Matbloggstoppen


Sylt



Så här i sommartider kan man ju ge sig på att koka sig lite egen sylt.  Speciellt dagar som dessa då regnet bara öser ner och det inte alls är roligt ute. Faktiskt är det inte så svårt som man kan tro, det här med att koka sylt eller marmelad.
Allt du behöver är i stort sett någon form av frukt eller bär, syltsocker, väl rengjorda burkar och en tjusig etikett. Det här med etiketten är ju självklart frivilligt, men det blir ju så mycket snyggare!
Både hos
Dansukker och Martha kan du printa ut dina egna etiketter.

När man gör sylt eller marmelad behöver man ju faktiskt inte göra så mycket, det kräver inte en hel dags slit bland kastrullerna som man lätt kan tro! Oftat tänker man på uttrycket "sylta och safta" och kopplar det genast till mycket arbete. Men att koka två burkar sylt tar inte mer än ca 20 minuter!

Vilken är din favoritsylt/marmelad? Själv är jag riktigt förtjust i blåbär och självklart mammas mosters goda svartvinbärssylt!


bild: Linnéas Skafferi

Kommentarer
Postat av: Anna

Jag är helt galen i hallonsylt, mums! :D Drottningsylt är också gott. (:

Postat av: emelie

gah va sugen ja blev på jordgubbar.

2009-07-11 @ 00:47:36
URL: http://emsiiiis.blogg.se/
Postat av: Catharina

min mammas hallonsylt är oslagbar. inget går upp emot den.

2009-07-11 @ 00:57:36
URL: http://ancawi.blogg.se/
Postat av: Louise B

Min mammas körsbärssylt är en stor favorit! Annars älskar jag aprikosmarmelad :)

2009-07-11 @ 07:19:57
Postat av: lantmys

Själv håller jag på att plocka och frysa in jordgubbar lite smått varje dag, de växer som ogräs och jag vill ha hemmaplockade jordgubbar på gröten på morgonen även när jag blir fattig student i höst. :) Sylt är jag inte mycket för däremot, men hjortronsylt (riktig hjortronsylt med massor av bär i) är helt gudomligt!

2009-07-11 @ 08:54:02
URL: http://lantmys.blogg.se/
Postat av: evamar - tävlingsblogg

Undrar bara om du har utsett en vinnare i midsommartävlingen ännu?



PS. Lingonsylt är min favorit.

2009-07-11 @ 18:13:20
URL: http://evamar.blogg.se/
Postat av: Nina

Plommon, citron, lime, ingefära.

2009-07-12 @ 08:14:58
URL: http://ninaruthstrom.blogg.se/
Postat av: Jessica

Tack for massor med harlig inspiration! sjalv bor jag i England och far massor med inspiration fran ett program som heter River Cottage. Forra veckan lagade programledaren till en superlacker sylt med jordgubbar och krusbar. Kolla in deras hemsida: http://www.rivercottage.net/Default.aspx

2009-07-12 @ 12:03:27
Postat av: christin

Jag måste säga drottningsylt, vilket påminner mig om att jag måste köpa ny sylt till de våfflor jag tänker göra ikväll :)

2009-07-12 @ 16:54:54
URL: http://christinsshopping.blogg.se/
Postat av: Helena

Hittade hit när jag letade efter ett recept på Macarons... Fina bilder och smarriga recept hittade jag på din blogg!



Jag giller blåbärssylt mest. Jättegott till pannkakor och grädde :)



Helena

2009-07-12 @ 21:55:00
URL: http://www.klarafardiga.blogspot.com
Postat av: åsa - hello sugar!

jag älskar hemmagjord blåbärssylt och hallonsylt. när det gäller marmelad är ingefära en stor favorit. :)



kul att göra egna etiketter, jag är en stor fan av martha. :)

2009-07-12 @ 23:07:03
URL: http://hellosugar.se
Postat av: Mikaela

Söt blogg :)

2009-07-13 @ 11:11:30
URL: http://mikaelafranzen.blogg.se/
Postat av: Linda H

Hej!

Jättefin blogg har du och jag är så avundsjuk på dina fina bilder, recept mm som du lägger ut ... Vilket program använder du ?? är det nåt du vill dela med dig av ??

kram och trevlig sommar

2009-07-13 @ 14:54:06
URL: http://tradgatan21.bloggagratis.se
Postat av: Sandra drömkaka

Hemmagjord jordgubbsylt är verkligen underbart gott!

Bakade två olika slags tårtor igår , men faktiskt blev det annat som fyllning men gott var det & roligt :)

2009-07-13 @ 23:25:53
URL: http://dromkaka.blogg.se/
Postat av: MarieV

Blandad sylt på jordgubbar och rabarber med lite fläder i är grymt. Liksom svartvinbärsmarmelad med lite citron och vanilj. Och en fin krusbärsmarmelad till ost och kex ahhh.

2009-07-31 @ 08:49:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback