Matbloggstoppen


Köttbullar!

image237


Hos oss var det någon som var otroligt sugen på köttbullar, potatis, brunsås och lingonsylt idag. Så det åt vi idag till lunch ute i trädgården. Det var riktigt gott, om jag får säga det själv!
Köttbullarna smaksatte jag med lite färsk oregano och gräslök. Det är alltid kul med nya smakkombinatoner!

Köttbullar 4 port:

ca 700 g köttfärs
1 ägg
1 msk vetemjöl
gräslök
färsk oregano

Gör så här:

Blanda ägg, köttfärs och vetemjöl. Klipp i gräslöken och oregano. Blanda väl.
Forma färsen till små bollar och lägg på en plåt.
Ställ in i ugnens övre del på 200 grader i ca 10 minuter. Rör runt bland köttbullarna och låt stå ytterliggare 10 minuter (eller tills de fått fin färg). Sänk värmen till 150 grader och flytta ner plåten.  När köttbullarna är bruna rakt igenom är de klara!
Till detta serverade vi kokt färskpotatis, brunsås och lingonsylt! Mums!



(bild: google)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback