Grillat
I helgen tror jag att vi gjorde de godaste hamburgarna jag någonsin ätit! Lite kryddstarkt kött tillsammans med mjuk och krämig mozzarella som fått smak av basilika. Kan det bli mycket bättre än så?
För att få köttet lite saftigare hade jag i lite turkisk yoghurt och det var verlkigen pricken över i!
Finhacka lök och vitlök. Blanda ner det i köttfärsen. När jag hade hackat klart sa Sebastian att löken var så stark att till och med kameran grät. Men det är ju inget som verkar synas på bilderna, så jag tror han överdrev en smula..
Smaksätt med cayennepeppar, salt och vanlig svartpeppar. Rör i den krämiga yoghurten.
Dela mozzarellan i bitar och hacka basilikan. Nyp ihop mozzarellan till små bollar och rulla dom i den hackade basilikan.
Tag en klick köttfärs och platta ut. Lägg mozzarellabollen i mitten.
Täck över mozzarellabollen och platta till. Det får inte vara några hål, då läcker osten ut när du grillar och det tycker jag verkar som ett otroligt slöseri av den goda osten.
Grilla hamburgaren väl, osten ska hinna bli varm och smälta inuti. Lite sallad, ett par tomatskivor och en snabb dressing gjord på yoghurt och grön pesto, sen är saken biff! Eller i det här fallet, hamburgare!
För att göra dessa behöver du:
ca 500 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
cayennepeppar
salt
peppar
1 dl turkisk yoghurt
1/2 kruka färsk basilika
1 påse mozzarella
Bilder: Linnéas Skafferi
Mmmmm. mumsfilibabba =) Det gör vi igen tycker jag.
MMmmmm, ser super smarigt ut, måste jag ju helt klart prova!
Vad gott! Måste testa, vi älskar hamburgare hemma hos oss.
Det där lät ju supergott. Det måste jag testa nån gång. Tack för tipset och trevlig blogg.
De låter underbart saftiga, ska jag testa nästa gång det blir burgare här hemma!
Jag är så avundsjuk på era supersnygga Virrvarr-Bänkskivor !!! :D
Måste nog pröva det nästa gång det ska ätas hamburgare...
Det där såg supergott ut! Och verkligen roligt när du har bilder som följer hela arbetet!
Åh, ser verkligen jätte gott ut! Måste ge dig en stor eloge och beröm för alla dina trevliga recept. Enkla och pedagogiska att följa och så himla fint med bilder. Det går helt enkelt inte att göra fel.
Mmm! Jag säger som alla andra. Det både ser och verkar vara jättegott! Ska jag absolut göra i sommar!
Ja gud så gott å vilken fin bildserie du gjort i detta inlägg
Låter jättegott, jag som inte ens gillar hamburgare. :P
Tummen upp, jag älskar såna här bildserier. Det är roligt att läsa och titta på bilderna även om det inte alltid är svårt att förstå hur man ska laga till ett visst recept så ger bilderna så mycket mer. Jag blir iaf mer inspirerad på att laga själv. Fina och tydliga bilder är det också, fortsätt gärna med detta även om jag förstår att det är lite meckigt att få till - med fotografering, planering osv.
Ser underbart ut!!!!
Jag älskar alla dina matbilder, det gör hela inlägget så bra! Måste testa på kladdkakan och burgarna snart :)
oooh låter väldigt väldigt gott !! mozarella mums !!
du har otrolig fina bilder på din blogg, dom får allt att se ÄNNU godare ut :D
mums =) Skall jag absolut testa nästa gång jag skall grilla.
Mmh, det verkade gudomligt gott! _
Min sambo älskade dem! Tack för ett bra recept!
Det låter så otroligt läckert att det vattnas i munnen på mig! Älskar dessa inläggen men bilder för varje steg tummen upp!
Åååh...detta ska jag göra ikväll,ser sjukt gott ut!!
MMMMMMM va gott det ser ut...
Dessa var verkligen hur goda som helst, blir nog en sommarfavorit!
Kram!
Ser verkligen jättegott ut. Vill tipsa om att jag köpte "mozzarella med basilika" här om dagen...bra att veta ifall man inte får tag på färsk basilika.
M v h Yvonne
Det här låter & ser jättegott ut! Vi gillar hamburgare här hemma så detta lär nog bli en favorit!
mycket bra recept! ett tips är att grilla chiabata bröd istället för hamburgebröd.. blir lite mer "vuxen" burgare