Matbloggstoppen


Köttfärssås




Idag blev det klassisk spaghetti med köttfärssås hemma hos oss till middag. Äter vi pasta på sommaren brukar det ofta bli någon enkel pastasås, så får köttfärssåsen vila tills mörkret faller på och dagarna blir kallare. Det käns lite mer som höst och vintermat än något man är sugen på så här i slutet av juni. Men av någon anledning kände jag att det passade helt rätt med denna klassiska middag idag.

I kylen fanns det en bit kvar av den vällagrade
prästosten från Falbygdens Ost och tillsammans med massor av färsk persilja blev det pricken över i! Lyckligtsvis gjorde jag en rejäl omgång så det står ett par mumsiga matlådor i kylen och väntar på morgondagens lunch!

Köttfärssås:

600 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 fp krossade tomater
2 dl grönsaksbuljong
1 dl grädde
salt & peppar
2 dl riven prästost
1 knippe färsk persilja

Finhacka lök och vitlök, bryn dem tillsammans med köttfärsen i en stekpanna. Slå över de krossade tomaterna, buljong och grädde. Låt koka ihop under ca 10 minuter. Smaksätt med salt, peppar och en näve finhackad persilja.
Koka pasta till och servera med den rivna osten och lite hackad persilja på toppen.





Sen måste jag bara berätta om hur olyckligt det är här hemma. I alla fall om vi frågar Charlston, vår lilla labradorhane (han var visst inte så liten, 35,6 kg stog vågen på idag!).
En akut hudinflammation på halsen gjorde att vi fick uppsöka veterinären med en groggy hund, strut och salva att stryka på som resultat. Vi får hoppas att såret läker fint och fort så han snart slipper struten, den var ingen höjdare kan jag lova!


Bilder: Mr Niemi-Carlsson

Kommentarer
Postat av: Violin

HJÄLP!!! HJÄLP!!!



Pretty please, är det någon vänlig själ därute - kanske självaste Linnea herself? - som har receptet på en mjuk och hög mandelbotten. En skålformad sådan, ni vet...-till en sådan här tårta..
http://asp.thelinskonditori.se/upload/productimages/T1003L.jpg



-Snälla, jag har letat så förtvivlat länge nu. Svara gärna här så återkommer jag...:)

2010-06-22 @ 00:04:49
Postat av: Joanna

om du frågar mamma och pappa så funkar köttfärssås året om, gärna en 2-3 gånger i veckan:P.



Stackars Charlston, han ser bra förtvivlad ut på bilden.

2010-06-22 @ 09:46:55
Postat av: Emma

Jag kan äta köttfärssås året runt, tycker det är så gott :) Och sveriges sommar innebär ju en hel del regn, då mustig mat slinker ner lättare. Vilka hundögon! Hoppas han slipper den snart.

2010-06-22 @ 16:17:29
URL: http://bakut.blogg.se/
Postat av: Malin

Nämen lilla söta hunden! Har själv en golden och känner igen den där blicken... blicken de får när husse och matte varit elaka och satt på dom en dum strut som ett straff för att man varit hos veterinären (som också kan kännas som ett straff!) :)

2010-06-22 @ 21:20:14
Postat av: pandora jewelry

Sen måste jag bara berätta om hur olyckligt det är här hemma. I alla fall om vi frågar Charlston, vår lilla labradorhane (han var visst inte så liten, 35,6 kg stog vågen på idag!).

2010-06-25 @ 09:27:56
URL: http://www.onlinepandorabeads.com/
Postat av: Anki

Det låter som om Charlston drabbats av en hot spot = våteksem. Inte hade ni behövt ila till vet för det! Lätt att åtgärda själv, man klipper rent runt såret, tvättar med jodopax, låter torka ordentligt för att sen pudra med barntalk. Upprepas. Tratten är en styggelse i denna värme. Luft måste till såret. Dumma veterinär;-)

2010-06-28 @ 16:10:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback