Philadelphiaglass till nyår
Lagom så här till nyårsafton kommer bok nr fem ut som innehåller massor av härliga desserter. Allt från den klassiska glace au four till en ny variant på marängsviss.
Men mitt allra säkraste recept, som alltid blir bra, är otroligt gott och är riktigt busenkel att göra, ja det är denna cheesecake. Variationsnöjligheterna är oändliga, ha i likör, choklad, frukt eller bär. Bara din fabtasi sätter gränser.
I min mammas receptbok heter detta recept philadelphiaglass, så det får den även göra här!
Philadelphiaglass 8 portioner
3 ägg
1 dl strösocker
300 g philadelphiaost
3 dl grädde
10 digestivekex
Separera äggvitan från gulan och vispa äggvitan till ett hårt skum. Rör sedan socker och äggulor pösigt. Tillsätt philadelphiaosten och rör till en jämn smet. Vispa grädden hårt och rör i smeten med philadelphiaost. Vänd sist i äggvitorna.
Krossa digestivekexen och lägg dem i botten på en form med löstagbar kant. Häll i smeten och släta ut med hjälp av baksidan på en kall sked.
Frys i minst fyra timmar, tag fram den ur frysen ca 20 minuter innan den skall serveras, då hinner den bli krämig och god.
Vad skall ni ha till dessert på nyårsafton?
Bild: Katja Kristoffersson
Åh vad gott det såg ut... vi ska nog dock satsa på något chokladigt... kan du inte ge några fler tips på god nyårsmat?
Mums så gott! :)
Jag bjuder min pojkvän på tiramisú till dessert imorgon... aaaahhhh!
Låter hur gott somhelst!
Hos oss blir det glace au four med jordgubbslass.
vi kommer faktiskt ha precis just denna, som är en nyårsklassiker hemma hos oss. Fast jag brukar även bryta ned lite maryland cookies i botten och även i smeten, gott om man gillar choklad i mindre mängder :D
Glass är alltid gott!
Åh det låter ju supergott! Vi ska ha en förenklad variant av chokladfondue, så det blir nog gött det med!
Ser mumsigt ut. Vi ska ha hemgjord vaniljglass med hjortronsylt.
Jag köpte boken idag! Ser fram emot många goda efterrätter.
I morgon blir det pannacotta på vit choklad.
Gott nytt samla-på-era-böcker-år!
Åh den här gamla godingen. Detta recept fick jag av min mamma när jag var liten så det står FÖRST i min receptbok. Det är MUMS
Jag och mina vänner ska göra Tobleroneparfait som dessert till middagen imorgon, supergott och enkelt. Receptet finns på min blogg om någon skulle vara intresserad :) Gott nytt år!
Vilken härlig blogg du har! Fylld med godsaker.
Hos oss serveras det en vitchoklads-fraiche med kalla bär och rån till efterrätt imorgon. Riktigt smarrigt.
Gott Nytt År!!
Vad tror du om en mörk chokladkräm varvat med vit chokladmousse, sen mörk chokladkräm igen och sen sen vit chokladmousse och sen på toppen av allt en röd hallonsås!!!
Gott Nytt År och tack för en toppensida!!
Jag ska ge mig på lingonsemifreddo. Kanske blir det chokladmousse också, vi får se :)
Gott Nytt År!
Älskar din dessertbok! :)
Här blir det portions Pavlovor med blåbär.
Jag får passa på att tacka för en trevlig blogg.
Gott nytt år!
Ett riktigt Gott Nytt Tårt-År önskar jag dig, kram Karin
Den glassen är suuupergod! Här har vi vräkt i oss nyårstårtan redan så det blir inget mer sött för oss ikväll, bara mat.
Gott nytt år!!
Grattis till böckerna. :)
Jag var bortbjuden, så det blev Ris a la Malta.
God fortsättning.
Önskar dig en god fortsättning på det nya året
Nadja
Haha, vi åt också philadelphiaglass till efterrätt igår. :-)
Jag gillar för övrigt TV-reklamen till dina böcker, både min pojkvän och jag känner igen oss i det där med att kläderna inte passar...
Åh så ljuvligt! Philadeplhia-desserter är alltid ett säkert kort ;)