Matbloggstoppen


Timjanskyckling

Tidigare i veckan blev det en såndär fullträff ni vet. Man börjar laga mat men förväntningarna är inte så höga, det är ju trots allt vardagsmat vi pratar om. Medan man lagar kan man börja ana att man är något på spåren. Det doftar fantastiskt, det ser gott ut, sen får man göra första provsmakningen och man inser att man har lyckats!
Detta blev sådär löjligt gott. Tillagningstiden var max 40 minuter och jag tycker att denna rätt även skulle passa att bjuda på en fredag eller lördagskväll. Från allra första början tänkte jag smaksätta med färsk persilja, men den var totalt slut så jag tog salladslök, timjan och citron i stället.



Börja med att hacka champinjoner och salladslök.



Lägg kycklingfilén på en skärbräda, lägg över plastfilm och börja banka med en kavel.

Stek svamp och mörad kyckling i omgångar. Salta och peppra rikligt.


Krydda kycklingen med timjan och pressa över citron. Låt ett par skivor steka med, mest för dekorations skull. Lägg i den stekta svampen och all salladslök.

Avsluta med en rejäl skvätt grädde. Detta får nu puttra ett par minuter så att grädden tjocknar något.





Timjanskyckling 4 pers:

4 kycklingfiléer
250 g salladslök
champinjoner
salt
peppar
timjan
1 citron
3 dl grädde

Skiva champinjoner och salladslöken. Möra kycklingen genom att banka på den med en kavel. Stek champinjonerna i en rejäl klick smör, stek sedan kycklingen, krydda med timjan, citron, salt och peppar. Lägg i svampen och salladslöken i stekpannan. Slå över grädden och låt detta koka samman.
Servera ris till.


bild: Linnéas Skafferi

Kommentarer
Postat av: Karin/Rosa maränger

Ser otroligt gott ut. Kyckling är aldrig fel!

Postat av: nina

Oj, det här låter jue jättegott! sicken bra tajming också då jag inte visste vad jag skulle laga av min kyckling som ligger i frysen och bara väntar :) .. tack och ha en bra dag!

2009-04-16 @ 12:58:34
Postat av: Camilla

Det här låter väldigt gott, det måste jag testa nån gång!



Väldigt fina bilder också!! :)

2009-04-16 @ 13:02:47
URL: http://mingodasida.blogspot.com
Postat av: Helene.L

Hej, det låter gott och enkelt!

Härliga foton!



Kram

2009-04-16 @ 13:20:45
Postat av: Catrin

låter superb!

2009-04-16 @ 13:37:25
URL: http://cocobycatrin.blogg.se/
Postat av: Marcela

Åååh, ser riktigt gott ut! Ska föreslå det för helgens måltider.

2009-04-16 @ 16:39:12
URL: http://mdiaz.blogg.se/
Postat av: åsa - hello sugar!

dina foton är verkligen superfina! jag måste skaffa mig en riktig kamera! :)

2009-04-16 @ 18:07:34
URL: http://hellosugar.se
Postat av: Anonym

Ser fantastiskt gott ut! Hemskt fina och proffsiga bilder med! Riktig pioneerwoman stil på dom! :-)

2009-04-16 @ 19:03:46
Postat av: Helen

Vilka underbara bilder, kan nästan känna smaken!

2009-04-16 @ 20:34:50
URL: http://helenspysselpapp.blogspot.com
Postat av: Helen

Ser ljuvligt gott ut.

Kul med kyckling recept för jag har dålig fantasi när det gäller kyckling.

2009-04-16 @ 21:17:40
URL: http://famstenstroms.blogg.se/
Postat av: tildamilda!

roligt inlägg :) ser dessutom väldigt gott ut!

2009-04-16 @ 23:32:07
URL: http://tildamilda.se
Postat av: I Nadjas kök

Så gott med kyckling, mycket fina steg-för-steg bilder.



Ha en trevlig helg,

Nadja

2009-04-17 @ 10:23:14
URL: http://nadjasculiness.wordpress.com
Postat av: Susanne

Nu har jag din kyckling på spisen, har provsmakat lite och det smakar ljuvligt! Tack för fredagsinspirationen!

2009-04-17 @ 18:46:44
Postat av: Babbidesign - [Design & Foto]

Jag som inte gillar kyckling speciellt mkt vart genast sugen :-D

2009-04-18 @ 01:12:17
URL: http://babbidesign.blogg.se/
Postat av: Hanna

Tack för inspirationen, både vad gäller kycklingrätten och bloggen i övrigt! Har du förresten några tips på bakverk eller efterrätter om man är äggallergiker? Det är så himla svårt att komma på annat än smulpaj.

2009-04-19 @ 23:20:57
URL: http://hjartligt.wordpress.com/
Postat av: Camilla

Det där lät riiiktigt gott. Ngt som absolut ska provas här hemma :D

2009-04-20 @ 08:59:28
URL: http://hantverkaregatan.blogg.se/
Postat av: Pauline

Gud så gott det ser ut, jag ska nog laga det till kvällsmat ;)

2009-04-20 @ 14:57:48
URL: http://pupsie.webblogg.se/
Postat av: Pauline

Jag lagade denna rätten till kvällsmat, och jag måste ju bara säga att det var suuuuper gott :D Fast jag fick ta pesilja istället för timjan för det glömde jag i affären :/ Men det gjorde inte så mycket :) Tack för receptet!

2009-04-20 @ 18:49:51
URL: http://pupsie.webblogg.se/
Postat av: Rebecka

Det låter fruktansvärt gott ut, för att inte tala om hur gott det ser ut! Fortsätt gärna såhär med steg-för-steg bilder det var väldigt kul!

2009-04-21 @ 01:20:31
URL: http://yesterdayslie.blogg.se/
Postat av: Sanna

Smask, det här såg gott ut!

2009-04-21 @ 02:10:01
URL: http://sannapannan.blogg.se/
Postat av: Kajjan

Trevliga bilder, lite väl mycket grädde bara. Inte särskilt nyttotänk.

2009-04-21 @ 12:50:35
Postat av: Frida Hagström

Hejsan har du testat ett kyckling recept med sambla och creme fraiche? i ugen. Så jävla underbart. googla på det =)

2009-07-16 @ 00:44:52
URL: http://sweetashell.blogg.se/
Postat av: Malin - Q r i s t a a l l

Gud vilken bra blogg! Lägger till på bloglovin direkt!

Denna maträtt ska jag göra när jag kommer hem och överraska mina föräldrar :)

2010-04-21 @ 10:58:14
URL: http://qristaall.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback