Matbloggstoppen


Kryddig kyckling



I veckan gjorde jag den här färgstarka och smakrika kycklingen, den kräver lite, lite förberedelser men det är det väl värt vill jag lova! Fast å andra sidan, har du inte tid ork eller lust så blir det nog jättebra utan dessa förberedelser.
Men ni vet, om vi levde i en perfekt värld, där man har tid med allt (som att marinera kycklingen ett par timmar innan man skall äta) då skulle det bara vara att sätta igång med marinaden.
Men jag är en förstående matbloggare och kan bara gissa att ni inte springer hem på lunchen för att lägga kycklingen i marinad, eller går upp 10 minuter tidigare, hackar vitölk och doftar spiskummin över hela köket när klockan är alldeles förtidigt. Jag skulle då inte göra det!
Men ibland finns det ju faktiskt dagar då man hinner marinera kycklingen, gör det då och strunta i det dagar du inte hinner. Maten kommer med all säkerhet bli god ändå!


Nog med struntprat, här kommer receptet!

Kryddig kyckling 4 port:

4 st kycklingfiléer (jag använde ca 600 g innerlårfiléer, vilket också går bra)
3 vitlöksklyftor
1 1/2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
chili efter tycke och smak
svartpeppar
saft från 1/2 citron



1 gul lök
1 burk hela, konserverade körsbärstomater
2 dl grädde
salt
färsk persilja

Börja med att skära kycklingen i mindre bitar (om du inte använder innerlårfiléer då de är mycket mindre).
Krossa och hacka vitlöken fint, strö den tillsammans med spiskummin, paprikapulver, chili och svartpeppar över kycklingen. Pressa sist över saften, blanda om väl. Nu beror det på hur mycket tid du har, om möjlighet finns låt det stå och marinera ett par timmar eller över dagen. Annars får det stå och gotta till sig medan du steker löken.

Skala och finhacka löken, stek den mjuk i en klick smör.  Ha i kycklingen och låt den steka tills den fått fin färg runt om. Slå då över tomaterna och låt allt småkoka tills kycklingen är helt genomkokt, ca 20 minuter. Häll i grädden och salta väl. Såsen får nu koka tills den tjocknar något. Strö över färsk persilja och servera ris, bulgur eller couscous till!


Nu skall jag jobba lite på ett kommande projekt och nej, det är inte flera böcker utan något annat, riktigt roligt!

Bild: Mr S



Kommentarer
Postat av: Helena Ljunggren

Spiskummin är det bästa jag vet, fy så gott det blir! Detta ser riktigt gott ut det också :)

Postat av: Mor-Mia

Mmm, det här lät jätte gott!

2010-03-11 @ 10:10:52
URL: http://mor-mia.blogspot.com
Postat av: Dessi

Det här lät riktigt gott! Ska sparas!

2010-03-11 @ 10:39:14
URL: http://www.desireeochvarlden.blogspot.com
Postat av: Karro

Mm, det här lät verkligen gott. Spiskummin är min favoritkrydda så den här ska jag göra.

2010-03-11 @ 11:01:01
URL: http://www.matmedkarro.blogspot.com
Postat av: Helene.L

Det lät jätte gott och ska prövas! :)

Kommande projekt?!, spännande!!! :)

2010-03-11 @ 11:19:55
Postat av: Karin/Rosa maränger

Alltid så rätt med kyckling, detta ser mums ut!

2010-03-11 @ 12:06:37
URL: http://rosamaranger.blogg.se/
Postat av: dona blogg

Mmmm, lunchtid här och det vattnas i munnen av dina bilder :)

Vill tacka för länken häromdagen - tror inte jag gjort det - har bara tänkt tanken...

Lycka till med odlingen! Och det spännande projekt du nämner!



Kram Pernilla

2010-03-11 @ 12:12:53
URL: http://www.donablogg.blogspot.com
Postat av: Rebecka

mm.. det ser smarrigt ut

2010-03-11 @ 12:16:03
URL: http://sugarlove.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Spiskummin som är så fantastiskt! Det här ska jag testa. :)

2010-03-11 @ 13:13:20
URL: http://rebeccalagarmat.blogg.se/
Postat av: Martina

Härligt det låter med alla dom olika kryddorna!

2010-03-11 @ 18:28:21
URL: http://www.matochodla.blogspot.com
Postat av: Karin

Hej!



Tittar in för att önska er en riktigt trevlig helg, full med god mat och mys!

Samtidigt vill jag tips om min tävling som nu är i full gång, du kan vinna en härlig bakbok!



http://www.bagerskan.se/2010/03/tavlingsdags-lange-sen-sist.html



Kram Karin

2010-03-12 @ 20:08:43
URL: http://www.bagerskan.se
Postat av: Madeléne

Åh så gott det ser ut! Måste bara testas en dag!

Kram å trevlig helg!

2010-03-12 @ 21:57:34
URL: http://gourmetmorsan.blogspot.com
Postat av: Pernilla

Hej!

Jag vill bara tacka för all inspiration jag får härifrån! Jag älskar att baka, så din sida är perfekt:)Jag avskyr att laga mat (!) men när jag tittar in här kan jag tom bli sugen på att prova på det också...!:o

Och så är jag sååå imponerad av era bilder, tycker det är otroligt svårt att ta snygga matbilder!



Kram Pernilla

2010-03-13 @ 00:02:37
URL: http://www.vardagslyxhosnilla.blogspot.com
Postat av: Emilia

Dett blev min middag idag, mums mums! Jag hade couscous till, supergott! Höftade lite med ingredienserna och ingen lök men mums så smaskigt det blev :D

2010-03-13 @ 21:08:01
URL: http://emiliaper.blogg.se/
Postat av: Johanna

Smarrigt! Det ser riktigt fräsht ut för att vara en "gryta".

2010-03-14 @ 19:18:48
URL: http://hallplatslyckan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback