Rårakor

Till 2 personer:
6 medelstora potatisar
2 medelstora morötter
2 ägg
3 dl mjölk
1 msk mjöl
salt, peppar
heta nätter
Riv potatis och morötter. Blanda ägg, mjölk, mjöl, salt, peppar och Heta Nätter. ( Heta Nätter är en kryddblandning från Änga Gård ett lokalt företag, men produkterna finns runtom i mellansverige men går också bra att beställa från deras hemsida)
Häll mjölkblandningen över de rivna rotfrukterna.
Värm en stekpanna och häll i en ganska stor klick röra. Stek tills den blir gyllenbrun.
Stek även 1 pkt bacon.
Till detta brukar jag röra ihop lingon och cream fraiche och ha till! ( passar även utmärkt till pankakor/våfflor om man inte vill ha det så sött!)
(Bilden har jag lånat från Icakuriren)
1 msk mjöl
salt, peppar
heta nätter
Riv potatis och morötter. Blanda ägg, mjölk, mjöl, salt, peppar och Heta Nätter. ( Heta Nätter är en kryddblandning från Änga Gård ett lokalt företag, men produkterna finns runtom i mellansverige men går också bra att beställa från deras hemsida)
Häll mjölkblandningen över de rivna rotfrukterna.
Värm en stekpanna och häll i en ganska stor klick röra. Stek tills den blir gyllenbrun.
Stek även 1 pkt bacon.
Till detta brukar jag röra ihop lingon och cream fraiche och ha till! ( passar även utmärkt till pankakor/våfflor om man inte vill ha det så sött!)
(Bilden har jag lånat från Icakuriren)
Kommentarer
Trackback