Matbloggstoppen


Banankaka

image185


Eftersom denna helg inneburit jobb,jobb och jobb så har jag inte haft så mycket enrigi över till bloggandet. Men nu är jag  ledig två nätter så nu ska det bli bättring!

Bakade en sån god banankaka i helgen. Blev riktigt saftig och mumsig. Perfekt att göra om man har en ensam liten övermogen banan liggandes i fruktskålen hemma. För en banan räcker gott och väl till denna kaka!

Det här berhöver du:

3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
3 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g smör el margarin
½ dl mjölk
1 mogen banan

Gör så här:

Vispa socker och ägg poröst. Smält smöret och låt det svalna. Blanda de torra ingrediensera och ha i de under omrörning. Häll över smör och mjölk.
Smöra och bröa en form. Häll i smeten. Skiva en banan och fördela över kakan. Grädda i mitten av ugnen i ca 200 grader tills provstickan är kladdfri. (ca 30 min)

Servera som den är eller med en klick vaniljvisp till! Tack vare bananen så håller sig denna kaka mjuk och smular inte sönder efter en dag!



Kommentarer
Postat av: Jessica

Prova att lägga i 100g hackad choklad i smeten oxå...ljuvligt gott!

2008-07-07 @ 15:01:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback