Kalas

Ojojoj. Idag har det varit födelsedags firande här och inte är vi klara än! Två sittningar är avklarade, en tredje blir det till kvällen och sen blir det lite mer firande i morgon. Och jag som inte fylller förns nästa helg! Llite synd är det att vi har regn här, för vi var tvugna att sitta inne men det blev riktigt mysigt det med. Glass, grädde och jordgubbar har stått på menyn så här långt. Nu är det dags att dra igång grillen och grilla kött, korv och grillspett. (I morgon lägger jag ut receptet på mammas underbart goda marinad!)
Jag blilr helt överväldigad av alla fina presenter jag fått. Jag fick en sån
här och en sån här! Llite mer bilder från kalaset kommer nog under morgondagen. Fick mycket annat fint också! Nu ska jag lägga mig på sängen en liten sekund innan allt drar igång igen!

Trevlig helg!

Yankee



image215


image214


Eftersom jag tjuvbloggar lite från jobbdatorn kan jag inte lägga in bilderna i ett collage men ni får ha överseende med det! Är bara tvungen att göra ett snabbt litet inlägg om detta! Hos
Stina (hemma på landet) läste jag igår att Yankee Cande nu finns att köpa via en svensk webshop. Och glader blev jag! Är i vanliga fall inte alls speciellt förtjust i doftljus, tycker de kan vara lite huvudvärks framkallande. Men fick två yankee ljus i höstas och vi blev riktigt goda vänner! Hemsidan är enkel och genom att välja vilken slags doft du vill ha tar den fram några allternativ som passar ditt önskemål! Perfekt eftersom man inte kan provdukta på ljusen!
Väl hemma sen ska jag sätta mig ner och kolla lite mer noggrant men vid en första anblick verkar det mycket lovande! Underbart!

Ha en riktigt skön fredag!





Älskade pryl!




image213


Ja minna vänner, nu är det så att en födelsedag närmar sig kvickt och vad jag önskar mig i år, det är denna pryl. En Kenwood Patissier, är den inte tjusig så säg! Jag har även sett den i blått, creme och rosa tror jag men själv föredrar jag den röda. Ursnygg!

Jag hade planerat in en promenad med hunden nu på förmidagen men huga så varmt det blev! Kanske får ta det senare.

Jag hoppas alla har lika fint väder som vi och att det håller i sig några dar!

(eget collage med bild från netonnet)

Hand & Fot




image212

Ja visst är det en underbar tid nu, då man kan gå barfota ute och påta i trädgården. Men även sommaren har sina baksidor. Fötterna får lätt förhårdnader och händerna blir torra. Men mot detta mina vänner finns bot! Systeryster har introducerat mig för två nya favoriter, Mjuk hand och mjuk fot. Båda dessa finns att köpa på
Apoteket för den ringa summan av 36 kronor stycket! De är väl värda pengarna. Så fram med fotfilen och gör dina fötter lena som bebisrumpor.


(eget collage med bilder från apoteket och google)

Dagarna efter

                      image211



Potatis, ja tyvär kan jag inte påstå att det är min favorit mat. Inte vinterns tråkiga mjöliga potatis iallafall! Om man däremot får piffa upp den med diverse kryddor och skickar in den i ugnen ja då är jag helt klart med på noterna! Även sommarens färskoptatis kan jag gå med på att äta. Allara godast är de minsta knölarna, med en liten klick smör på.. Å underbart gott!
Som vanligt efter midsommarfirandet så blev det massa mat över, vi åt upp våran i en brakfrukost på midsommardagen. Färskpotatisen fick bli en smarrig potatissallad, korven skivades och stektes, även ett gäng ägg fick åka i stekpannan. Till detta lite sill.  Detta uppskattades av det gäng med vänner som sov över. Vips så var allt slut.
Igår var det dags för moster Cissi att bjuda på midsommarrester. Två favoriter från gårdagen var potatisen hon gjort och mammas fetaost röra.
Jag tror jag uppfattade recepten rätt, så här kommer de:

Färskpotatis i ugn:

färskpotatis
smör
salt
vitlök
gräslök

Gör så här:

Skrubba potatisen, dela de stora så att alla blir ganska så jämnstora. Lägg dem på en plåt. Klicka ut smöret och lägg på hela vitlöksklyftor. Mängden vitlök beror ju på hur stark vitlökssmak man vill ha. Klipp över gräslök och salta sedan är det bara skjuss in i ugnen.  Om mitt minne inte sviker mig så tror jag hon sa 175 grader i 45 minuter. Det vart riktigt smarrigt!


Fetaoströra:


3 dl gräddfil
2 fp fetaost 10%

Gör så här:

Häll upp gräddfilen i en skål. Smula sönder fetaosten i småbitar med fingrarna. Rör om. Klart!
Enkelt och en riktig höjdare för den som gillar fetaost!

(eget collage med bild från google)


Knak!

image210





Ja som ni säkert märkt har Linnéas Skafferi haft lite midsommarledigt. Helgen bara flög förbi och nu är det måndag igen! Hade tänkt att blogga lite igår men planerna ändrades då syster ringde och frågade om vi skulle med till
IKEA. Självklart kan man inte tacka nej till ett sådant erbjudande! Så igår var vi och alla andra människor på IKEA. Huga va med folk! Jag säger bara det.. Men vi köpte lite fina kuddar, filtar, två mattor och lite ramar. Så besöket var helt klart lyckat! Vi planerar att göra om hemma i lägenheten lite i höst, byta rum på gästrum och kontor. Så det lär bli några vändor till IKEA då.

Nu undrar ni säkert, varför i allsindar har hon en blid på en dammsugande kvinna när inlägget handlar om allt annat utom det?

Jo det ska jag tala om, igår när jag skulle dammsuga böjde jag mig fram för att dra ut sladden. Pang/knak så fick jag så ont i ryggen. Jag trodde att bara jag fick vila ryggen några timmar under natten skulle de säkert gå över. Men i morse när jag försökte  kravla mig ur sängen ( låg på ena sidan och sparkade med benen för att ta mig ner på golvet, kände mig som en skalbagge som hamnat på sniskan) insåg jag att det inte skulle gå att jobba idag. Så Sebastian fick snällt gå upp och sjukskriva mig. Efter en lång, varm dusch hos mormor idag kändes det helt ok, men nu när kroppen kallnat lite börjar det värka igen. Attans också!


Nu sitter jag hos mor och far och förundras lite över dagens väder. Ena stunden skiner solen, sen åskar det som bara den, sedan tittarsolen fram igen och rätt som det är kommer det världens regnatack! Jag fttar ingenting, bäst är att hålla sig inne tror jag.

Hurdant har ditt väder varit idag?

(bidl:google)

Midsommar

image208


image209



På fredag är det åter igen dags för att fira midsommar. Det är bara att hoppas att vädergudarna ler mot oss och ger oss sol och lite värme. Vi ska fira midsommar ute i stugan i år. Själv jobbar jag till tre på självaste midsommarafton så Sebastian får hålla ställningarna under dagen. Han har bjudit in till sillfrukost på morgonen. Sill, färskpotatis, ägg och en liten nubbe kan tänkas. På kvällen kommer det över några vänner. Idag har jag införskaffat papptallrikar, plastbestick och glas. Egentligen är jag dunderallergisk mot det men vad ska man göra? Jag har ingen lust att diska efter 20 personer på midsommardagen, sen tror jag inte vi har porslin så de skulle räcka heller. Vi har sagt så att vi står för färskpotatis och sen får man ta med vad man vill lägga på grillen.
Jag tänkte göra lite bål av flädersaften jag gjort och bjuda på. Tänkte nog även hinna svänga ihop en midsommartårta.


Hur ska du fira midsommar?


(eget collage med bilder från google)



Chili

image207

Sitter hemma hos mamma och pappa. Har arbetat min sista natt och är nu ledig fram till torsdag. Skönt, skönt.
I skrivande stund puttrar en chili con carne på spisen och bara väntar på att familjen ska komma hem. Igår sa mamma: det ligger ett paket grytbitar i kylen, gör du nått av dem i morgon så kan vi äta ihop. Eftersom jag är en sådan duktig dotter så tog jag mig ann uppgiften. Med en burk Black eye bönor och krossade tomater med chilismak i högsta hugg åkte jag hem hit efter mina 4 timmars skönhetssömn och satte igång.  Nu börjar det sprida sig en angenäm doft här i huset. Lovley!
Hur många portioner det egentligen blir vet jag inte, men det är mycket mat i grytan. Det ska räcka till sex portioner och minst tre matlådor.  Så om jag halverar det jag gjort kan det nog bli lagom till ca fyra personer.

Chili:

Ca 500 g grytbitar
1 fp krossade tomater m chili
1-2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 burk valfria bönor ( min favorit är Black eye, de är inte så stora och blir inte så mjöliga)
mörk oxfond
balsamvinäger
salt
peppar
chilipulver
ev lite vatten

Bryn grytbitarna. Hacka lök och vitlök. Låt de fräsa med köttet. Slå över krossade tomater, bönor och ev lite vatten. Låt detta puttra tills köttet är mört och fint. Smaksätt med fond, balsamvinäger, chili, salt och peppar. Har du färsk chili hemma är självklart det att föredra men det fungerar finfint med pulver.

Hos några vänner åt vi en liknande gryta. Då hade de skurit bitar av äpple, morot och gul lök som de lagt upp i skålar och serverade till. På så vis fick var och en smaksätta efter eget tycke. Perfekt om det är någon i familjen som ogillar något! Jag tror de även hade en skål med cram fraiche till.


(eget collage med bild från google)

Lax i folie med potatissallad

image206
Som vanligt glömde jag att ta kort på gårdagens middag, så jag får låna en liten bild istället.

Lax i folie med potatissallad. oo så gott det var!

Lax:

laxfileér
citron
salt
citronpeppar
ugnsfolie

Lägg en laxfileé på en lagom stor bit folie. Krudda med salt, peppar och lägg på några citronskivor. Vik ihop folien till ett paket. Hur mycket lax som går åt beror lite på hur hungriga gästerna är. Räkna med att man äter mins ett laxpaket var.
Lägg dessa på grillen i ca 10- 15 minuter.

Potatissallad:

1½ kg färskpotatis
4 msk olja
1½ msk vinäger
gräslök (spar gäran blommorna till dekoration!)
2 tsk senap
salt
peppar
citon
salladsblad
1 fp salladsärtor


Skrubba och koka potatisen. Låt den kallna. Rör ihop olja, vinäger, senap salt och peppar. Hacka gräslöken och klyfta citronen. Dela ärtskidorna i en eller två gånger. Rör samman allt med den kalla potatisen.  Precis innan servering så dela salladen och blanda i den. Dekorera med citronklyftor och gräslöksblom.

Nu börjar batteriet ta slut i datorn så jag ska packa ihop mig och gå in en stund. Har nämligen setat ute i solen och bloggat en sväng nu. Synd att det blåser lite idag, det blir lite småkyligt då.



(eget collage med bild från google)


Grattis Brago!

image205

I år fyller ett av våra mest älskade kex 50 år! När detta kex lanserades 1953  hette det Bra Go´men 1957 var det Örebrokex som utveklade det recept som används än i dag.
Har man ett paket Brago i skafferiet så är man alltid förberedd ifall det kommer oväntat besök. Jag tror Sebastan åt upp de sista vi hade kvar idag så det lär köpas nya hem hit. För att fira lite extra ger Götborgskex ut en jubileumsutgåva i form av en dubbelförpackning som blir din för ca 21 kr.

Brago har under de senaste åren även fått syskon vid namnen: Brago Choklad, Brago Kola, Brago Cocos och Brago Fullkorn.

Vilken är din favorit?

(bild:google)

Saftning

image203
Eller var det kanske hallonsaft? Ja hursom så har jag plockat fläderblom idag och gjort en omgång flädersaft.
Jag gjorde två varianter. En "vanlig" och en snabb.
Samma koncept men det tar bara lite olika lång tid för det att bli klart! Jag har ställt hinken med fläderblom och sockerlag i trappen upp till övervåningen ( som vi inte använder) men ändå så har det fastnat en söt doft av fläder och socker i luften här nere. Det är första gången jag gör saft men jag hoppas att det blir bra.

Ikväll bjöd vi mor och far på laxpaket med potatissallad. Tydligen har jag snöat inne på potatissallad, men det är ju så gott! Jag gjorde om receptet lite sen sist. Alla åt och smackade så jag hoppas det smakade. Även morfar hann få sig en bit lax när han kom nerknallandes. Till efterrätt severades glass med rabarberkompott. Sommrigt och gott!

Flädersaft:

ca 60 klasar fläderblom
4 kg socker
8 tsk citronsyra
4 citroner
4 L vatten


Skölj blommorna och tvätta citronerna noga. Skiva citronerna och varva dem med blomklasarna i en stor hink.
Koka upp vatten, citronsyra och socker. Häll försiktigt sockerlagen över blommorna och citronen.
Låt stå svalt i 5-7 dagar. Rör om då och då.
Sila saften och häll upp på väl rengjorda flaskor. För att enkelt få en svalkande dryck i sommar, frys in den koncentrerade saften i en plastburk. När du vill ha riktigt kall saft tar du bara en sked "issaft" och har upp i ett glas, späd med vatten till önskad styrka.

För att göra en snabb fläderdryck låter du blandningen stå och dra i ca 2 timmar bara, sen silas den. Drycken blir då ej koncentrerad utan är färdig att dricka. Detta gjorde jag på ca 10 blommklasar, 1 citron, 1½ dl socker och 2½ l vatten. Citroncyran hoppade jag över. Perfekt om du inte hinner göra på vanlligt vis innan du får besök!
Du gör i samma ordning som vid vanlig saft!


Jag önskar Er alla en skön helg!

Körsbär

image201

Igår hade mormor köpt körsbär på ICA och de var bara så goda! Kunde knappt hejda mig, höll på att äta upp allihopa! Så idag när vi var in till stan passade jag på att köpa mig en låda jag med. Nu är det nog inte ens en tredjedel kvar av dem men jag är inte hel skylldig till åtgången då både syster och lilla kusinen setat här vid matbordet och ätit både en och två var.
Vi har idag fått igång tv:n och boxern här ute i stugan, riktigt skönt att kunna slöa framför tv:n även om man är på landet. Har under den gågna veckan hunnit läsa tre böcker, men det är riktigt skönt att ha ro till läsning om kvällarna med.

Till höger om mig på kökssoffan ligger det en helt utslagen Divakatt och sover, det är ett hårt  liv här ute på landet! På vänster sida sprakar det så mysigt i vedspisen, blir lite ruggigt inne när det regnar så då får man tända sig en liten brasa! Vi pratade om att provtrycka kakelugnarna idag, vore skönt att kunna elda i dem med när det är kallt ute!

Hoppas vädret blir lite bättre under morgondagen! Vill ha lite mera sol nu!

(eget collage med bild från sxc.hu)

Tidig frukost (eller sen)





Nu sitter jag här på jobbet och väntar på att klockan ska bli 7 så jag får åka hem och sova. Nu har jag bara två nätter kvar att jobba innan det är dags att börja arbeta dag igen. Hugaligen för att gå upp tidigt på mornarna, jag säger bara det! Jag som inte gått upp före 8 på snart tre månader, ja det ska bli spännande och se hur det går!
Nyss har jag ätit en smaskig frukost bestående av två kaviarsmörgåsar och lite sill. Jag var så saltsugen! Pricken över i hade vart ett kokt ägg, men det fanns inga färdigkokta så det fick vara.

Vilken kaviar föredrar du på ägget, eller varför inte på en smörgås? Själv tycker jag nog att
Svennes är godast. Den är lagom mild i smaken.


(bild:google)

Potatissallad

image200


Det verkar som om den värsta högsommar värmen släppt greppet om oss idag, men igår var det fortfarande riktigt varmt. Då avnjöt jag, Sebastian, syster och Martin denna lätta potatsisallad i skuggan av äppelträdet. Gott och nyttigt!


6 port:

1½ kg potatis
2 msk olja
1 msk vinäger
3 msk basilika
3 msk turkisk yoghurt 3.5%
1 msk senap
sallad blandade sorter
salt & peppar


Skär potatisen i lagom bitar och koka den tills den är klar. Låt potatisbitarna svalna.
Blanda ihop en dressing av olja, vinäger, yoghurt, finhackad basilika, senap, salt och peppar. Rör ner potatisen.
Rör ner olika sorters sallad strax innan servering. Gör i ordning ett fat med olika sorters skinka och kalkon och servera till.
Somvanilgt går det bra att göra potatissalladen en dag i förväg så den hinner "gojsa" ihop sig.


(eget collage med bild från google)

Tomat & Basilikapaj

image199

Nu är pajen provsmakad och den blev mycket god. Räkorna och kräftorna är uppätna de med. Mätta och belåtna sitter vi nu ute och njutar av den ljusa försommarkvällen. Inte kan man tro att klockan är över tio på kvällen inte! Men det är bara att passa på och njuta, snart vänder det igen...

Hur som, här kommer receptet:

Pajdeg:

100 g smör
3 dl vetemjöl ( ev 1½ dl vetemjöl och 1½ grahamsmjöl)
ca 1 msk vatten
1 tsk salt

Finfördela smöret i en munke, tillsätt mjöl och salt. Arbeta ihop till en deg, tillsätt ev lite vatten. Kavla ut i en pajform. Nagga botten och förgrädda i ca 10-15 minuter.

Fyllning:

2 ägg
3 dl mellanmjölk
2 tomater
basilika
salt & peppar
fetaost

Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt ordentligt med basilika, helst färsk eller fryst. Salta och peppra.
Häll smeten i det förgräddade skalet. Skiva tomaterna och lägg i dem. Smula över lite fetaost.
Ställ in i ugnen i ca 30 minuter i 200 graders värme.

Går lika bra att göra iförväg och serveras kall!


(eget collage med bilder från google)

Kräftdags!

image198
Värmen tycks stanna några dagar oh underbart är det! Idag har vi prämiärbadat för säsongen, bra mycket tidigare än i vanliga fall!! Ibörjan var det lite kallt men sen blev det riktigt skönt!

Ikväll blir det skaldjur här, för inte tänker jag kalla det kräftskiva så här i mitten av juni, även om vi kommer att äta kräftor. Vi fick en bunke med hemfiskade kräftor av Sebastians mormor och morfar. De hade hela frysen full från förra året. Det tackar vi för!

Till kräftorna ska vi även äta räkor, tomat & basilikapaj fetaostsallad och rostat böd. Mmm!

Nu är pajen klar och står på avsvalning och kräforna är tinade så nu ska vi äta. Pajreceptet kommer senare efter att vi har provsmakat!

Ha en fortsatt trevlig & skön helg!



(eget collage med bild från google)


Ballerina VS Singoalla








image197



´När det här lilla collaget gjordes satt jag hemma i Jugansbo. I våra utemöbler i solen och bara njöt! Om man kunde skulle jag vilja bevara den känslan jag hade och ta fram den en tråkig dag i november. Det vore nått det, men tyvärr går det ej så det är lika bra att njuta allt vad det går nu istället!
När vi var på ICA sist åkte en förpackning Ballerina ned i korgen, det om något viskar barndom i mitt öra.  Och hugaligen vad goda de är! Slinker ner som godis nästan, fast man lär passa dem i värmen så de inte smälter bort för en! Singoalla är också gott, barndom det med. Men favoriten är nog ändå Ballerina.
På senare år har det kommit nya smaker på chokladsmeten, men jag föredrar iallafall orginalet! 
Jag skrapar av chokladsmeten på den vita delen, äter upp chokladkaka. Sen äter jag upp den ljusa kakan med den goda smeten på.

Hur äter du Ballerina och vilken är din favorit?




Anledningen till att det för tillfället blir lite få inlägg här på bloggen är att vi bor ute i sommarstugan. Vi har internet där men det är så hiskeligt dyrt att använda på dagarna men på kväll och helg är det gratis=)  Jag ska försöka ta lite kort i helgen så ska ni få se hur fint vi har det!


(eget collage med bilder från goteborgskex.se)


Första stadiet..




Jag brukar säga att det finns olika stadier. Först har vi
Isbjörnen- Kritvit på hela kroppen, nästa steg är
Flamingon- Rödflammig över hela kroppen, sedan övergår det till
Kräftan- Illröd över hela kroppen för att avslutas med
Pepparkaksgubben- En fin, jämn brun färg har nu infunnit sig.
Iallafall blir det oftast så för mig. Men igår var jag duktig och smorde in mig innan solandet. Men jag hinner än..
Några som inte hade vett till att smörja in sig var mina kära vänner. Så de får nu gå med svedda axlar några dagar. Typiskt killar att inte ha vett till att smörja in sig.
Dagens tips från Linnéas Skafferi är: Använd solskydd!

Sveriges nationaldag

image196

I morgon är det Sveriges nationaldag och svenska flaggans dag. Från och med 2005 är det en röd dag i almanackan vilket gör att många är lediga. Vi är ganska dåliga på att fira denna helgdag, jag vet egentligen inte varför. Men jag läste att någon tyckte att midsommarafton skulle passa bättra som nationaldag och jag måste nästan instämma. För då går vi klädda i landskapsdräkter, hissar flaggan och umgås.
Eftersom det här är en matblogg skulle det väl passa med några förslag på nationaldagsmat!

Antingen kör man enkel vardagsmat al a svensk falukorv i morgon. Lite stuvad potatis med persilja till. Ursvenskt.

Något som även det är enkelt och mycket svensk är sill. Köp hem massa olika sortes sill, koka potatis och bjud släkt och vänner på en förssommar buffe! Det behöver inte vara så avancerat, det blir trevligt och gott ändå!
Köp två marängbottnar, vaniljvisp och bär ( helst jordgubbar om det finns)
Vispa vaniljvispen och blanda i bären, bred det på botten nr 1. Lägg på botten nr 2 och bred resterande vaniljvisp på den. Dekorera med bär och ev lite rivnen choklad. Vips så har du sommarens godaste ( och snabbaste!) tårta fixad!

Jag hoppas att ni precis som jag fått chansen att njuta lite av sommarsolen idag! Fräknarna ploppar upp som svampar i marken i hela mitt ansikte! Men det hör sommaren till!




uppdatering: Såg att
sara vill fara också tipsar om sommartårtan ovan. Det måste betyda att den är riktigt smarrig, ellerhur!?
(eget collage med bilder från google)

Fetaost & Melonsallad

image195

Vi fortsätter med sommartemat tror jag. Efter en heldag på stan med bebisar, bröllopsplanering, fika och en promenad är jag helslut! Och vrålhungrig!  Jag tror att de är fler än jag som inte blir så sugen på riktig mat nu i värmen däremot fungerar en fräch sallad alltid! Så här på sommaren är min absoluta favorit kombination fetaost-vattenmelon. Som vår TV-kock Jamie skulle ha sagt så älskar de ingredienserna varandra!
I vanliga fall så är jag helt emot frukt i mat. Men av någon anledning älskar jag smaken av den salta fetaosten tillsamans med den söta melonen. Att sedan bryta av med lite basilika gör att smaklökarna slår små volter i munnen på mig.
Dagen till ära stekte jag lite kyckling och gjorde en enkel men mycket god sås till. Grönsaker kan man bara ta de man har hemma, inte så noga med vilka sorter men de här använde jag:

bladspenat
tomat
gurka
paprika
fetaost 10%
vattenmelon
fulkornspenne
2 kyckling filéer
basilika
salt & peppar
olja

Koka upp vatten och ha i pastan. Skär filéerna i bitar och lägg dem i en varm tekpanna. Ringla över olja, kydda med basilika ( helst färsk eller fryst), salt och peppar. Stek tills de är helt genomvita.
Medans pastan kokar och kycklingen steks så hacka alla grönsaker, fetaost och melon. Blanda allt i en stor skål.
Servera med en god dressing och ett gott bröd!

Dressing:

1 vitlöksklyfta
1 tsk basilika
2 dl Turkisk yoghurt lätt
salt & peppar

Skala och finhacka löken. Blanda lök och yoghurt i en skål. Krydda med finhackad basilika, salt och lite peppar.

Nu ska jag ta och sätta mig framför tv:n en stund innan det är dags att gå till jobbet.

Bra start på dagen

image194
Idag blev det en skål yoghurt och två stora skivor vattenmelon till frukost! O så gott! Den frukt som bär fram smaken av sommar allra bäst är enligt min mening vattenmelon och jordgubbar förståss. Riktigt lyxigt och mycket smarrigt var det!

Nu ska jag gå ner på den lilla staden och ta en fika med A och min lilla gudson. Ska bli så trevligt att sitta i solen en stund och bara umgås! Egentligen borde det ha dammsugits, dammats och diskats här hemma. Men vem vill göra det när solen lyser för fullt ute?! Det får helt enkelt bli ett senare problem.

Jag hoppas alla får en skön måndag!

Linnéa

Denna helg

image193

Ja, då har den första riktigta sommarhelgen flygit förbi. Och solen den skiner fortfarande och ska nog göra någon dag till. Helt underbart! I morgon blir det frukost på balkongen för min del!
Nu undrar ni säkert varför jag har ett kort på Idol Danny och ett på mig här på bloggen. Jo det ska jag tala om, igår hade nämligen Danny turnepremiär här på Sala Statt. Han var faktiskt riktigt bra live! Lite roligt var det att han behövde visa legg när han skulle in på uteserveringe bredvid Statt efter spelningen.
Kortet på mig på då, jo jag ville bara visa klänningen som jag köpte igår. För ynka 259 kr tycker jag att det var ett riktigt bra köp! På bilden ser jag nästan orangehårig ut! Men jag är blond i verkligheten!

Idag har vi ätit en mycket god middag på
Måns Ols. Trevligt sällskap, god mat och fin utsikt! Kan det bli bättre än så?


1:a juni

image192

Idag får vi vända blad på kalendern och helt plötsligt är vi inne i juni! Vart tog våren vägen? Sommaren är nu officiell, det är nu man ska sitta ute och äta fast det är svinkallt på kvällarna, strumporna har åkt längst in i garderoben och fram med badkläderna! Runt om i landets kyrkor börjar vi så smått höra ljuva toner från den blomstertid nu kommer, i denna ljuva sommarid och alla andra underbara sommar sånger. Det är nästan så jag ryser lite när jag tänker på känslan av att sitta där i kyrkbänken och veta att snart, snart är det efterlängtade sommarlovet här!
Ett annat säkert tecken här hemma i stan på att sommaren ligger i faggorna är att man kan se stora ansamlingar av ungdommar lite var stans under denna vecka. Det är nämligen den legendariska studentveckan nu! Igår var det brännvinsbrännbollen, idag champangefrukost, på söndag är det bal. Hur nästa vecka ser ut vet jag inte förutom att den stora studentdagen är på torsdag. Om jag kommer ihåg kanske jag lägger ut någon bild från min bal förra året. Det var så underbart att få sätta på sig balklänning och få håret fixat.

Ja, trotts att sommaren är här så jag dödstrött. Natten går nog till historien som en av de snurrigaste på jobbet så ikväll blir det en tripp ut till mamma och pappa. Bilden lastar vi full med pizza så ingen av oss behöver ställa sig vid spisen och laga mat. Så nu ska jag ta och krypa ner i soffan och smaska på några biscottis.

Jag önskar er alla en härlig helg och en skön start på sommaren!


(eget collage med bild rån lantlig design & inredning)