Matbloggstoppen


Panerad kyckling


Så här i de första dagarna av 2009 passar jag på att visa er alla ett mycket smaskigt GI-recept. Vill man ha kolhydrater till så skulle det nog smaka riktigt gott med
ugnsbakad potatis. Jag vet att många av er väljer bort kolhydrater och i ärlighetens namn smakar det precis lika bra med en härlig sallad till. Söta små körsbärstomater, mild rödlök, salt fetaost och vitlöksmarinerade svarta oliver. Nej, här saknade jag inte potatisen alls!

Valnötspanerad kyckling 2 pers:

2 kycklingfiléer
1 ägg
ca 2 dl valnötter
salt och peppar

Krossa eller hacka valnötterna. Smaksätt med salt och peppar.
Torka av filéerna med hushållspapper, knäck ägget i en kopp och pensla sedan kycklingen med ägg. Vänd i valnötter.
Lägg filéerna i en ugnsfastform och ugnsbaka i 175 grader i ca 30 minuter eller tills de är helt genomvita.

Till detta hade vi en enkel dressing/sås gjord på creme fraiche, vitlök, färsk basilika, salt och peppar.

Det här var riktigt gott och kan varmt rekommenderas!

bild: Linnéas Skafferi

Kommentarer
Postat av: Katarina

Verkar mumsigt :) Alltid bra med nya kycklingrecept.

Postat av: Frida

Mmm det ser ju hur gott ut som helst! Måste testas när jag kommer till Göteborg och ska ta tag i min usla matlagning :-)

2009-01-03 @ 23:32:26
URL: http://husmusen.blogg.se/
Postat av: Sandra

Vad gott att panera med nötter. Detta receptet ska jag verkligen testa, jag älskar nötter.

2009-01-06 @ 00:43:13
URL: http://sandrasglutenfria.blogg.se/
Postat av: Therese

Åh vad gott det ser ut. Det här ska jag testa ikväll, mums!

2009-01-11 @ 12:29:16
URL: http://aromboden.blogg.se/
Postat av: Therese

Nu har vi ätit detta och det var jättegott, tack så mycket för det goda receptet!

2009-01-11 @ 19:31:22
URL: http://aromboden.blogg.se/
Postat av: Qristall

Ser onekligen väldigt gott ut, det skall testas :)

Förresten vad heter Fonten som du använder som överskrift till Valnötskyckling?

Ha en fin lördagskväll.

2009-07-04 @ 19:23:34
URL: http://qristall.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback