Laxpasta
I helgen gjorde jag en riktigt god laxpasta som jag tror skulle göra sig fint till påsk. För att göra det lite mer påskigt kan man lägga dit några ägghalvor. Färgsprakande, enkel och färsch påsklunch som en härlig kontrast till allt det söta! Är man ingen älskare av lax går det utmärkt att använda kycklingfiléer istället!
Till 4 personer:
4 st laxfiléer
citronpeppar
5 st stora champinjoner
timjan
smör
1 paprika
1 fp sockerärtor (färska)
1 påse machesallad
1 ask körsbärstomater
4 kokta ägg
1 avokado
creme fraiche
pasta
Krydda laxen med citronpeppar och ställ in i ugnen i 200 grader i ca 15-20 minuter. Undertiden, skiva och stek svampen i en klick smör. Krydda med salt och timjan.
Hacka paprika, halvera tomaterna, gröp ur avokadon och blanda ihop med sallad, ärtor och den stekta svampen i en stor skål. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
Gör en snabb dressing av olja, citronsaft och några stänk fisksås, blanda detta i salladen.
När pastan kokat klart, blanda den i salladen, lägg genast upp på fina tallrikar. Toppa med laxen skuren i kuber, ägghalvor och några klickar fraiche.
Kommentarer
Postat av: Stina
mums :)
Postat av: Catty
gott med lax :) gott och nyttigt :)
Postat av: MiniJossan
det var det:)
Jag älskar verkligen lax!! Vad gott det lät:)
Postat av: Karin
Det här lät supergott, det skall jag testa. Vilken härlig blogg du har, första gången jag är här idag. Kommer med glädje tillbaka.
Karin
Postat av: Malin
vad känner du för att prova då? =)
Postat av: Designtjejejen
Mums vad gott det ser ut!!!
Trackback