Matbloggstoppen


I säsong

 

Som jag tidigare skrev verkar jag ha fastnat lite i tomatträsket de senaste veckorna. Hur kan man låta bli? Tomatsäsongen är här på riktigt och matbutikerna bunkrar upp med härliga, svenska och i bästa fall närodlade tomater i alla dess färger och former. Vi har en lokal grönsaksodlare här i stan, där kan man köpa andrahands sortering på tomater till ett vettigt pris. Ofta är det inget fel alls på dem och de brukar kunna ha de mest roliga former. Får jag med mig en riktigt krokig gurka och ett par roliga tomater hem så är jag riktigt nöjd!

Som vanligt kan jag inte låta bli att hamstra, så kylen var full med tomater som börjat gjort sitt. På dessa lite halvmjuka tomater finns det inget bättre än att göra hemgjord tomatsås i all sin enkelhet. Vi hade två lite kryddstarka korvar kvar i kylen efter helgens grillning som gav lite extra matighet och smak till pastasåsen.







 

Enkel pastasås på färska tomater:

 

1 stor gul lök

2 stycken kryddstarka korvar

2 klyftor vitlök

blandade tomater i olika färg och form

salt & peppar

starkt paprikapulver eller chili

2 dl pastavatten

 

Skala löken och skär den i strimmlor, slanta korven och stek detta i en klick smör eller lite olivolja. Skala och finhacka vitlöken, låt den steka med mot slutet. Skär tomaterna grovt och ha i dem tillsammans med salt, peppar, paprikapulver och pastavatten. Låt detta puttra tills tomaterna kokat sönder. När pastan kokat klart, ha i den i tomatröran och rör om ordentligt. Strö hackade färska örter eller hackad vårlök över.

Så vad tycker du om tomater, hiss eller diss?

 

Bild: Sebastian Niemi-Carlsson


Kommentarer
Postat av: Johanna

Tomater, såna där riktigt fina, röda och mogna är så himla gott! Kan gå och äta dem som frukt! Det är ju kul också att de finns i så många olika färger och former. Jag har en liten tomatplanta i mitt fönster, som håller på att ge mig fina små körsbärstomater :D

Postat av: Designing good life - Sarah

Ser gott ut!

2010-07-06 @ 09:30:12
URL: http://www.designinggoodlife.se
Postat av: Molly

Jag älskar också tomater i alla olika färger och former. Varm tomat (grillad eller i gryta) kan ju vara det godaste som finns!

2010-07-06 @ 13:48:00
URL: http://mollymind.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Det är precis som det inte är samma grönsak nu som för en månad sen! Den smakar ju sååå mycket!



Alexandra, småland

2010-07-06 @ 15:13:04
URL: http://alexmumsmums.blogspot.com
Postat av: Fannys kakburk

Hejhej! Jag älskar verkligen din designe, såå gullig! Är det du som gjort den?? Kraam Fanny

2010-07-06 @ 17:11:35
URL: http://fannyskakburk.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag älskar tomater! Att bara sno ihop en sås med lite chiliflakes, vitlök, basilika och tomater och äta ute i solen med pasta, finns det något bättre?

2010-07-07 @ 08:30:19
URL: http://annamittimaten.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

Men tomater är ju så gott, speciellt nu vid denna tiden på året. Vi brukar köpa på oss många små sk. trädgårdstomater och sen får de stå framme i stället för godis. Både gott och vackert att se på. Vi la in tomater för ett tag sedan, riktigt gott till grillat och en perfekt gå-bort present nu i sommar!

2010-07-07 @ 18:40:46
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: NORDINGÅRDEN

Så vansinnigt och gott och så frestanmde läckra bilder! Ser du skrev om frusna bär nedan, jag hade frusna jordgubbar i min fördrink igår. mycket gott och finare än isbitar! Tack för fin inspiration. Mari.

2010-07-08 @ 20:14:18
URL: http://nordingarden.blogspot.com/
Postat av: yasemin

Det blir så himla gott med färska tomater. Verkligen härliga färger. Grattis på din dag. :)

2010-07-10 @ 21:55:18
URL: http://yaseminskok.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback