Matbloggstoppen


Brownies



Igår gjorde jag dessa blåbär-cheesecake-brownies. När man tillsätter färskost till brownierecept tycker jag att det lätt kan bli lite mäktigt, därför tillsatte jag en knapp tesked bakpulver för att få kakan att resa sig aningens och bli lite luftigare. Men är man ute efter den där riktigt tunga, klassiska brownie-känslan är det bara att hoppa över bakpulvret.

De blir perfekta att stoppa i frysen och ta fram  om man får oväntat fikabesök, servera som dom är eller med en klick grädde eller glass till.


Ca 20 bitar:


200 g 50% choklad
100 g smör
4 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
1 dl kakao
nästan 1 tsk bakpulver
saft från 1/2 citron
3 msk creme fraiche

200 g philadelphiaost
2 äggulor
1/2 dl socker
1 msk mjöl
100 g blåbär

Smält choklad och smör i en skål över ett vattenbad, rör tills allt blir en glansig och len smet. Tillsätt äggen, ett i taget och rör sedan i sockret.
Blanda de torra ingredienserna med varandra och rör försiktigt i chokladsmeten. Ha sist i creme fraiche och citronsaft. Rör om väl och ha upp i en form klädd med bakplåtspapper.

Rör samman philadelphiaost, äggulor, socker och mjöl. Ha ut detta över chokladsmeten och dra med en kniv för att få ett marmorerat mönster. Strö blåbären över och grädda sedan kakan i 180 grader i ca 20 minuter eller tills provstickan fortfarande är något fuktig men inte kletig.


Bild: Mr S

Kommentarer
Postat av: Sara

Satan i gatan, vad gott det där ser ut! Måste prova! :)

Postat av: Nilla

Smarrigt!

2010-03-09 @ 16:53:26
URL: http://tankebubblor.blogg.se/
Postat av: Martina

Mums! Blir nog mycket bak till helgen. Detta måste absolut prövas!

2010-03-09 @ 17:06:31
URL: http://attdansa.blogg.se/
Postat av: Annemie

Detta ska jag nog baka och bjuda på när jag fyller år :) Tack!

Titta gärna in på min blogg. Skriver mest om mat men lite bak också.



Mvh/ Annemie

2010-03-09 @ 18:47:10
URL: http://gourmetensmatobak.blogg.se/
Postat av: Ulrica

Ja, du ska köpa en Philips, vi har en sådan och gillar den skarpt. Vi gör massor av härliga juicer och det är så gott! Visst är det en del att diska, men gör man det direkt så räcker det att man sköljer under vatten. Själva rivjärnet är väl det som kräver mer diskning. Vi gör juice som räcker i tre dagar och det är värt det!!

Till och med svärmor har en och hon använder sin varje dag och har inte tröttnat än.

2010-03-09 @ 18:59:07
URL: http://filippasvita.blogspot.com
Postat av: Helena Ljunggren

Snygga kakan!!

2010-03-09 @ 19:13:30
URL: http://helenaljunggren.com/
Postat av: Patrik Larsson

Men gud, denna sidan kan man ju inte vara inne på. Man blir ju dunder sugen på massa gott gott! Fin hemsida, fortsätt! :D

2010-03-09 @ 19:49:01
URL: http://konstteori.blogspot.com/
Postat av: Malin

Åhh vad gott :)

2010-03-09 @ 22:41:12
URL: http://malinsundqvist.webblogg.se/
Postat av: PAULINE

Vad gott! :)

2010-03-09 @ 22:59:38
URL: http://pauliine.blogg.se/
Postat av: Malin

Åh va smarrigt! :)

2010-03-09 @ 23:00:10
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: Anonym

wow va gott! Kan man använda kesella istället för färskost i form av philladelfia tror du? :)

Ha det bra!

2010-03-10 @ 09:26:03
URL: http://visansgoda.blogg.se/
Postat av: M

Oj, herregud vilket recept! Det här MÅSTE jag bara pröva. Känns riktigt onyttigt och precis som jag vill ha mina bakverk ;-). MuMS! Tack Linnea!



Kram M

2010-03-10 @ 10:29:18
URL: http://www.hwitavillan.blogspot.com
Postat av: Helena - Bara massa gott!

Mums vad gott det ser ut!!

2010-03-10 @ 14:56:08
URL: http://baramassagott.blogg.se/
Postat av: Katja

Mmmmm... ser fantastiskt gott och mäktigt ut!!

Kommer testa detta hemma snart :)

2010-03-10 @ 16:42:57
URL: http://www.foodelicious.se
Postat av: Mici i USA

Men guuuud, gör inte så här mot mig!! Nu blev jag ju supersugen på brownies...och jag ska försöka vara lite nyttig nu efter San Francisco-resan som innehöll massa onyttigt!

2010-03-11 @ 17:59:58
URL: http://micinic.blogg.se/
Postat av: Jenny

Ser sjukt goda ut! =)

2010-03-17 @ 13:37:25
URL: http://matlust.bloggproffs.se
Postat av: KAJSA

gott det ser ut!!

2010-03-18 @ 21:05:30
URL: http://kajs-world.blogspot.com/
Postat av: Vintage Fairy Tales Rebecka

Oj, den här kakan blir spiken i kistan efter påskgodiset;)

Glad Påsk

Becky

2010-03-31 @ 21:36:37
URL: http://beckybus.se/wordpress

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback