Matbloggstoppen


Snabba sillen


Här kommer ett recept på en  riktig enkel men framförallt god sill du snabt slänger ihop så här dagarna innan jul. Med abbas 5-minuterssill behöver du inte göra egen lag och lägga in, det är bara att ta upp filéerna ur burken, skölja av i kallt vatten och skära de i småbitar. Sedan blandar du med gräddfil och dina favoritkryddor/örter.

Här är receptet på min vitlökssill:


1 fp 5-minuterssill
3 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
1/4 rödlök
svartpeppar

Börja med att finhacka lök och vitlök, det skall vara riktigt små, små bitar. Blanda löken med gräddfilen i en bunke, smaksätt med lite peppar. Skölj av sillfiléerna i kallt vatten och skär dem i småbitar som du lägger ned i gräddfilsröran. Ha upp i en fin burk och låt stå minst ett dygn innan den serveras, så den får dra åt sig alla smaker ordentligt.


Har du något snabbt tips du vill dela med dig av så här inför julen?

Kommentarer
Postat av: Anonym

Så gott det lät!

2008-12-21 @ 12:30:00
Postat av: Anonym

Det lät jättegott, ska provas! Ett annat tips är att blanda den där sillen med någon av alla dessa smaksatta creme fraicher som finns! Verkligen superenkelt och där finns någon för varje smak=)

2008-12-22 @ 22:04:41
Postat av: helena

Och det förra inlägget va från mig=)

Postat av: helena

Och det förra inlägget va från mig=)

2008-12-22 @ 22:06:41
URL: http://helena.dittrim.se
Postat av: Anonym

2008-12-23 @ 02:13:22
Postat av: Catering

Intressant att det går så enkelt att få ihop god sill!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback