Matbloggstoppen


Favorit i repris


Nu är det inte många dagar kvar innan påsken är här. Som vanligt skall vi åka runt hos nära och kära för att umgås och självklart äta på tok för mycket mat, dessert och godis.
Än så länge har jag inte hunnit dyka ner i högen med dessert-recept som passar till påsk, kanske skall jag låta dem vara och istället  njuta av en kär gammal favorit, ananaspajen. Solgul och vacker pryder den påskbordet och det är en delikat avslutning på en perfekt middag.

Pajdeg:

150 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:

2 dl creme fraiche
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 små burkar krossad ananas


Smält smöret i en kastrull och ställ det åt sidan. Rör i socker, mjöl och bakpulver när smöret svalnat något. Tryck ut degen i en pajform.

Låt ananasen rinna av i en finmaskig sil. Blanda creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en bunke. Rör sist i den avrunna ananasen. Fyll pajskalet och grädda i 175 grader i 30 minuter eller tills pajen har stannat och inte är rinnig i mitten.

Servera med krämig vanilglass.

Vad skall ni äta för dessert i påsk?


Bild: Sebastian Niemi-Carlsson

Kommentarer
Postat av: Johanna

Nämen, ananaspaj. Är det verkligen gott? Det låter liksom inte som att det skulle smaka så bra... Men det är mycket möjligt att det gör!



Jag har ingen aning vad det blir för godsaker i påsk, eftersom vi bara ska fira med familjen... Men vad det än blir så är det antagligen jag som står för det ;)

Postat av: Johanna

Nämen, ananaspaj. Är det verkligen gott? Det låter liksom inte som att det skulle smaka så bra... Men det är mycket möjligt att det gör!



Jag har ingen aning vad det blir för godsaker i påsk, eftersom vi bara ska fira med familjen... Men vad det än blir så är det antagligen jag som står för det ;)

2010-03-30 @ 23:15:07
URL: http://hallplatslyckan.blogg.se/
Postat av: Sebastian

Mmm, det där är en klar favorit. Ser fram emot lite sånt i påsk.

2010-03-31 @ 07:52:10
URL: http://www.sebbesula.se
Postat av: Linruz

Absolut en favorit här hemma.

kanske skulle röra i hop en till fikat i dag.

Kram Lina

2010-03-31 @ 07:54:37
URL: http://www.linruz.se
Postat av: Anna

Det lät ju smaskigt. Har aldrig tänkt på att göra ananaspaj. Själv är jag svag för desserter med choklad.

2010-03-31 @ 10:04:57
URL: http://secondhandsisters.blogg.se/
Postat av: Chokladbloggen

Påsktävla hos mig om nästan 1 kg choklad :)



http://chokladbloggen.blogg.se/2010/march/pasktavla-med-chokladbloggen.html#comment

2010-03-31 @ 11:48:47
URL: http://chokladbloggen.blogg.se/
Postat av: Lisa

I år blir det klassiska påskbakelser av skivad rulltårta med grädde och aprikoshalva ovanpå. Måste dessvärre göra 19st så det vore lättare med förra årets efterrätt, chokladtårta med gula kycklingar på :) GLAD PÅSK!

2010-03-31 @ 12:50:59
Postat av: Therese

Åh denna paj är så grymt god! Har bjudit på den flera gånger sen du la upp den sist och alla älskar den:)

GLAD PÅSK!

2010-04-01 @ 13:03:18
URL: http://aromboden.blogspot.com
Postat av: siri

Sååååååå god! Finns inte mycket godare, underbar :-)

2010-04-03 @ 15:15:32
URL: http://sirianna.blogg.se/
Postat av: Åsa

Jag gjorde den här pajen och bjöd på i påsk! Vilken succé! Den är verkligen supergod. I går gjorde vi redan en repris.... :-)



2010-04-06 @ 13:20:16
URL: http://charlottegoteborg.se/blogg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback