Korvstroganoff
Ikväll tog vi och åt Sverigefavoriten, korv alltså. Kvällen till ära blev det melkers choritzofalu som skivades ned i stroganoffen. Självklart går det lika bra med en korv som inte har lika mycket smak, krydda bara såsen lite extra!
Vi serverade heldinkel till, istället för det vanliga riset.
Såsen innehåller inget mjöl och passar därför bra att göra om man vill dra ner lite på kolhydraterna!
Korvstroganoff 4 pers:
1/3 falukorvsring
1 gul lök
3 dl mjölk
200 g philadelphiaost
paprikapulver
oregano
salt & peppar
Finhacka löken och stek den mjuk i en het panna. Skiva ner korven och låt den fräsa med ett par minuter. Krydda med paprikapulver, oregano, salt och peppar. Slå över mjölken och ha i osten. Låt detta koka på medelhög värme till såsen tjocknat. Smaka ev av med lite chili om du vill ha lite extra sting på såsen!
Bild: Linnéas Skafferi
Det var gottinamnam och jag ser fram emot att få det i matlåda imorrn ;)
Bra tips!
Vad gott detta blir nog min middag imorgon=)
choritzofalu låter ju intressant, aldrg hört talas om tidigare.
vad gott det ser ut när du lägger upp bilder här :)
trevligt med philadelphiaost i, det var nått nytt. måste testas. det har man ju ändå alltid hemma ifall/när man får lust att göra cupcakes.
Låter spännande med en kryddig korv, det har jag aldrig provat. Men lär göra det nu.
Åh, vad gott! :D Vi ska också äta korvstroganoff, jag längtar... ^^
Låter gott med choritzofalu och philadelphiaost, det måste jag testa. Men frågan är om den slår P´s? :)
Kram
Ohh, phiadelphiaost var något nytt att ha i :)
Åå korvstrognanoff är himelskt gott.
detta såg riktigt gott ut, ska testa det med vegokorv någon gång! :) har dock inte tillräckligt mkt philadelphia hemma..
söt blogg! Kika gärna in på min konstnärsblogg. Jag postar bland annat olika kändisporträtt och säljer även egendesignade linnen :-)
Har testat nu, och jag var inte imponerad alls! det smakade ingenting :( Så jag försökte rädda den så gott det gick..