till en så där myspysig film. Den finns även som bok och nu blev jag ruskigt sugen på att läsa även den.

Allt hade varit perfekt om jag även hade haft detta bröd hemma. Då hade jag gjort varma smörgåsar och druckit te.

" En smörgås är ofta den perfekta lösningen när hungern slår till och vi inte har tid att laga mat. Nu lanserar Skogaholm ett rostbröd med 50 % fullkorn, solrosfrön och linfrö - du väljer det för den goda smaken men tack vare de nyttiga ingredienserna så får du hälsan på köpet. "

Så skriver Skogaholm om sitt senaste tillskott i brödfamiljen. Här hemma är rostbröd en storfavorit, så det skall bli riktigt spännande att prova detta. Utvärdering kommer senare i veckan.

Nu är det strax dags att packa sig iväg till arbetet, ha en skön kväll!

Köttfärspaj


Tidigare i sommras gjorde jag denna enkla men ack så smaskiga köttfärspaj. Den kom till ute i stugan och kylskåpet var inte alltför välfyllt. Men på något underligt vis blev det gott ändå! Ibland behövs det inte många och krångliga ingredienser, det duger oftast bra med vad som finns hemma.

Köttfärspaj:

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk kallt vatten

Arbeta ihop ingredienserna i en bunke till en deg. Låt vila i kylskåpet i ca 30 minuter. Tryck sedan ut i en pajform.

Fyllning:

ca 500 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk salsa medium
1 köttbuljongstärning
1 röd paprika
salt och peppar
2 ägg
3 dl turkisk youghurt
körsbärstomater

Bryn köttfärsen. Skala och finhacka lök och vitlök, låt det steka med i färsen. Slå över salsan och smula i buljongtärningen. Salta och peppra. Låt det hela koka ihop några minuter.
Hacka paprikan och ha i den, lägg över färsen i pajskalet.
Rör samman ägg och youghurt och bred det över köttfärsen. Dela tomaterna och toppa med dem.
In i ugnen i ca 30 minuter i 175 graders värme.




Foto: Linnéas Skafferi

Mums!


Ett recept, två kakor. Brownies är något jag inte gör speciellt ofta, vilket är synd för det är ju så himla gott! Här har jag tagit ett recept och gjort två varianter av det. Det är ju alltid bra att ha valmöjligheter när man donar i köket. Ingen utav gångerna jag bakat har det funnits nötter nära till hands, hade jag haft det så skulle sannolikt recepten även innehålla en näve grovhackade sådanna!
När du bakar dessa kakor behöver du inte använda elvispen, allt skall bara röras samman, inte vispas. Vispar du får du i för mycket luft i kakan och den blir fluffig istället för så där krämig och kletig i mitten som den skall vara!

En plåt (25x35 cm) med brownies:

150 g smör
1 dl kakao
3 ägg
3 dl socker
2½ dl mjöl
1 tsk bakpulver

Smält smöret och blanda ut kakaon i det. Låt svalna.
Rör undertiden ihop äggen och sockret. Blanda ut bakpulvret i mjölet och vänd sedan i det  tillsammans med smöret i äggblandningen.
Klä en ugnsform med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda långt ned i ugnen i 150 grader i ca 30 minuter.

Det är nu de två kakorna kommer att skilja sig. Den ena varianten gör du genom att hacka 100 g vit choklad och 100 g mörk choklad. När kakan sedan är klar, strössla ut chokladen som efter några sekunder börjar att smälta. Tag då en slikepott och rör samman de båda chokladsorterna till ett mellerat mönster. Vänta tills chokladen stelnat och skär upp i fyrkanter.

Det andra alternativet jag bjuder på idag är att täcka hela kakan med noblessbitar (det finns ju en hel uppsjö olika smaker att välja på!). När kakan svalnat, skär upp den i bitar. Mums!


(eget collage med bilder lånade från marthastewart.com)


Att dricka




För någon dag sedan var värmen nästintill olidlig här hemma och man gjorde allt för att hitta lite kyla och försökte svalka sig. Då gjorde jag iordning lite gott att dricka till oss som jag tänkte dela med mig med till er. Men lagom till att jag hittat en lucka för att blogga lite, ja då öste regnet ner ute och det var allt annat än varmt! Igår åkte till och med jeansen på för första gången på mycket länge. Men idag strålar solen åter igen, även om det inte är lika varmt längre. Så nu käns det mer rätt att publicera ett mycket enkelt, men ack så gott drinktips!

Egentligen så är det inget mer avancerat än smaksatt bubbelvatten. Antingen har du en soda streamer eller köper hem naturellt mineralvatten. Sedan blandar du bara med lite saft eller lättdryck. Jag köpte hem Kiviks lättryck här om dagen och blandade ut med bubbelvatten. En riktig höjdare. På jobbet blandade vi med hemgjord svartvinbärssaft. Underbart!
Perfekt att ha som ett alkoholfritt alternativ vid en middagsbjudning, som fördrink eller ta med till stranden en varm sommardag!

(eget collage med bilder lånade från isabellasmith.dk, alltommat.se och lauredoute.com)