Helgtårta


Igår slängde jag ihop en tårta lite snabbt som far min skulle ha till jobbet idag. Jag kände för att vara lite vårig och tårtan fick då gå i grönt och gult. Att kavla sockerpasta/marsipan är lite tidskrävande, därför tog jag en liten genväg och köpte färdigkavlad marsipan. Jag är inte jätteförtjust i den, men det funkar.
Nertill försökte jag få marsipanen i små veck som skulle få en att tänka på gräs eller liknande, vet tyvärr inte riktigt om jag lyckades...

Tårtan är fylld med hallongrädde och citron/vaniljkräm. Jag hoppas att den skall smaka.

Trevlig helg önskar jag nu er alla och glöm inte bort att ställa om klockan i helgen.




Bild: Linnéas Skafferi

"Våffeldagen"



Som matbloggare kan jag ju bara inte missa att skriva om denna dag, som egentligen är en felsägning. Mariabebådelsedag blev Vårfrudagen (vår fru=Maria) och detta mina vänner är våffeldagen! Jag tycker detta är helt underbart!
Det finns säkert lika många recept och varianter på våfflor som det finns våffelätare. Själv gillar jag helt vanliga våfflor, inget extra krångel. De första äter jag oftast med keso och lite lingonsylt men avslutar gärna våffelätandet med en stor klick grädde och lite god sylt!

När svärmor skulle göra tårta sist blev det lite våffelmix inblandat. Antagligen var hon lite stressad, eller så satt inte glasögonen på plats, istället för att blanda mjölk med vaniljsåspulver blev det nämligen en skvätt våffelmix i innan hon insåg sitt misstag. Men tårtan blev urgod i alla fall, så kanske är detta någon man skulle prova?

Ovan ser ni ett av alla olika recept på våfflor som finns, är du sugen på att testa någon nytt och spännande? Kika gärna in på
vafflor.se där hittar du garnaterat något som faller dig i smaken!

Äter du våfflor idag?



Bild: arla.se

Moussetårta- recept


Många av er läsare har efterlyst receptet på denna moussetårta, självklart skall jag inte vara snål och självisk utan dela med mig. Det här är den första moussetårtan jag gjort som innehåller maräng, kanske är det den och hela 1 dl hallonlikör som gör detta till en helt underbar dessert?
Detta recept är aningens lite krångligt, kan jag tycka. Men tårtan blev helt otroligt god, så det är värt allt arbete!
Gör ett
anslag (en tårtbotten) och dela den i två eller tre delar, beroende på hur hög du får den, spar en botten och frys in resten så har du på lager till nästa gång du skall göra denna underbara moussetårta!

Sockerlag:

1 1/2 dl vatten
2 dl socker
1 msk glykossirap eller honung


Blanda allt i en kastrull och låt det koka tills allt socker är löst,  den skall komma upp i ca 107 grader.

Hallonpuré:

350 g hallon
1/2 dl sockerlag


Mixa hallonen med 1/2 dl av sockerlagen, sila detta och ställ åt sidan. Tag undan ca 4 msk av hallonpurén, den skall användas till gelén ovanpå tårtan.

Maräng:

1/2 dl socker
5 tsk vatten
1 äggvita


Koka en sockerlag av sockret och vattnet. Vispa äggvitan hårt och tillsätt sedan sockerlagen lite i taget, vispa nu på låg hastighet tills marängen svalnat helt.  Du har nu gjort en italiensk maräng! Ställ åt sidan.

Mousse:

4 1/2 gelatinblad
hallonpué
3 äggulor
2 msk socker
italiensk maräng
1 dl hallonlikör
4 dl vispgrädde


Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa ägg och socker poröst, vänd i hallonpurén, häll upp detta i en kastrull och låt detta sjuda under omrörning tills det blir en kräm. Krama ur gelantinbladen och rör i dom i den varma hallonkrämen. Låt detta svalna.
Vispa undertiden grädden, vänd ner marängen och sedan hallonlikören i krämen, rör ner den vispade grädden.

Lägg kakbotten i en form med löstagbar botten. Blanda 1/2 dl av sockerlagen du gjorde i början med 1 msk av hallonpurén. Pensla botten med detta. Fyll sedan formen med moussen. Släta till och ställ sedan in formen i frysen för att stelna.
Moussen kan nu stå i frysen upp till ett par veckor innan den skall dekoreras och ätas.

Det finns otaliga sätt att dekorera tårtan, en variant är att göra ett lager av gelé och den gör du så här:

Lägg 3 gelatinblad i blöt, värm 1/2 dl sockerlag med 3 msk hallonpuré. Krama ur gelatinbladen och rör ned dom i den varma hallonpurén. Låt detta svalna och häll det sedan över den kalla moussetårtan.



Bild: Linnéas Skafferi

Nya Elle


Ute i butik finns ett rykande färskt nummer av
Elle mat & vin. Tårtkalas, påskgott, "7 skäl till att älska skåne" och "den nya kinamaten från England" är bara några av rubrikerna i detta nummer.
Jag har inte mer än bläddrat igenom mitt exemplar, antagligen åker det ned i en av kartongerna och jag får mig en glad överaskning när jag hittar en oläst tidning i en av alla sjuttioelva flyttkartonger. 

Denna tidning är nog min favorit bland de mattidningar som finns ute på marknaden. Alla bilder är alltid otroligt tjusiga och recepten är inspirerande, precis som det skall vara i en mattidning tycker jag!

Vilken tidning bläddrar du helst i?



Cheesecake


Detta kan vara en av de enklaste och smarrigaste efterrätterna man kan göra! Det går riktigt snabbt att göra och smakar gudomligt. Jag hade i lite hackad vit choklad och toppade med hallon. Mumsigt värre!

Vit chokladcheesecake:

3 ägg
2 dl socker
200 g philadelphiaost
3 dl grädde
100 g vit choklad
2 dl hallon
silverkulor

Gör så här:

Separera äggvitan från gulan.Vispa vitan till ett hårt skum, vispa socker och äggulor pösigt, blanda sedan i philadelphiaosten.
Vispa grädden hårt och grovhacka chokladen. Blanda ihop allt och häll upp en form med löstagbara kanter. Frys i minst 4 timmar. Tag ur cheesecaken ur frysen ca 20 minuter innan den skall serveras så den hinner mjukna lite. Dekorera med hallon och silverkulor.

Bild: Linnéas Skafferi

drömtårta



En av IKEA´s nyheter är serien "drömmar". Här ingår bland annat
tårdekoreringssettet ni ser ovan, kakmått, bakform med utbytbar botten för olika mönster och tårtunderlägg. Jag tycker serien verkar intressant och skall ta mig en närmare titt om jag hinner nästa vecka, då vi skall besöka det stora varuhuset för diverse inköp till det nya huset.
Tårtfatet har jag skrivit om tidigare, men fortfarande inte köpt. Kanske kan det äntligen bli av nu?

Jag måste erkänna att det inte blir allt för mycket mat lagad i vårat kök just nu. Flyttkartonger tornar upp sig lite här och var i lägenheten och inspirationen till att laga mat eller baka infinner sig inte riktigt. Ganska förståeligt, därför kan det bli lite halvdålig uppdatering här under veckan. Men för att hålla koll på nya inlägg, använd gärna Blogglovin!


Eget kollage med bilder från ikea.se

Arla goes black!



Lördagen den 28/3 uppmanar
världsnaturfonden alla människor att släcka lyset en timme, mellan 20.30 och 21.30. Detta för att uppmärksamma klimatkrisen och kampen mot den.
För att visa sitt stöd har nu Arla tagit fram ett "nedsläckt" mjölkpaket! De finns i butik från och med idag 19/3.

Tänker du släcka eller inte?


Reklam


Nu tycker säker många av er att jag verkar lite knasig, hur kan man tycka om all denna irriterande reklam? Jo är det en bra reklam tycker i alla fall jag att det kan vara riktigt underhållande.
Den här låten har jag till och med på Ipoden tack vare reklamen den var med i!
Vi påverkas så otroligt av de vi ser, hör och läser och överallt finns denna reklam.

När jag spenderade lite tid i Stockholm fick jag syn på dessa affischer från Delicato och de tilltalade mig verkligen. Inte bara för att de är lite småroliga, utan jag gillar verkligen färgen i dom.

Sen har det väl hänt att man gått på reklam och köpt helt onödiga saker. Nog har även jag lite grejer som står där långt in i skåpet som aldrig använts.


Faller du lätt för reklam och vilken är din favoritreklamfilm? Vad har du står som du alldrig kommer att använda?



För att se fler av delicatos affischer, kolla in här!

Pasta med vitlökssås


Ibland vill man bara att middagen skall gå ruskigt fort att få fram på köksbordet. Medan du vissa dagar kan ge vardagsmaten mera tid. Men alla som flyttat vet att det inte är någon större hitt att försöka laga mat när hela ens hem består av ett stort, stort kaos av flyttkartonger. Så ser vårat liv ut den närmaste tiden. Inte hade jag en aning om att vi ägde så här många pryttlar!!
Igår blev det en snabb, men otroligt god pasta jag ställde fram på middagsbordet. Inga krångligheter, såsen gjorde jag medan pastan kokade. Visst hade jag kunnat använda en färdigpastasås, men vi slapp alla dessa tillsatser som man ogärna stoppar i sig. Och i ärlighetens namn tog det inte mycket längre tid att slänga ihop den här såsen än att värma och piffa upp en färdig. Servera lite färgglada grönsaker till för att pigga upp!

Pastasås 4 port:

2 vitlöksklyftor
smör till stekning
bladpersilja
basilika
2 dl mjölk
2 dl creme fraiche
salt & peppar
500 g kassler

Hacka vitlöken fint och stek den på medelvärme i smöret. Grovhacka de färska kryddorna och dåt de steka med de sista minuterna. Slå på mjölk, creme fraiche och krydda med salt och peppar. Låt detta koka ihop några minuter. Skär kasslern i kuber och lägg i dom mot slutet.
Servera fullkornspasta och grönsaker till.


Bild: Linnéas Skafferi

Bärtarte


Igår provade jag att göra en bärtarte, lite av ett experiment blev det som vanligt. Men ett väldigt lyckat sådant!
Vi firade att syster min äntligen kommit hem från Tyskland där hon haft praktik. Hon förvarnade att hon inte alls ville ha "tung och sliskig" mat. Kan hända att hon ätit sig mätt på choklad nere i Tyskland?

Söker man efter en efterrätt som man inte faller in i paltkoma* efter att ha tagit den där lilla biten extra, ja då är detta helt rätt. Denna paj är löjligt enkel att göra och har man ont om tid kan pajskalet göras i förväg och sedan stoppas i frysen. Bara att ta upp en stund innan man skall njuta av denna läckra dessert.
Som med de flesta recept finns det många varianter, men här kommer min:

Bärtarte:

Mördeg:

150 g smör
3 1/2 dl mjöl
1 dl socker
1 ägg
1 msk vatten

Dela smöret i mindre bitar och nyp snabbt ihop det tillsamans med mjölet och sockret. Arbeta sist in ägg och vatten. Knåda inte degen, den skall precis gå ihop. Låt vila i kylen minst 30 minuter innan den trycks ut i en form med löstagbar kant.
Grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Pajskalet skall svalna helt innan det fylls!

Fyllning:


2 dl grädde
150 g mascarpone
2 msk florsocker
saft från 1/2 citron
vanilj efter smak

Vispa grädden riktigt tjock. Rör samman florsockret med mascarponen, rör ner detta i grädden. Pressa i citronsaften och smaksätt med vanilj. Du kan behöva justera mängden citronsaft, prova dig fram!
Bred ut krämen i pajskalet och dekorera med valfria bär. Jag använde hallon, björnbär och blåbär. Servera direkt efter du lagt på bären då de lätt färgar av sig på krämen.


*Paltkoma- för er som inte känner till detta uttryck så är detta något som infaller när du ätit förmycket. När du är sådär mätt att du inte vet vart du skall ta vägen. På engelska är uttrycket för detta tillstånd post-lunch-dip.


Bild: Linnéas Skafferi

Rostbiff


Som jag
skrev igår serverades det rostbiff till middag. Egentligen är det inte alls krångligt, det tar sin lilla stund i ugnen men det är verkligen värt det! Den här gången strödde jag lite hackade, färska kryddor över biffen, vilket gav en fin fin smak.
 För att hålla koll på när köttet är klart, använd en köttermometer. Hur rosa du vill ha det är upp till, här är några riktlinjer:
 55 grader är köttet rött
 60 grader rosa
 65 grader genomstekt.

Rostbiff ca 4 personer:


drygt 1 kg rostbiff
färska kryddor (tex basilika, oregano, timjan, persilja)
svartpeppar
salt

Hacka  kryddorna och "klappa" in dom i köttet. Krydda ordentligt med svartpeppar och en nypa salt. Stick en termometer i köttet och ställ in i ugnen på 125 grader tills köttet är lagom rosa för dig. Ta ut köttet och linda in det i folie, detta får nu vila i ca 20 minuter innan du skär upp det.

Bild: Linnéas Skafferi

Inspiration


Åter igen är det fredag och helgfriden börjar sakta infinna sig.
Det är nystädat, rostbiffen står i ugnen, grönsakerna skall strax hackas och jag ska precis slå upp ett glas vin. Det är då rakt inte synd om mig!

Jag tänkte passa på att dela med mig lite med några av mina favoritsidor i matväg.
Ett av mina senaste "fynd" är
Tastespotting, en sida som öppnar en hel värld full av underbara matbloggar från diverse länder, främst från USA då det är en amerikans sida. Här laddas foton på olika delikata maträtter och bakverk upp. För att ta sig vidare till bloggen bakom bilden behöver man bara klicka på bilden och vips är du inne på en helt ny matblogg. Jag har upptäckt en hel drös nya, spännande bloggar via denna sida. Helt klart nya favoriten!

Söker du ett recept på ska vi säga småkakor, eller varför inte pajer eller cupcakes. Då är Joy of baking den rätta sidan. Här hittar finner du hundratals recept på allt du kan önska!

Sedan har vi den självklara favoriten Martha, en aldrig sinande källa till inspiration!

Better Homes and Gardens är i likhet med Martha´s en sida där du finner allt ifrån recept på läckra tårtor till hur du snyggast inreder sovrummet. Väl värt ett besök!

Det var några av mina favoriter, nu har ni något att kika på och inspireras av under helgen.
Självklart undrar jag nu, vilka är era favoritsidor när det kommer till matlagning och bakning?

bild: www.marthastewart.com

Korvstroganoff


Ikväll tog vi och åt
Sverigefavoriten, korv alltså. Kvällen till ära blev det melkers choritzofalu som skivades ned i stroganoffen. Självklart går det lika bra med en korv som inte har lika mycket smak, krydda bara såsen lite extra!
Vi serverade heldinkel till, istället för det vanliga riset.
Såsen innehåller inget mjöl och passar därför bra att göra om man vill dra ner lite på kolhydraterna!


Korvstroganoff 4 pers:

1/3 falukorvsring
1 gul lök
3 dl mjölk
200 g philadelphiaost
paprikapulver
oregano
salt & peppar

Finhacka löken och stek den mjuk i en het panna. Skiva ner korven och låt den fräsa med ett par minuter. Krydda med paprikapulver, oregano, salt och peppar. Slå över mjölken och ha i osten. Låt detta koka på medelhög värme till såsen tjocknat. Smaka ev av med lite chili om du vill ha lite extra sting på såsen!

Bild: Linnéas Skafferi




Sallad


Igår hittade jag en stor gömma tonfiskburkar i skafferiet, det blir lätt att man kastar ner en burk eller två i kundvagnen när man är och handlar. Konserver är alltid bra att ha hemma när det ekar tomt i kylskåp och skafferi. Tydligen har jag köpt hem betydligt mer än vad vi har gjort av med, för där i skafferiet fanns det en hel drös!
Så jag valde att göra lite tonfisksallad. Men när jag föreslog det till middag rynkade Sebastian fruktansvärt på näsan, så han fick kyckling i sin sallad istället. Jag la upp all sallad på ett stort fat (egentligen är det
min bästa pajform, men den fungerade finfint som salladsfat också!).
Tonfisken på ena sidan och den stekta kycklingen på den andra, fiffigt va!?

Jag tog av vad som fanns hemma:

isbergssallad
tomat
gurka
paprika
avocado
citron
ägg
tonfisk
stekt kycklingfilé
keso

Detta blev mycket smaskigt, jag älskar verkligen enkla sallader!

Bild:Linnéas Skafferi

Topp 10


Här kan man idag läsa om vad vi svenskar 85 % av dagarna måndag-fredag ställer fram på middagsbordet. Den svenska falukorven knep förstaplats medan köttfärssåsen hamnade på andra.
Hemma hos oss äter vi nog väldigt varierat, det är inte många rätter vi äter flera gånger. Även om jag har en förkärlek till mat som kan göras i form av gryta eller gratäng så blir inte ena den andra lik! Något jag alltid har hemma i frysen är kyckling, hel, fileér, klubbor eller lår. Det går alltid åt.

Nu undrar jag självklart vad ni ofta serverar hemma? Är det falukorven och köttfärssåsen? Eller äter ni någon annan, spännande mat?

Vardagsmat




Nu kan vi behöva prata om lite riktig mat efter allt bakande här på bloggen den sista tiden. Visst, jag älskar verkligen att baka, men ibland måste man återgå till vardagen med enkla och framför allt goda vardagsrätter. Här är ett sådant. Detta recept klurade jag ut på tåget hem förra veckan. Att servera en klick riktigt kall creme fraiche till en rykande het köttfärsgratäng är alltid helt rätt! För att få gratängen lite matigare hade jag i en burk blandade bönor.
Denna rätt passar lika bra att göra till fyra som till åtta personer. Det är fördelen med sån här typ av mat tycker jag, fort går det och man kan utan problem utfodra många hungriga människor!


Köttfärsgratäng 4 pers:


500 g nötfärs
1 stor gul lök
2 klyftor vitlök
6 stora tomater
1 skvätt balsamvinäger
1 burk salsa
1 burk blandade bönor
en stor knippa bladpersilja
salt och peppar
2 dl riven ost
2 dl creme fraiche

Börja med att skära tomaterna i skivor, lägg hälften av tomatskivorna i en ugnsfast form. Ringla lite balsamvinäger över och ställ in i den varma ugnen (225 grader). Finhacka sedan lök och vitlök, stek detta med köttfärsen. Slå över burken med tomatsalsa och låt detta puttra ihop en liten stund. Hacka persiljan och rör i den tillsammans med bönorna i köttfärsen, salta och peppra. Tag ur tomaterna ur ugnen och sänk värmen till 175 grader. Bred köttfärsröran över de varma tomaterna i den ugnsfasta formen, lägg sedan över resterande tomater och strö över den rivna osten. Låt gratinera i ugnen tills osten börjar få färg. Servera med en stor sallad och kall creme fraiche till.

moussetårta



Ett litet smakprov på vad vi gjort i veckan. Moussetårta med hallonsmak, en riktig höjdare måste jag säga.
 Jag kan även garantera att detta är en tålig tårta då den klarade en mycket skakig resa hem från Stockholm utan nämnvärda skador.
Receptet får ni lite senare, i morgon bär det av mot Stockholm för att gå sista dagen på konditorkursen.


bild: Linnéas Skafferi

uppdatering



Som jag tidigare lovat, nu finns recepten till både
biskvierna och chokladmacaronerna i respektive inlägg.

Trevlig helg alla önskar jag er alla!

Macarons


Ni får stå ut med att det kommer handla en hel del om bakverk här på boggen de närmaste dagarna. Men jag måste ju visa er allt smaskigt vi gör!
Gissa om jag blev glad när jag såg att macarons stod på dagordningen att göra! Jag har länge bundrat dessa, provbakat dom lite i smyg sådär, vilket blev en total katastof! Så att verkligen få till dom var en stor lycka för mig. Dessa är smaksatta med kaffe och choklad, självklart kan man ha andra smaker än det.

Precis som med
biskvierna får ni vänta lite på receptet, men den som väntar på något gott ni vet..

Nu får ni fram med den digitala köksvågen och väga alla ingredienser då följande recept är angivet i gram.

Ca 50 stycken macaroner:

250 g florsocker
125 g mald mandel
13 g kakao
125 g äggvita
50 g socker
2 tsk kaffe
röd färg

Sikta alla de torra ingredienserna. Vispa äggvitorna, tillsätt sockret lite i taget. Fortsätt att vispa till en styv maräng. Smaksätt marängen med kaffe och färga med röd färg.
Vänd sedan försiktigt ner de torra ingredienserna i marängen och rör färsiktigt tills allt blandats.
Fyll en spritspåse och spritsa rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt. Försök att göra dom lika stora då de senare skall "paras ihop" två och två. Låt kakorna torka ca 30 minuter innan de gräddas på 180 grader i nedre delen av ugnen.

Grädda i ca 18 minuter, kakorna skall ha fått en hård skorpa och "stannat". Drag bakplåtspappret från plåten till en fuktad handduk och låt kakorna svalna. Lossa sedan kakorna riktigt försiktigt, de går lätt sönder.
Förvara dessa kakor torrt tills de skall sättas ihop med gnache eller smörkräm.

Chokladgnache, räcker till macaronerna i receptet ovan:

150 g mörk choklad
75 g vispgrädde
35 g smör

Hacka den mörka chokladen och lägg den tillsammans med grädden i en kastrull. Värm tills chokladen smält, rör då i smöret. Låt detta stå, gärna över natten.

Stryk på ett lager av gnachen och para ihop macaronerna.

bild: Linnéas Skafferi

Biskvier


Idag påbörjade jag en konditorkurs på
Medborgarskolan i Stockholm.
Smörkräm har vispats, macroner har spritsats och créme carmel har gräddats. Hela dagen har vi haft fullt upp och i morgon väntar nya spännande utmaningar.

Biskvierna tog jag med mig hem, därav ser de lite tilltygade ut. De har faktsikt rest både tunnelbana och dryga timmen på tåg, så då får man se lite skadad ut anser jag!
De är helt ljuvliga i miniformat och man kan utan problem äta dom som små praliner. Så nu skall jag lägga mig på soffan och smaska lite.. I morgon bitti går tåget strax efter sju till Stockholm igen och då gäller det att vara på alerten!

Receptet kommer en annan dag, då jag tagit hem receptpärmen.

Här kommer receptet!

30 stycken små biskvier:

150 g mandelmassa
20 g äggvita (en äggvita väger ca 30 g)


Riv mandelmassan och blanda tillsammans med äggvita. Detta skall bli en smidig smet.
Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut små rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt. Märk gärna ut på bakplåtspappret hur stora du skall göra (vänd sedan på pappret så du får blyertsen nedåt).

Grädda i ca 5 minuter i 175 grader, håll koll, dom blir lätt brända! Ta av bakplåtspappret från plåten och låt svalna innan du försiktigt lossar dom.

Gör en smörkräm, med eller utan choklad det väljer du själv. Bred på smörkrämen jämnt och doppa sedan i smält choklad.




Bild: Linnéas Skafferi

Fisk


Efter alla
cupcakes, tårtor och andra bakverk den senaste tiden kan vi behöva lite snabblagad men nyttig mat. Jag måste erkänna att fisk inte riktigt är min grej. Missförstå mig inte, jag tycker väldigt mycket om fisk och äter det gärna ute på restaurang. Men när jag själv står där i köket så väljer jag ofta bort fisken. Helt enkelt för att jag inte riktigt vet vad jag skall göra med den!

Laxfiléer i ugnen gör jag då och då, det här receptet är perfekt att bjuda på en lördagskväll.

Så nu erfterlyser jag lite bra fiskrecept! Jag vet att många av er där ute sitter på härliga recept, vardags som till fest. Skicka mig ett mail, [email protected] med ditt bästa fiskrecept!

En sak som då och då återkommer på vårat middagsbord när vi pratar fisk är i alla fall dessa fiskbiffar. Otroligt lätta att göra, smakar gudomligt och de gör sig även fint mellan ett par skivor bröd som fiskburgare!
Vi valde att inte servera någon potatis till, lite GI eller LCHF så där. Men det är ruskigt gott med potatismos till!

Fiskbiffar ca 9 stycken
:

1 laxfilée
1 block valfri vit fisk
3 msk smaksatt färskost
2 ägg
1 msk hackad dill
salt & peppar

smör till stekning

Mixa samman laxen, den vita fisken, färskosten och äggen med en stavmixer. Smaksätt med dill, salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och smält lite smör, vrid ner till medelvärme. Färsen är nu ganska lös, så klicka i den i stekpannan med hjälp av två skedar. Forma till runda biffar. Vänd biffarna när de fått fin färg, ca tre minuter efter du lagt i dom i pannan.

Servera vitlökssås ärtor och en mumsig sallad till.


Superduperenkel vitlökssås:

1 vitlöksklyfta
citronpeppar
salt
3 dl creme fraiche

Finhacka vitlöksklyftan, blanda i den tillsammans med citronpeppar och salt i fraichen. Klart!

Bild: Linnéas Skafferi


Testat: Majs


Som jag tidigare skrev så fick jag hem ett smakprov på
Green Giants nya majs som varken innehåller tillsatt socker eller salt. Överlag tycker jag att deras majs är godast och jag blev inte besviken på den nya varianten. Samma goda majs, nästan utan salt och mindre kolhydrader per 100 g. Perfekt!

Jag testade att göra denna soppa på min majsburk och det blev över förväntan!

Vilken majssort är din favorit?




Bild: www.greengiant.se

Bröllopstårta


Som jag skrev tidigare så har jag bakat tårtor denna helg. Först två tårtor till ett 1-års kalas, tyvärr är de bilderna spårlöst försvunna. Sedan gjorde jag denna tårta till ett bröllop igår. En våningstårta gjorp på ljusa bottnar, fylld med citron/vaniljkräm och hallonmousse, täckt med vit sockerpasta. Blommor och fjärlilar har jag gjort av flowerpaste.

Nu hoppas jag bara att brudparet njöt ordentligt av deras stora dag!


Bild:Linnéas Skafferi