Balkongdags





Det härliga vädret verkar fortsätta och ingen är gladare än jag. När jag har kvälls och nattpass på arbetet brukar jag passa på att spendera en timme utav förmiddagen på balkongen i den skinande solen och det är precis vad jag tänker göra nu.
En skål med skivade persikor, jordgubbar och en skvätt vaniljyoughurt skall anvjutas i den strålande solen var det tänkt.

Jag önskar er alla en underbar helg med mycket sol och en massa god mat!

Hallongrädden




När jag i veckan gjorde i ordning
fyllningarna till tårtan blev det en liten skvätt hallongrädde över. Det hade jag upp i två fina glas och dekorerade med en god jurdgubbe som jag skivat och sedan strösslade jag över lite kokos. När jag skedat upp hallongrädden ställde jag in glasen i kylen så smeten skulle bli riktigt kall!
Dessa avnjöt vi i solen på balkongen, ett bättre slut på dagen kan man ju inte få!


(eget collage med privat bild)



Till mamma



Idag har vi firat lilla mamma (som enligt henne själv fyller 29 år, men det tror jag inte ett ögnblick på!). Vi har firat  med god mat och en sommrig tårta. Hela kvällen har vi setat på deras altan, ljuvligt!
Jag passade på att testa två fyllningar jag länge gått och funderat på. Några justeringar skall göras, men den smakade supergott! För att göra det lite enkelt för mig täckte jag bara tårtan med en vit marängkräm och dekorerade med söta penséer. Fyllningarna bestod utav hallongrädde och kokosmousse.


Till tårtbotten använde jag mig utav
detta recept, perfekt att göra i förväg och sedan frysa in.

Kokosmousse:

2 dl cream frech
1 dl socker
2 dl kokos
2 dl grädde
2 tsk vaniljsocker

Lös upp sockret i freachen, blanda sedan i kokosen. Vispa grädden och smaksätt den med vanilj, rör ned koksossmeten i grädden. Låt stå i kylen en stund innan användning.

Hallongrädde:

2 dl grädde
500 g frystahallon
ca ½ dl socker

Vispa grädden hårt. Ha i hallonen och vispa sönder dem. Tillsätt sockret efter behov. Låt stå i kylen en stund innan användning.


(eget collage med privat bild)

Lax



Ikväll blev det lax till middag. Med styckefrysta laxfiléer går denna rätt på under 20 minuter att slänga ihop. Vilket passar bra en tisdag som denna! Är man ingen laxälskare går det fint att ha i kyckling istället. Det tar dock lite längre tid att göra i ordning, använder man sig av kyckling skulle jag rekomendera att man hoppar över fisksåsen..

Pasta med laxsås 4 port

4 st laxfiléer
citronpeppar
1 ½ burk cream frech
1 röd paprika
dill
citronsaft
fisksås

3 port pasta
3 dl ärtor

Koka pastan enl anvisningar på paketet. När pastan nästan kokat klart, slå i ärtorna och låt dem koka med de sista minuterna.
Skär laxen i kuber, stek  i en panna med höga kanter och krydda ordentligt med citronpeppar. Slå över frechen, hacka paprikan och ha i den. Smaksätt med dill, citronsaft från ½ citron och några stänk fisksås.

När pastan är färdigkokt, rör i dem tillsammans med ärtorna i laxröran. Färdigt att servera!

Wraps




Ikväll blir det mumsiga wraps till middag hemma hos oss. En perfekt rätt att enkelt slänga ihop. Har man dessutom allergiker/matkinkiga personer runt middagsbordet passar detta utmärkt att äta då man kan göra i ordning allt i olika skålar så får var och en välja själv vad man vill äta. Idag gjorde jag bara iordning en god sallad att ha till köttfärsen, det fungerar ju fin fint det med.
Till detta gjorde jag en kall sås på philadelphiaost och mediumstark sås. Mycket gott att ha som kontrast till den varma färsen!

500 g nötfärs
2 påsar tacokrydda
3 feferoni
tortillabröd

Bryn färsen, ha i tacokryddan tillsammans med 2 dl vatten. Låt det hela koka ihop. Hacka feferonin och blanda i.

blandad sallad med tomat, paprika, gurka, avocado, salladsblad och majs

Dressing:

½ ask philadelphiaost
1 burk chunky salsa medium

Rör samman allt, salta och peppra lite.

Mor lilla mor!




Denna söndag vill jag skänka en stor bukett blommor till alla underbara mammor där ute, inte minst min egen!
Bjud på fika eller slå henne en signal om ni bor långt ifrån varandra, bara du inte glömmer henne en dag som denna!

Fredag




Underbara fradag! Tänk en sådan härlig dag det här skall bli! Massor med härliga saker skall göras idag. Som ett extra stort plus så skiner solen för fullt här hos oss idag. Ljuvligt.

Något mer som jag glädjs åt, är att det senaste  nummret utav
Elle mat & vin ligger på köksbordet och väntar på att bli lusläst! Nämligen var det så, att jag börjad fundera här om dagen om det inte var dags för det nya nummret att dya upp i brevlådan snart. När jag sedan var och handlade såg jag att ICA hade maj-juli upplagan stod där så fint i tidningsstället!!
Tur att jag var så himlans trött när vi kom hem, annars hade jag nog skickat ett mail och undrat var i helsike min tidning tagit vägen!!
 Men ibland så är det ju bäst att inte alltid göra som man först tänkt, för igår när jag kom hem från arbetet låg det lite papper och tidningar utspridda på köksgolvet (katterna hade med största sannorlikhet använt ena köksstolen som startbräda). När jag plockade upp dem såg jag ju att där var den! Tidningen som jag nästan skickat i väg ett mycket argt mail om att jag inte fått... Det hade faktiskt blivit lite pinsamt!

Istället var det stackars Sebastian som  fick sig en liten utskällning om varför min tidning låg där och varför han inta sagt att den kommit!?
Till svar fick jag att den legat på köksbordet i flera dagar och låg den på stolen, ja då hade jag själv lagt den där..
Så i slutändan visade det ju sig att den jag får vara arg på, ja det var mig själv!

Nej vit ni vad, nu skall jag sätta mig på balkonen en stund och läsa om hur man gör godaste glassen, Leilas cheescake och massa annat matnyttigt!

En härlig fredag önskar jag er alla!

(eget collage med bild från elle mat & vin)


*Rice



För ett tag sedan försvann ena delen av den enda slickepotten här hemma. En ny, helt vanlig vit inhandlades. Denna hamnade efter ca 1 vecka hemma hos mamma och pappa. När vi var där senast la mamma fram den och jag satt och pillade på den hela kvällen men fick iallafall inte med mig den hem. Så i veckan när jag och lillasyster hade lite shopping för oss hittade jag dessa underbara
slickepottarNordik i deras nyöppnade butik i Västerås. De är helt ljuvliga i färgen och fungerar alldelens utmäkt.
Jag har en liten teori om att de inte blir missfärgade lika fort som vanliga, för färgen jag använder när jag färgar frosting o dyl är väldigt stark och färgar ofta av sig ordentligt. Men dessa har en väldigt glatt yta och verkar inte alls lika porösa.. Vad tror ni?
Jag köpte även en diskborste ut till sommarstugan som jag tyckte var riktigt fin och prisvärd. Ynka 15 kronor fick jag ge för den!


(eget collage med produktbild från rice.dk)

Ranch



Ja, jag kan inte säga annat än Gert Fylking, äntligen!

Det är nämligen så, att när vi besökte det där stora landet i väst så föll jag och min oäkta svägerska in i djup romans med en dressing vid namnet Ranch. Oftast när det skulle till att ätas beställde vi in varsin sallad och efter att ha testat ett par olika dressingar fastnade vi helt för denna! Det skall tilläggas att jag inte är någon dressingmänniska då jag verkligen inte tycker om majonäs (faktiskt är det ingen jag sörjer speciellt..).
När semestern började gå mot sitt slut insåg vi snart att romansen kanske skulle få ett snabt slut då vi inte visste om denna lilla flaska med kärlek fanns i Sverige. Efter att ha letat igenom närmaste mataffär hittade vi en sort på plastflaska som vi smugglade med oss hem.

Flaskan är sedan någon månad slut och jag har i ärlighetens namn inte givit det någon större tanke, ni vet hur det är med semesterförälskelser. De går för det mesta snabbt över. Men så idag när vi var och handlade utbrister plötsligt Sebastian:
-Här är ju din dressing!

Och där stod det en flaska med
ranchdressing, precis framför ögonen på mig. Lycka!
Så till midagen provsmakades denna sort, helt klart godkänt!

Är du en dressingmänniska? Isåfall, vilken är din favorit?


(eget collage med bild från Ken's Foods)

Curry!



I veckan gjorde jag i ordning en mycket smaskig currykyckling tillsammans med pasta. Från början var det tänkt att det skulle vara hela kycklingfiléer, currysås och ris. Men det stupade på två saker, det fanns för lite kyckling och inget ris. Så det var bara att tänka om! Hade jag haft en röd paprika hemma hade jag absolut använt den för att få lite mera färg och form på maten. Men nu hade jag inte det och det gick fint utan också!

Kycklingpasta (3 vrålhungriga eller 4 vanligt hungriga)

2 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
½ lök
curry
cayennepeppar
salt & peppar
1 dl grädde
2 dl mjölk
1 msk mjöl
3 port kokt pasta

Gör så här:

Tärna kycklingen och stek den gyllenbrun på alla sidor. Skala och finhacka vitlök och vanlig lök. Låt de steka med i pannan på medelvärme. Krydda med cayenne, salt, peppar och ordentligt med curry. Gör en redning på lite utav mjölken och mjölet. Slå det över kyckllingen tillsammans med resterande mjölk och grädde. Låt det hela kok ihop några minuter. När såsen tjocknat, ha i den kokta pastan och servera direkt!


(eget collage med privat bild)


Tack!

Oj så många bra tips på frukostar jag fick! Under veckan skall jag försöka sammanställa de så ni alla lätt kan ta del av de superbra förslagen!

Nu skall jag ge mig ut på jakt efter ett par gummistövlar, kan ju behövas i detta regnväder!

Jag önskar er alla en härlig tisdag.

Morgonstund



Är det något jag alltid har hemma i kylskåpet så är det en tetra vaniljyoghurt. 5 av 7 mornar äter jag det till frukost och jag tröttnar nog aldrig. Man kan ju variera med så mycket olika smaker om man använder bär, frukt, flingor, müsli, russin, ja nästan allt går ju att ha i!
Sen är det alltid bra att ha hemma om man skall till och baka. Gör jag en mjuk kaka eller cupcakes brukar jag för det mesta slå i en skvätt, det blir så saftigt och gott!

Men i bland kan det ju faktiskt vara kul med variation, därför undrar jag vad DU brukar äta på morgonkvisten?

Självklart!


I veckan damp det ned en förpackning med
Pågens senaste bröd, Pågen Javisst Fullkornsrutor. I helgen har vi provsmakat dessa rutor och jag tror att de kan passa ypperligt att använda när man skall göra goda räksmörgåsar! Det var iallafall min första tanke efter att ha mumsat i mig en. Till frukost måste jag nog säga att jag föredrar fullkornsbitarna.

Så jag ger dessa 3 skafferier av 5 möjliga!


Den dåliga uppdateringen under helgen beror på att vi trottsade regnet och for ut till sommarstugan. God mat hos mor och far (bilder + recept kommer antagligen i veckan), eldning i kalelugnen, kortspel, korsordslösning, fika och trevligt umgänge med släkten är vad vi har sysslat med denna helg.



Paj




Igår gjorde jag en kalasgod paj till middag. Som vanligt blev det lite man tager vad man haver när jag skulle fylla den.  Men efter lite rotande hade jag trollat fram champinjoner, bacon och en zucchini. Det låter kanske inte allför upphetsande, jag vet men med lite goda kryddor blev det riktigt gott!
Något jag bara älskar så är det champinjoner stekta i citronpeppar och timjan. Det är smakskigt som bara den, så självklart använde jag den kryddkombinationen i pajen!

Men när det kommer till att göra matpajdeg, då måste jag erkänna att jag är riktigt, riktigt dålig. Först och främst handlar det nog om att jag aldrig gör efter recept, vilket jag verkligen borde lära mig att göra. Så om ni letar efter bra recept till pajdeg, då har ni kommit fel. Men jag tar tacksamt emot ditt bästa recept, så kanske även jag en vacker dag kan lära mig!? Maila mig gärna på [email protected]


1 pkt bacon
1 burk champinjoner
½  zucchini
½ purjolök
timjan
citronpeppar


3 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
2 dl ost
salt

Gör så här:

Klipp baconet i småbitar och stek dem tillsammans med svampen i en het panna. Krydda ordentligt med citronpeppar och timjan. Dela sedan zucchinin och gröp ur kärnhuset med en sked och skiva den i ½ cm breda skivor. Skiva purjon och låt den tillsammans med zucchinin steka i pannan några minuter.

Vispa samman äggen med mjölk och grädde, rör ned osten och smaka av med salt.

Fyll pajskalet med de stekta grönsakerna och ha över äggstanningen. Grädda i ugnen i 30-40 minuter i 175 graders värme.

Servera med sallad.

(eget collage med privat bild)


Cupcakes



Som jag skrev igår  var jag väldigt sugen på att baka, så i förmiddags satte jag igång att göra lite cupcakes. Jag låg igår och funderade på vad för slags jag skulle göra och det blev choklad, igen! Var bara så sugen på en riktigt god chokladcupcake och visst blev de goda. Dagens cupcakes dekorerade jag med små rosa blommor jag gjort utav kristyr, det blev riktigt sött! Brunt och rosa är ju så fint ihop tycker jag.

Jag tycker om när det är någonting mer i än bara vanlig muffin. Gärna en fyllning, gärna hackad choklad, frukt eller dyligt. Nu hade jag inte så mycket mumsigt att fylla med hemma, men när jag gjorde en djupdykning i skafferiet hittade jag lite
chokladkakor som blev över efter kalaset för någon helg sedan. Dessa krossade jag och hade ned i smeten, det blev riktigt smaskigt. Nästa gång ska jag testa att smula sönder dem ordentlligt, blanda i smält smör och sedan lägga detta som en botten i muffinformarna, grädda i några minuter och sen ha i smeten. Vad tror ni om det?

Grunreceptet till cupcakesen hittar ni här och receptet på chokladfrostingen här!


(eget collage med privat bild)



Ögongodis

image527


Å så gärna jag skulle vilja baka nu, men tiden räcker inte riktigt till då jag snart måste ge mig iväg och arbeta igen. Men i morgon förmiddag skall jag försöka sno ihop ett gäng cupcakes tänkte jag. Länge har jag velat ha en tyll som är ett stort runt hål så man kan göra lika tjusiga och stilrena cupcakes som de ovan. Men under en längre tid har just den tyllen varit slut hos kakburken men nu äntligen har de den åter i lager. Så nästa gång det skall beställas grejer därifrån skall jag absolut klicka hem en sådan.

Eftersom det inte blir något bakande för mig idag får jag nöja mig med att kolla på fina cupcakes och tårtor. Ta er en titt ni med och låt er inspireras, hos Pink Cake Box hittar de mest fantastiska tårtor och man kan lätt fördriva en längre stund med att beundra dem!

Nu skall jag botanisera lite i köket och se om det finns något som kan bli en hygglig middag!

(eget collage med bilder från pink cake box)

Linnéadagen

image526


Grattis alla Linnéor därute, för idag har vi namnsdag! 13 maj står det i kalendern, Linnéa och Linn har namnsdag. Jag vet inte hur ni har det, men i min familj älskar vi att fira och tar varje tillfälle i akt! Därav brukar det vankas namnsdagskaffe titt som tätt. Vi ger inte varandra pressenter eller så, bara en enkel fika.

 Idag kommer moster, morbror och kusinen över på eftermiddagen för lite Linnéakaffe. Dagen till ära har jag bakat en smaskig rabarberpaj som jag tyvärr inte kunnat fota då min kamera gått och dött. Igårkväll fungerade den precis som vanligt men idag.. Inte ett liv i den! Suck!

Rabarberpaj ligger ju helt rätt i tiden nu, rabarbern vid våran stuga hade växt sig så stor och fin sist jag var ut. Här kommer mitt recept på den enklaste och godaste rabarberpajen (från början är det lilla mammas recept, men jag har gjort en del ändringar...). Men se för gudsskull till att ni är helt ensamma i köket när ni gör denna. Pajdegen är nämligen så himmleskt god att man inte kan låta bli att äta en bit, eller två. Är man då fler som skall smaka, ja då är degen slut på ett litet ögonblick!
Kokosen som man toppar med får en underbart fin och gyllene färg, men akta så att den inte blir bränd!

Rabarberpaj:

175 g smör
1½ dl socker
1½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn
1 tsk bakpulver
3 msk kokos

rabarberstjälkar
potatismjöl + socker att strö på rabarbern

Smält smöret i en kastrull på spisen. Rör ned sockret och låt det smälta lite. Blanda i vetemjöl, havregryn och bakpulver. Degen skall bli riktigt fast, nästintill lite smulig.
Skiva rabarbern i ca 1 cm breda bitar, lägg dem i pajformen och strö potatismjöl och socker över.
Smula över pajdegen och platta till den lite. Toppa med kokos.

Grädda i 175 grader i ca 40 minuter.


Sweet & Sour

image525



Ibland får man fuska. Man behöver inte alltid göra allt från grunden, trotts att jag för det mesta tycker att man borde det. Halv och helfabrikat är inget jag egentligen gillar men då och då behöver man ta en liten genväg.
Uncle Ben´s färdiga såser är en sådan genväg, perfekt att ha hemma när fantasin och orken tryter. Det är bara att steka på ett par kycklingfiléer, slå över såsen och låta det puttra ihop, koka ris och göra en god sallad till sedan står middagen på bordet.
Döm om min förvåning när jag började läsa lite närmare på burken (vilket jag alltid måste göra på förpackningar, jag kan bara inte låta bli!!) och jag såg att en portion, 125g bara inehöll 110 kalorier, jag trodde då absolut att det var det dubbla!

Men något jag har hiskeligt svårt för är fullkornsris, alla ni hurtbullar där ute får förlåta mig men jag har verkligen försökt att lära mig tycka om detta ris lika bra som det vanliga. Till köttgrytor och dyligt fungerar det bra då deras nötiga smak gör sig fint, men till kyckling? Nej tack! Tacka vet jag vanligt vitt, fluffigt, snabbkokande (och ganska onyttigt) ris. För det allra jobbigaste är att det tar en sådan evinnerlig tid att koka för att det skall vara ätbart!

Så bunkra upp med en burk från Uncle Ben´s och din middag kan vara räddad!



(eget collage med bild från uncle ben´s)

Sallad

image523



Ofta när jag arbetat ett kvällspass så är jag lite småhungrig sådär när jag kommer hem efter 21 någon gång. I veckorna brukar jag försöka nöja mig med att äta en frukt eller så, eftersom sängen och sovtime hägrar. Men har man planerat att vara uppe en stund måste jag få något i magen.

Igår kväll slängde jag mycket snabbt ihop en skål med sallad, jag tog av vad som fanns i kylen här hemma och gott blev det! Jag älskar verkligen salladspåsarna från ICA (för av någon anledning tycker jag att sallaldshackning är extremt jättetråkigt!!).  Det är bara och öppna dem och vips har man grunden till en smarrig sallad klart! ENklare än så kan det ju faktiskt inte bli.

En liten sallad:

1 näve salladsblad
1/3 paprika
3 feferoni
1/3 pkt fetaost
4 körsbärstomater
1 msk creme fraiche franska örter

Lägg upp salladen i en skål. Skär paprika, feferoni och fetaost i lagom stoda bitar. Halvera tomaterna och lägg detta på salladen. Avsluta med en klick fraiche. Klart!



Anytime

image522





Som ni säkert redan vet så visar TV4+ nya avsnitt av Leila Bakar på onsdagar kl 21. Tyvärr så är onsdagskvällar runt 21-tiden ganska heliga här hemma då kanal 5 visar Grey´s just då. Ännu ett hinder mellan mig och Leilas bakning är att vi utav någon anledning inte får in någon av TV4:as kanaler för tillfället.
Men självklart hittade jag en lösning som passade mig utmärkt, nämligen TV4 Anytime. För 49 kr i månaden kan jag nu i lugn och ro sitta vid datorn och kolla på avsnitten om och om igen.. Perfekt!

Onsdagens avsnitt avnjöts i morse till frukosten och i morgon kanske jag hinner med att kika på ett från förra säsongen, vem vet!?






Nu hoppas jag att bloggen ser ut som den ska hos alla. Om inte, hör gärna av er!

(eget collage med bild frå tv4.se)


Oops

Alla Ni som använder  Internet Explorer har nog lagt märke till att min blogg hamnat otroligt mycket åt höger. För Firefoxanvändarna ser det nog ut som vanligt!?  Jag har inte en aning om varför det blivit så här men det skall återgärdas under kvällen då mitt datageni till sambo kommer hem..

Undertiden får ni leta reda på bloggen som finns där, långt till höger någnstans.

Upptäcker du några fler konstigheter på sidan, eller har du bara synpunkter på bloggen, skriv gärna till mig på [email protected]

Nu önskar jag alla en underbart solig och skön torsdag!

Linnéa

Trallalla


image521
Idag har jag träningsvärk, igår gav nämligen jag och lillasyster oss in i en hård kam mot ogräset och vi vann faktiskt. Iallafall för den här gången.. Mitt i vårat mycket ihärdiga rensande hörde vi ljudet vina över byn.

Trallallallala trallallallala trala trala trala.

Vi gav varandra en snabb blick:
Ska vi?
Självklart skulle vi!

Så vi kastade krattor, hackor, spadar och handskar ifrån oss och rusade mot bilen. Men när vi väl kommer ned till byn så var hemglassbilen spårlöst försvunnen. Vi åkte fram och tillbaka för att leta. Men borta var den. Tillsut såg vi den blåa bilen komma smygandes bakom ett hus och vi kännde en enorm lättnad. Vi slapp jaga den mellansverige runt, vi skulle få våra glassar!!
Med oss hem fick vi en påse med Hollywoodstrutar och ett rör med klassiska Sunborn punsch.

Och folk som säger att det aldrig händer något spännande ute på landet!


Brukar du handla utav hemglassbilen?



(eget collage med bild från hemglass.se)

Chokladbakelser

image520


Som utlovat, här kommer receptet på de illsöta chokladbakelserna, smörkrämen ovanpå fick en lätt smak av baileys och dekorerades sedan med kaffebönor och mandelspån. Om du skall bjuda många på dessa är det bara att dubbla receptet och baka i långpanna (gör aldrig mer än dubbelsats åt gången när du bakar, det är svårt att få till det då).

Vill man inte göra små bakelser av dem är detta en underbart god kladdkaka!!


Kladdkaka

2 ägg
3 dl socker
1½ dl vetemjöl
125 g smör
8 msk cacao 
1½ tsk vaniljsocker


Gör så här: Rör (inte vispa!!) ägg och socker. Smält smöret och ha i det.
  Låt sockret smälta lite, det kan ta någon minut. Rör undertiden ihop de torra ingredienserna och häll sedan i dem i sockerröran. Smöra och bröa en springform, ha i smeten och grädda på 150 grader i ca 30 minuter.


Smörkräm:

100 g mjukt smör
3/4- 1 pkt florsocker
efter smak baileys
1½ msk kakao

Vispa smöret mjukt och klumpfritt med elvispen, tillsätt florsockret. lite i taget medans du vispar på låg fart. Rör sedan i mjölken och kakaon.
  Fortsett sedan att vispa på medelfart i några minuter så krämen tjoknar till sig ordentligt. Den skall vara riktigt fast i konsistensen.


Stansa ut små rundlar ur kakan, bred sedan smörkrämen över och garnera. Förvara dem i kylen.

Söndagsmat

image519


På söndagarna har vi en liten tradition jag, Sebastian och hans två kompisar träffas varje söndagskväll, äter gott och kollar på tv. Från början så var det
Sopranos som följdes varje söndag, men eftersom serien är slut har vi nu börjat kolla på Heroes. Två avsnitt har vi avverat så här långt och det verkar lovande!
Vi turas om att vara hemma hos varandra och den vi är hos bjuder på mat. Det är alltid lika klurigt att komma på vad man skall bjuda på då det går åt en hel del mat. Tre killar i 25 års åldern kan äta något kopiöst. Hur mycket mat jag än lagar så tar det alltid, alltid slut!

Igår var det så våran tur att laga mat men det var verkligen inte läga att stå i köket flera timmar så något snabbt och enkelt fick det lov att bli. Så jag gjorde en tacogratäng. Otroligt gott!!

Tacolåda 4 pers:

600 g nötfärs
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
2 påsar tacokrydda
1 dl vatten
1 fp philadelphiaost
1 burk majs
1 paprika
200 g ost

Bryn färsen, hacka purjo och vitlök, låt det fräsa med. Blanda i tacokrydda och vattnet. Låt det hela koka ihop några minuter. Rör i en ask philadelphiaost och burken med majs. Ha upp färsröran i en ugnsfast form. Skär paprikan i ringar och lägg dem överst. Toppa med riven ost. Gratinera i ca 20 minuter i 200 graders värme.
Gör en god sallat och servera tillsammans med nacho chips.


Kalashelg!

image517


Anledningen till att det varit lite tyst på bloggen stavas k a l a s. I helgen har vi firat kära Sebastians födelsedag så de senaste dagarna har det varit fullt upp med förberedelser, firande och till sist städning. Under gårdagen var det fullt hus från klockan elva och vi bjöd på små kladdkaksbakelser (recept kommer i veckan, de var helt otroligt goda!!), chokladkakor, tårta och kaffe. Alldelens lagom om jag får säga det själv. Det behöver ju faktiskt inte vara 7 sorters kakor.
Lyckligt lottad är jag som har en lillasyster som pluggar till florist för hon gjorde underbart vackra bortdsdekorationer till oss!' Visst är den fin?

Tårtan blev riktigt god och är fylld med vanilj-limemousse och en bärmix, sedan är den täckt av sockerpasta.


Jag hoppas ni alla haft en härlig helg!!


Nudå?

image516

Varje år samma visa, så länge jag kan minnas har det varit så!
Med ett ljust hopp i rösten har man funderat högt, nu är det väl vår!?
   Alltid samma svar,- än kan det komma mycket snö.
Japp, så har min käre mor sagt så länge jag kan komma ihåg. Därför är det som en liten ljuv triumf när vi vänder blad och ser att det står maj i kalendern, för efter första maj är risken för snö inte så stor i min del av Sverige.

Nu ska jag strax bege mig mot arbetet, vägen till jobbet följer en å och från dag till dag ser jag hur saker och ting frändras nu, det blir liksom grönare. Vilket är helt underbart.
Häggen den har inte slagit ut än, men jag ser hur gärna den skulle vilja, då den är i full knopp!!

Så med detta inlägg är nu våren officiellt här (iallafall där jag bor) och mycket, mycket välkommen!