Matbloggstoppen


Pasta * 2

image167


Idag blev det en ny form av spagettilåda hos oss. Som jag skrivit förut älskar jag sådant. Lådmat, bara att smocka ihop och sen in i ugnen en stund.
Eftersom det har legat ett stackars ensamt paket med färsk (fast fryst) ravioli i frysen ett bra tag nu så fick det gästspela i dagens spagettilåda. Med vitlök och basilika som smakförgyllare blev det här riktigt mumsigt!

Till 4 portioner:

1 fp färsk ravioli
en knippe fullkornspasta
2 dl milda mat
2 dl mjölk
maizena
brocolibuketter, frysta okokta
1 vitlöksklyfta
10 cm purjolök
1 msk hackad basilika
ost
salt och peppar
en skvätt vitvinsvinäger eller annan syra ex. citonsaft

Gör så här:

Dela brocolin i mindre buketter och lägg dem i botten på en ugnsfast form. Hacka vitlök och pujolök, strö det över brocolin.
Lägg i den färska pastan, den behöver ej kokas före!
Koka spagettin i rikligt med vatten under ca 4 minuter, häll sedan i den i formen med. Rör om så de båda pstasorterna blandas med löken. Skvätt över lite vinäger.
Rör ut lite maizenamjöl i mjölken, häll över den och matlagningsgrädden på pastan. Salta och peppra ordentligt.
Hyvla några skivor ost och lägg överst. Strö basilikan ovanpå osten. ( Fryst finhackad basilika finns på ICA med smart zip-lås. De håller sig mycket längre i frysen då!)
Gratinera i ugen på ca 220 grader i ca 15 minuter eller tills osten smält helt.

Mycket mumsigt och väldigt enkelt!


(eget colage med bilder från google)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback