Matbloggstoppen


Biff

Ibland måste maten gå fort att laga. Och på fredagar ska det helst både gå fort och smaka gott. Det är inte helt lätt att få dessa önskemål att passa men igår lyckades jag! Det blev till och med så got att jag inte han ta någon bild på det hela, så ni får heltenkelt tänka er hur denna smaskiga och enkla fredagsrätt smakade!

Tar man sig en titt på mejerihyllorna så är dom fulla av produkter som underlättar matlagningen. Personligen är jag ingen såsfantast utan gillar mera att smaksätta crème fraiche med kryddor och ha till maten. Att vi skulle äta biff till middag var bestämt så när vi var och handlade åkte en crème fraiche franska örter ner i kundvagnen. Har aldrig testat just den förut och tänkte att det kunde smaka bra som "sås" till köttet. Väl hemma blev det ingen sås på sidan om av denna produkt, utan det blev någon form av biffgryta!
173971-59

Enkel fredagsmiddag:

4 skivor biff
10 cm purjolök
2 dl mjölk
2 dl crème fraiche franska örter
örtsalt, peppar ev dragon, basilika och oregano

potatis, morötter
kryddor

Gör klyftor utav potatis och morötter. Olja en ugnsäker form och lägg i potatis och morötter.
Krydda med valfria kryddor ( något om är riktigt gott är timjan!) och ställ in i ugnen i ca 200 graders värme tills potatisen känns klar.

Skär biffen i lagom stora bitar och stek den sedan i en stekpanna med lite högre kanter. När biffen nästan är färdigstekt så tillsätt purjolöken och låt den fräsa med en stund. Slå över mjölken och låt det hela koka ett par minuter. Ha sedan i den smaksatta crème fraichen och smaka av med salt, peppar och ev drago, basilika och oregano. Servera med klyftpotatisen!

Medans potatisen står i ugnen och biffen puttrar på spisen hinner du plocka undan, dammsuga lite snabbt och duka fint! Så slipper du se all röra det första du gör på din lediga lördag!

Hoppas du hade en skön fredagskväll!!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback