Timjanskyckling
Detta blev sådär löjligt gott. Tillagningstiden var max 40 minuter och jag tycker att denna rätt även skulle passa att bjuda på en fredag eller lördagskväll. Från allra första början tänkte jag smaksätta med färsk persilja, men den var totalt slut så jag tog salladslök, timjan och citron i stället.
Börja med att hacka champinjoner och salladslök.
Lägg kycklingfilén på en skärbräda, lägg över plastfilm och börja banka med en kavel.
Stek svamp och mörad kyckling i omgångar. Salta och peppra rikligt.
Krydda kycklingen med timjan och pressa över citron. Låt ett par skivor steka med, mest för dekorations skull. Lägg i den stekta svampen och all salladslök.
Avsluta med en rejäl skvätt grädde. Detta får nu puttra ett par minuter så att grädden tjocknar något.
Timjanskyckling 4 pers:
4 kycklingfiléer
250 g salladslök
champinjoner
salt
peppar
timjan
1 citron
3 dl grädde
Skiva champinjoner och salladslöken. Möra kycklingen genom att banka på den med en kavel. Stek champinjonerna i en rejäl klick smör, stek sedan kycklingen, krydda med timjan, citron, salt och peppar. Lägg i svampen och salladslöken i stekpannan. Slå över grädden och låt detta koka samman.
Servera ris till.
bild: Linnéas Skafferi
Ser otroligt gott ut. Kyckling är aldrig fel!
Oj, det här låter jue jättegott! sicken bra tajming också då jag inte visste vad jag skulle laga av min kyckling som ligger i frysen och bara väntar :) .. tack och ha en bra dag!
Det här låter väldigt gott, det måste jag testa nån gång!
Väldigt fina bilder också!! :)
Hej, det låter gott och enkelt!
Härliga foton!
Kram
låter superb!
Åååh, ser riktigt gott ut! Ska föreslå det för helgens måltider.
dina foton är verkligen superfina! jag måste skaffa mig en riktig kamera! :)
Ser fantastiskt gott ut! Hemskt fina och proffsiga bilder med! Riktig pioneerwoman stil på dom! :-)
Vilka underbara bilder, kan nästan känna smaken!
Ser ljuvligt gott ut.
Kul med kyckling recept för jag har dålig fantasi när det gäller kyckling.
roligt inlägg :) ser dessutom väldigt gott ut!
Så gott med kyckling, mycket fina steg-för-steg bilder.
Ha en trevlig helg,
Nadja
Nu har jag din kyckling på spisen, har provsmakat lite och det smakar ljuvligt! Tack för fredagsinspirationen!
Jag som inte gillar kyckling speciellt mkt vart genast sugen :-D
Tack för inspirationen, både vad gäller kycklingrätten och bloggen i övrigt! Har du förresten några tips på bakverk eller efterrätter om man är äggallergiker? Det är så himla svårt att komma på annat än smulpaj.
Det där lät riiiktigt gott. Ngt som absolut ska provas här hemma :D
Gud så gott det ser ut, jag ska nog laga det till kvällsmat ;)
Jag lagade denna rätten till kvällsmat, och jag måste ju bara säga att det var suuuuper gott :D Fast jag fick ta pesilja istället för timjan för det glömde jag i affären :/ Men det gjorde inte så mycket :) Tack för receptet!
Det låter fruktansvärt gott ut, för att inte tala om hur gott det ser ut! Fortsätt gärna såhär med steg-för-steg bilder det var väldigt kul!
Smask, det här såg gott ut!
Trevliga bilder, lite väl mycket grädde bara. Inte särskilt nyttotänk.
Hejsan har du testat ett kyckling recept med sambla och creme fraiche? i ugen. Så jävla underbart. googla på det =)
Gud vilken bra blogg! Lägger till på bloglovin direkt!
Denna maträtt ska jag göra när jag kommer hem och överraska mina föräldrar :)