Biskvier
Idag påbörjade jag en konditorkurs på Medborgarskolan i Stockholm.
Smörkräm har vispats, macroner har spritsats och créme carmel har gräddats. Hela dagen har vi haft fullt upp och i morgon väntar nya spännande utmaningar.
Biskvierna tog jag med mig hem, därav ser de lite tilltygade ut. De har faktsikt rest både tunnelbana och dryga timmen på tåg, så då får man se lite skadad ut anser jag!
De är helt ljuvliga i miniformat och man kan utan problem äta dom som små praliner. Så nu skall jag lägga mig på soffan och smaska lite.. I morgon bitti går tåget strax efter sju till Stockholm igen och då gäller det att vara på alerten!
30 stycken små biskvier:
150 g mandelmassa
20 g äggvita (en äggvita väger ca 30 g)
Riv mandelmassan och blanda tillsammans med äggvita. Detta skall bli en smidig smet.
Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut små rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt. Märk gärna ut på bakplåtspappret hur stora du skall göra (vänd sedan på pappret så du får blyertsen nedåt).
Grädda i ca 5 minuter i 175 grader, håll koll, dom blir lätt brända! Ta av bakplåtspappret från plåten och låt svalna innan du försiktigt lossar dom.
Gör en smörkräm, med eller utan choklad det väljer du själv. Bred på smörkrämen jämnt och doppa sedan i smält choklad.
Bild: Linnéas Skafferi
De är ruskigt goda, Linnéa :) Tack för det.
Chokladbiskvier är min klara favorit, jag tycker de ser alldeles gudomligt mumsiga ut!
De är ruskigt goda, Linnéa :) Tack för det.
jummy jummy för biskvier!
Men vad skoj - jag vill också gå på konditorkurs!
Nu ser jag fram emot ytterligare mkt fin inspiration här på sidan =)
Snygg blogg!
På www.arntyochmirry.se har vi drabbats av Gina Tricot - sjukan :)
Check it out!
va kul! Jag har oxå funderat på att gå den kursen...ska hålla koll på din blogg vad ni gör så kanske jag går den sen! =)
Mums vad goda de ser ut!
gud så gott =)
kolla gärna in min blogg, den handlar mycket om mat, GI och mitt liv i allmänhet förståss :) http://www.lvdp.blogg.se
Jag tycker att dom blev jättefina! Biskvier är trots allt lite trixit att få snygga! :-)
Vad kul att gå kurs! Dina biskvier så jätte smarriga ut!
/Sofia
Åh gud va roligt Linnea! Konditorikurs kommer ju passa dig som handsken! Lycka till och hoppas att det blir roligt!
Låter som en drömkurs! Och vilken lagom storlek på biskvierna! Perfekt! TACK för tipset!
Hoppas du lägger ut recept på en massa goda bakverk när du fått hem den där pärmen :D
Ohh vad roligt, önskar vi hade ngt sånt här i Halmstad!! Då kommer man ju få ÄNNU mera inspiration från din sida tjoho
Tusen tack (igen) för en toppen sida!
Hej!
Va kul det måste vara att gå på kurs! Det måste passa dej väldigt bra! Jag önskar jag hade fått vara med när ni gjorde créme caramel, min favorit! Å jag vet en som älskar biskvier, min far. Så man kan kanske få lägga in om en beställning sen :)
Ser fram emot många härliga recept från kursen :)
Kram Helene
lycka till med kursen, den passar dig säkert! tack för att du har en så otroligt bra blogg att följa, dig ser jag upp till. keep up the good work! / Michelle
Lycka till med din konditorkurs! :)
Mvh Lena
åh va kul! Ser gudomligt goda ut ;)
Vad kul med kurs, hoppas att den ger dig massor!
mm, ser riktigt mumsigt ut!!
sjukt söt blogg har du!
kram
åhh längtar tills du lägger ut receptet! :)!!
ser riktigt goda ut :)
Åh vad roligt det lät!!
Jag älskar att baka och så... kanske får kolla upp den där kursen till en annan gång.
Ser verkligen goda ut!
Skall ha födelsedagsfest på söndag för familj o vänner, tänkte göra det lätt för mig med en pastasallad. Har dock inga bra recept känner jag!! Har du kanske det!!?! Hade varit skoj om du har ngt bra tips!!
Hälsningar Nea
Oh vad goda & söta dina biskvier blev : )
Så himla roligt att gå på Medborgarskolan deras konditorikurs, har själv funderat på den!
Du får gärna uppdatera mej om du är nöjd med den? : )
Mmmm vad gott det ser ut! Kul att gå en kurs dessutom :)
Jag fick lära mig en grej som gör det enklare att göra biskvier av min svärmor. Hon ställer in dom i frysen efter att du hett på smörkrämen så att det stelnar ordentligt. Därefter smälter man choklad å doppar i. Då är det lättare att hålla i + att chokladen stelnar fort. På så sätt blir det mindre kladd.
Hoppas du får en trevlig helg!
Kramen, Maria
Åh va gott det ser ut, så enkelt med! kul Blogg du har:D
Ohhh vad roligt! Jag är inte ett dugg avundsjuk. Inte alls... Verkligen inte... ;D
Njut lite åt mig med!
Mummssfillibabbus!! HAHA man blir riktigt riktigt sugen på att baka nu ;D
För ett tag sedan gjorde jag också minibiskvier. Helt underbart gott! Perfekta är de att frysa in också vilket är ett plus. (De är faktiskt nästan ännu godare när de bara är halvt tinade!)
Hej!
Får man fråga hur utbildningen på medborgarskolan var? Vilken kurs gick du? En grundkurs eller var det en kortare variant. Är intresserad själv, men vill veta vad man får för erfarenhet. det kostar ju lite ändå. Alla tips vore toppen! MVH Sannah