Matbloggstoppen


JulglassNu är kanske inte glass det man förknippar mest med julen. Just därför testade jag idag att göra lite julglass. Glassmaskinen jag fick i f
ödelsedagspresent har stått nedpackad sedan vi flyttade och det var hög tid att låta den arbeta lite ikväll. Lite kanel, ingefära och ett par pepparkakor senare så var julglassen klar!

Gör så här:

Vispa ägg och socker riktigt fluffigt. Blanda grädden med mjölken i en kastrull och låt det sjuda med kanelstången i ca 5 minuter. Häll den varma gräddmjölken över äggfluffet och rör om ordentligt. Häll tillbaka allt i kastrullen och låt detta sjuda ett par minuter under konstant omrörning. Tillsätt malen kanel och ingefära, rör om ordentligt. Detta får nu stå och svalna. Tag ur den hela kanelstången och följ sedan instruktionerna på din glassmaskin. Har du ingen glassmaskin? Häll då upp glassen i en bunke med tätslutande lock och rör om var 20 de minut under ca fyra timmar.
Smula sönder en pepparkaka över varje portion glass.


Kommentarer
Postat av: charis

Vilken sorts glassmaskin har du? Jag fick en billig i present för några år sedan men den klarade knappt att göra glass ens första gången. Och jag kikade in på bagaren och kockens hemsida och där har de ett gäng, så frågan är vilken man ska satsa på, och om jag istället borde vänta och köpa ett glasstillbehör till en kitchen aid senare istället (ska köpa en sådan om något år hade jag tänkt). Vad tycker du?

Postat av: Emelie&Hugo

TACK för ett kanonrecept! Gjorde glassen utan glassmaskin och den blev toppen!

2009-12-08 @ 08:29:15
Postat av: Mifflan

wow, det receptet skall jag prova. Jag har laddat för en cassataglass medd saffran också. Ditt recept blir ett perfekt tillskott! TACK!

2009-12-12 @ 23:20:48
URL: http://mifflan.blogsome.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback