Bakad potatis med skagenröra

Att göra bakad potatis behöver inte alls ta specielt lång tid, använder man sig av micorvågsugnen så har man två klara potäter på ca 10-15 minuter, perfekt!! Eftersom vi var fyra stycken i går som skulle äta så körde jag igång ugnen och rullade in de färdigmicrade potatisarna i lite folie och sedan in i ugnen så de höll sig varma medans de övriga tillagades.
Gör i ordning eller köp färdiga guckor och en god sallad, sen är middagen klar!
Här kommer ett recept på en enkel skagenröra som räcker till ca 6 potatisar:
4 dl cream fraiche
1 gul lök
1 burk kräftsjärtar i lag
1 burk räkor i lag
½-1 ask röd rom
dill
salt & peppar
Skalla och hacka löken fint, häll av lagen från skaldjuren och dela dem i mindre bitar. Rör samman fraichen, skaldjur, lök, rom och dill. Krydda med salt och peppar.
Inte direkt GI vänligt men ack så gott!
Bild: privat
ännu ett gott recept, jag älskar bakad potatis, äter det minst 3 gånger i veckan till lunch...detta receptet skall jag prova.
Men gud vilken underbar blogg jag ramlade in på! En massa recept och inspiration , precis vad jag behöver=)
Japp, men jag vet nästan inte vad jag ska skriva nu :-P lättare när det bara var 20 pers eller så
åhh vad gott :D
Tack, det ska jag garanterat göra:)
Å så smarrigt. Vi har pratat länge om att göra bakad potatis men det hat inte blivit av. Nu måste det bli. Vilka frestande bilder och inlägg du har på din blogg. Ha det gott // Solan
guuuu så gott det receptet lånar jag!
vilken härlig bild och så gott det ser ut. de var evigheter sen man åt bakad potäta :-) kanske ska göra de ihelgen, lånar receptet om de går bra? :-) tack för tipset om leilas nya receptbok, den ska jag oxå bevaka.. ha de bra.. /mia.