Matbloggstoppen


Pizzadeg




Det här kan vara det bästa receptet jag har i min ägo. Tyvärr kan jag inte säga att jag är upphovsmakaren, jag har fått det av en arbetskamrat som i sin tur fått det av någon annan. Men bättre recept på pizzadeg får man leta efter. Är man smart gör man degen en eller ett par dagar i förväg och låter den kalljäsa i kylen. Låt bara degen stå framme i ca 30 minuter innan den kavlas ut, då drar inte degen ihop sig lika lätt.
Men kommer man lite hastigt på att hemgjord pizza skulle sitta fint till middag, är det bara att låte degen jäsa som vanligt i rumstemperatur.

Idag fick också
nya skålen komma till sin rätt, urtjusigt att låta dagen jäsa i sådan fin form!

Pizzadeg räcker till 2 stora pizzor:

2 dl vatten
3 msk olja

25 g jäst
1 tsk salt
1tsk socker
5 dl mjöl

Värm olja och vatten till ca 37 grader (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och häll degvätskan över. Rör tills jästen lösts upp. Arbeta in salt, socker och mjöl. Låt jäsa i kylen (kan stå ett par dag i kylskåpet) eller i rumstemperatur till dubbel storlek.

Kavla ut till två tunna pizzor, lägg på favoritfyllningen och grädda i 275 grader i ca 15 minuter.


Vad har du helst på pizzan?


Foto:Linnéas Skafferi


Kommentarer
Postat av: Filibabba

champinjoner, ruccolasallad, skinka, ost och kanske lite ananas! =)

Postat av: Anonym

Vilken fantastisk tårta du har gjort! När jag var liten hade jag blivit överlycklig över den! (Kanske nu också...). Kommer ihåg de där skumgodisarna i vitt, rosa och grönt som var formade som My little pony, det var mitt favoritgodis :)

2009-01-24 @ 19:37:31
URL: http://matlagarna.blogspot.com/
Postat av: SebbeSula

Mmm, det var den godaste pizza jag nånsin ätit. Tack för det :)

2009-01-25 @ 00:33:45
URL: http://www.sebbesula.se
Postat av: Karin/Rosa maränger

Gott med hemmagjord pizza. Och visst är det viktigt att botten blir bra, det är ju halva grejen med god pizza.

2009-01-25 @ 15:25:53
URL: http://rosamaranger.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Ost, skinka och banan är asgott! :)

2009-01-25 @ 20:49:11
URL: http://jenniferjempan.blogg.se/
Postat av: Cia

Jag har ett recept på pizzadeg med bakpulver som är jättebra! Jag föredrar ju en lite tunnare pizza och det här funkar jättebra i alla sammanhang! Jag använder samma recept till paj och piroger också... Lättlagat och snabbt.



Jag har helst vanlig rökt skinka, soltorkade tomater och basilika på min pizza. Ett tag var det enda jag åt banan, jordnötter och curry... Också hur gott som helst! Om jag köper pizza blir det alltid Margherita med tzatziki.

2009-01-25 @ 21:26:38
URL: http://www.the-mungbeans.blogspot.com
Postat av: Bloggtipsarna

GRATTIS! Du har tilldelats veckans guldstjärna för din inspirerande blogg. Hela motiveringen finns att läsa på vår blogg, och där finns även guldstjärnan att hämta.

http://bloggtipsarna.blogg.se/2009/january/veckans-guldstjarna-v-4.html



/ Bloggtipsarna

2009-01-25 @ 21:43:32
URL: http://bloggtipsarna.blogg.se/
Postat av: Anna

Har du inga bilder på den färdiga pizzan? Hur tunna blev dem?

2009-01-25 @ 22:00:08
URL: http://merinspiration.blogg.se/
Postat av: mamman

Grattis till guldstjärnan!! Och tack för att ni kom hem i lördags och delade med er av den jättegoda pizzan! Moster och morbror delade på sista lilla biten igår och även hos dom föll den i smaken!

kram kram

2009-01-26 @ 07:23:14
Postat av: Carro

Hej! Ville bara säga att du har en jätte mysig blogg! Verkligen myspys! Härliga recept också! :) HA en kanon bra dag!

2009-01-26 @ 10:11:35
URL: http://systrarnayster.blogg.se/
Postat av: Norbergs Blogg

Hemmagjord pizza är väldigt gott. Mysig blogg du har.Dina recept verkar väldigt goda får testa pizzadegen till att börja med. Ha de bra!

2009-01-26 @ 11:25:44
URL: http://norbergsblogg.blogspot.com/
Postat av: Anonym

Vill tipsa dig om den nya gratis supersidan FREESTREET helt ny jättelätt att värva.



Du får presentkort från NELLY eller et SUPERPRESENTKORT där du själv kan välja butik.



Ta chansen helt gratis och jättelätt



http://www.freestreet.se/?r=135

2009-01-26 @ 12:12:16
Postat av: Danielle

Ah, vilken härlig skål, jag tror det är en sådan jag spanat på också. Tycker det känns lyxigare att baka i porslinsskålar på något vis, sen ser det ju så himla mycket finare ut när det jäser också =)

2009-01-26 @ 22:49:19
URL: http://heavenlycupcake.blogspot.com
Postat av: Bake in Heels

Om man jäsar degen i kylen. Ska man då ta ut den en vid tid och låta den stå i rumstemp innan man börjar?

2012-08-07 @ 15:23:29
URL: http://bake-in-heels.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback