Matbloggstoppen


I glasetHela förmidagen igår satt jag här vid min dator och väntade andaktsfullt på det utlovade regnet. Inte för att jag hellre önskar regn än sol, inte alls. Men ibland kan luften behöva rensas, bli frisk och klar i alla fall för en liten stund. Sen börjar vår gräsmatta se misstänkt törstig ut. Ett par droppar regn skulle inte alls skada. Men de först så tunga molnen skingrades och solen segrade återigen. Så jag åkte och plockade fläderblommor istället. Hela trädet var fullt i blomm och knopp så förhoppningsvis hinner jag plocka en omgång till som jag kan lägga i frysen och ta fram när suget på flädersaft blir stort!

När det är så här varmt ute är det viktigt att komma ihåg att dricka. Allra godast tycker jag det är om man kan få drycken riktigt kall, men jag tycker ofta att vanlig is hinner smälta och spä ut det du har i glaset.
 

 

Därför tänkte jag komma med ett litet tips så här i sommartider. Det är att styckefrysa skivor av frukt, bär eller citrusfrukter. De är perfekta att ta fram och ha i glaset med saft, i drinken eller varför inte i bålen om du skall ha kalas? Det är både praktiskt och dekorativt!

 

Dela jordgubbar, nektariner, skär en vattenmelon i kuber, skiva citron och lime. Ja ta av de frukter och bär du har hemma eller gillar allra bäst!

Lägg dem på en bricka och ställ in dem i frysen över natten. Använd direkt eller ha upp dem i en burk med tätslutande lock. Om du lägger dem i en burk eller påse på en gång är risken stor att de fryser ihop till en enda stor fruktisbit.

 

Vilka fruker/bär tror du skulle vara godast att frysa in och ha i drinken?

 

Bilder: Linnéas Skafferi

 


Kommentarer
Postat av: Visan

Fläderblommssaft är supergott, men bara hemgjord. Alla andra jag smakat smakar inte alls fläder!Smultron tror jag skulle vara gott att ha i glaset, tänk dig små is smultron i flädersaften, mums :)

Postat av: Elin Gabriella

Vilket bra tips! :) Jag skulle nog välja jordgubbar eller skivad lime, snyggt och smarrigt!

2010-07-01 @ 10:09:40
URL: http://elingabriella.blogg.se/
Postat av: Emma

Vilket bra tips! :)

2010-07-01 @ 10:13:12
URL: http://bakut.blogg.se/
Postat av: Dessi

Skulle gärna vilja veta hur man hittar fläder, finns väl två olika sorter!? En man ska plocka och en man inte ska. Samt ett recept på flädersaft vore toppen! :)

2010-07-02 @ 00:17:18
URL: http://www.homeanddesire.blogspot.com
Postat av: Annika

På vårt bröllop hade vi frusna körsbär/bigaråer i. Det är ju förvisso kärna i dem, men det funkade bra ändå! Riktigt gott!

2010-07-02 @ 08:13:02
Postat av: Molly

Nu blev jag jättesugen på att frysa in varenda frukt jag kan hitta. Jag tror faktiskt att de flesta frukter och bär passar i en drink. Sådan där stjärnfrukt (vad är det den heter nu igen?) är ju inte speciellt god, men ser säkerligen dekorativ ut i i en drink :)

2010-07-02 @ 09:22:14
URL: http://mollymind.blogg.se/
Postat av: Tobbe

Ville bara tipsa om den pågående tävlingen där du kan vinna en signerad kokbok... http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=109

Postat av: BakJennie

Ohh, nu blev jag sugen på frukt!

2010-07-02 @ 15:37:04
URL: http://jsjolin.blogg.se/
Postat av: Anna mitt i maten

Riktigt fina klasar av rödavinbär är jättesnyggt att lägga i ett glas vitt vin eller i något bubbel :)

2010-07-02 @ 17:06:26
URL: http://annamittimaten.blogspot.com
Postat av: freja

åh, din blogg är alltid lika underbar att hamna på! :D

2010-07-02 @ 20:10:46
URL: http://stocktownstories.blogg.se/
Postat av: Natasha

Bra tips!

2010-07-05 @ 09:39:01
URL: http://www.natashasblogg.se/
Postat av: Maria

Just nu gör jag flädersaft och då ligger där en förfärlig massa citronskivor i. Dem kan man göra marmelad på. Men undrar om man inte också kan frysa in dem och ha som drinkkylare? Fläder och vitt vin går ju så fint ihop. Värt att prova kanske?

2010-07-08 @ 10:18:04
URL: http://ingenrotmos.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback