Matbloggstoppen


Grönsaksfärs

Nu är frysen full med köttfärs, men köttfärsås har vi redan hunnit äta en gång denna vecka. Och jag var inge vidare sugen på att stå och rulla köttbullar hela eftermidagen. Så det fick helt enkelt bli någon form av köttfärs-grönsaksröra. Sen var det så att ketchupen pruttade ordentligt (läs: var jätteslut!) och det går ju inte att äta vanlig köttfärsås utan ketchup! Så denna enkla rätt fick en liten touch av balsamvinäger och smakade därför lite mustigare, som en gryta fast mycket snabbare och enklare!

Så ur frysen trollades ett paket nötfärs fram och ur kylen lite grönsaker.

173971-73



Köttfärs
1 burk svamp
10 cm purjolök
1 grön paprika
1 röd paprika
½ fp krossade tomater med basilika
balsamvinäger
2 msk vinfond
chilipulver, salt och peppar
ev oliver

Bryn köttfärsen i en stekpanna. Använd en trägaffel för att få bort klumpar. Skär purjolöken och låt den steka med köttfärsen. Slå över svampen och ev lite av svampspadet om du använder konserverad svmap.
Ha i de krossade tomaterna och paprikan skuren i bitar. Låt allt småkoka lite å att lite av vätskan försvinner.  Smaksätt köttfärsen med en skvätt balsamvinäger, vinfonden, chili, salt och peppar.
Tillsätt eventuellt lite oliver när allt är klart!

Till detta kokade jag fullkornspenne och severade till. (Färsen tar ungefär lika lång tid att tillreda som det tar för pastan att bli klar)

Men idag till lunch tog jag färsröran i ett tortilabröd för att pastan var slut, det var nästan ännu godare!



(foto:privat, recept privat)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback