Matbloggstoppen


matfeed.se

 

 

 

Ni som är trogna läsare här på Linnéas Skafferi fick för ett par veckor sen (eller är det kanske månader?) läsa om det nya projektet som vi dragit igång. Fyra sidor för alla kreativa människor där ute att dela med sig av sin kreativitet, och nog har ni delat med er. På www.matfeed.se ligger det nu över 400 härliga bilder på pajer, bullar, shushi och massor av annat spännande!

 

Om jag skall vara riktigt ärlig, och det bör man ju vara, så var jag faktiskt lite tveksam till att just matfeed.se skulle få så många bidrag. Finns det verkligen tillräckligt många matbloggare i Sverige? Och den största funderingen var nog om de nu kunde förmedla sina middagar och bakverk från det dukade bordet till bloggen? Att fotografera mat är inte det lättaste man kan ge sig på!

 

Idag skäms jag nästan lite över att jag inte riktigt trodde på de svenska matbloggarna. Genom matfeed.se har jag hittat massor av nya och spännande bloggar som jag regelbundet besöker och får hinkvis med inspiration ifrån!

 

Varje gång det plingar till i mailen och jag får ett meddelande om att ni lagt upp nya bidrag blir jag lycklig! Det enda som är tråkigt är när man måste neka bidrag, men ibland är det så. Vi har valt att granska alla bidrag manuellt för att försöka få en sån hög klass på bilderna som möjligt och till min stora förtjusning blir det allt färre bidrag som måste nekas. Under fliken fototips hittar ni lite tips och trix för att lyckas med er matfotografering.  Sebastian har även skrivit ett inlägg om detta.

 

Under juni månad kommer vi att dra igång en ny, kul grej på sidorna. Nämligen månadens blogg. Jag har länge funderat på att göra något sådant här på Linnéas Skafferi, men jag har liksom inte riktigt fått till det. Men nu äntligen blir det av! Under fliken månadens blogg hittar ni mer info om detta, juni kommer som sagt bli startmånaden och temat får ni veta första juni.

 

Sen får ni inte glömma bort att kika in på de andra sidorna:

fotofeed.se, pysselfeed.se och inredningsfeed.se


Kommentarer
Postat av: Sandra

Tycker matfeed är en toppensida! =)

Postat av: Emelie

fin blogg följa varandra på blogglovin?:)

2010-05-19 @ 13:56:38
URL: http://filmhelaveckan.blogspot.com
Postat av: Bea

Jättefin sida, verkligen. Jag har laddat upp bilder några gånger där. ^^ Märker skillnad i besöksstatistiken sen med. Hihi.

2010-05-19 @ 20:30:24
URL: http://tasteofgreen.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Hej, jag har en fråga. Jag har en Pentax kamera och med den blir storleken på bilderna över 5 mb. Nu när jag första gången försökte bidra på Matfeed insåg jag att bilden var på tok för stor och försökte mig på att ändra bilden till de andra tillåtna formaten för att se om den blev mindre. Det blev den inte. Har du något förslag på vad jag kan göra?

2010-05-19 @ 22:15:07
URL: http://ulrikasmat.blogspot.com/
Postat av: Linda - ndaiL

va kul!!

2010-05-19 @ 23:48:40
URL: http://ndail.blogg.se/
Postat av: Emelie

Gud va kul, det får jag spana in!Gå gärna in på min blogg! Jag är en 21årig journaliststuderande tjej från Göteborg som skriver om allt som hör vardagen och festligheter till. Vänner, mode, recept och vardagsfilosofi. Yepp, läs när du är mogen! :)//Mli

2010-05-20 @ 12:35:30
URL: http://mli.blogg.se/
Postat av: Ina

Vilken underbar idé och sidan är toppen! Kommer gå in både här och där fler gånger för inspiration!

2010-05-20 @ 15:22:13
URL: http://www.fixatilldig.se
Postat av: Anna mitt i maten

Matfeed är toppen, dels för att man får en massa fina ideér till nya rätter och för att man hittar en massa kul bloggar och inte bara de stora.

2010-05-20 @ 17:47:42
URL: http://www.annamittimaten.blogspot.com
Postat av: Loulas Kök

Matfeed är en jättebra ide. En sak jag tänkt fråga är om det finns nån begränsning för hur många bidrag man får lägga upp.

Verkligen kul att kika runt och hitta nya bloggar..så verkligen tummen upp:)

2010-05-20 @ 20:54:10
URL: http://loulaskok.se
Postat av: sofie

Vet du vad... jag skrev ett inlägg där jag länkade till dig igår, som en av de bästa mat- och bakbloggarna. Hoppas det gör dig mer glad än annat.kram och tack för finfin läsning.

2010-05-20 @ 22:51:28
URL: http://mylittlehoney.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback