Matbloggstoppen


Ananaspaj

173971-80
Ibland är hittar man ett recept som man verkligen gillar. Och man gör det ofta, ofta. Sen tröttnar man eller glömmer kanske bort detta underbara recept. Så var det med det här pajreceptet. Det är verkligen underbart på alla sett! Är väldigt lätt att göra och smakar gudomligt!

Pajskal:
150 gram smör
3 dl mjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver

Fyllning:
2 dl cream fraiche
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 burkar krossad ananas

Blanda smör, mjöl, socker och bakpulver till en deg och tryck ut den i en pajform modell mindre. Rör samman ägget, cream fraiche, socker och vaniljsocker. Öppna ananasburkarna och låt dem rinna av lite. Blanda även i dem i fyllningssmeten. Häll sedan i fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 40-50 min.
Denna paj går lika bra att äta kall som varm. Själv föredrar jag den lite avsvalnad. Servera lite glass eller vaniljvisp till!
Perfekt om man måte ha något riktigt gott att bjuda på och tiden är knapp!




Kommentarer
Postat av: Anonym

festligt att du skrev om just det här receptet- tänkte på en sån i helgen men allt som ska vara i fanns som vanligt inte hemma! lyckliga ni som fick sånt gottis! kram!!

2007-03-05 @ 18:04:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback